Με αφορμή το #ποσοι_ειναι_οι_αγνοουμενοι. Αποστολή "ευαίσθητου" περιεχομένου.

Στο τουίτερ @tpapatolis ζήτησα αν κάποιος από το 199 έχει τη λίστα αγνοούμενων να μου τη στείλει. Έτσι θα μαθαίναμε (πριν την ανακοίνωση) τον ακριβή αριθμό και τα ονοματεπώνυμα. Η αλήθεια είναι ότι επικοινώνησε μαζί μου κάποιος αλλά φοβόταν.

Το μόνιμο πρόβλημα για να στείλει κάποιος κάτι εκ των έσω είναι ο φόβος του να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Ο φόβος αν μπορεί ηλεκτρονικά να βρεθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση ή κάποιο στοιχείο του αποστολέα.

Αυτό δεν ισχύει στο tomsnews

Εδώ: https://tomsnews.net/page/contact έχω δημιουργήσει μια φόρμα επικοινωνίας. Αρχικά μοιάζει με μια συνηθισμένη φόρμα επικοινωνίας. Δεν είναι. Ολόκληρο το CMS που βλέπετε μπροστά σας το έχω γράψει ο ίδιος. Όχι το σχεδιαστικό, όχι κάποιες μοντούλες αλλά όλο.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζω ότι δεν υπάρχει "περίεργος" κώδικας ρουφιανέματος κάπου. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για τον κώδικα του συστήματός σου.

Η φόρμα δεν λειτουργεί με email. Εγγράφει τα δεδομένα απευθείας στην βάση δεδομένων της σελίδας που βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά. Δεν τα γράφει απλά αλλά τα κρυπτογραφεί. 

Μεσολαβεί και άλλος κώδικας και τεχνικές που φυσικά δεν θα αποκαλύψω εδώ.

Τι άλλο δεν κάνει; Δεν κρατάει πουθενά διευθύνσεις IP ή οτιδήποτε άλλο.

Κάτι σαν μια απλή έκδοση WikiLeaks δηλαδή. Μπορείτε να επικολλήσετε οτιδήποτε θέλετε στην φόρμα και ούτε σε 1000 χρόνια δεν θα βρουν ποιος το έκανε.

Δεν έγινε τυχαία έτσι η φόρμα. Τη σχεδίασα έτσι. Ακόμα και αν οποιαδήποτε αρχή σηκώσει τους Servers στο Toronto θα βρουν το περιεχόμενο της φόρμας κρυπτογραφημένο στα 1024 bits αλλά ποτέ τον αποστολέα.

Αυτά αν θέλετε να στείλετε κάτι "περίεργο". Η φόρμα υπάρχει εδώ και καιρό απλά δεν έγραψα ποτέ για το πως λειτουργεί.

Καλό βραδάκι φίλοι μου.