Πως να βγάλεις γρήγορα και χοντρά χρήματα χωρίς διαδίκτυο @gardumpa Financial 2 months ago

Πάντα ήθελα να κάνω ένα διδακτορικό και τελικά το έκανα εδώ. θέμα η απάτη και κομπίνες.

Πάμε λοιπόν στον οδηγό. Κάμερα σε μένα.

Πρώτα από όλα κάνετε μια καλή αναζήτηση σε πατέντες που βρίσκονται στα αζήτητα. Πατέντες που λόγω παλαιότητας ίσως ή ξεπερασμένης τεχνολογίας διατίθενται προς πώληση. Οι τιμές ιδιαίτερα χαμηλές. Στο γεγονός συμβάλλει και η βροχή χρεοκοπιών που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη για διάφορους λόγους.

Βρήκατε λοιπόν τις πατέντες. Τώρα απλά συστήσετε μια εταιρεία με αφηρημένο αντικείμενο. Στη Γερμανία το αντικείμενο είναι περιγραφικό, δεν υπάρχουν δηλαδή κωδικοί εφορίας.

Πάμε πάλι στους χασοδίκες. Έχει πολύ πράμα εδώ από δικηγόρους και χασοδίκες. Υποσχεθείτε τους μερίδιο των κερδών. Ούτως ή άλλως να φάνε δεν έχουν.

Τι κάνετε στη συνέχεια και εδώ είναι το μυστικό

Ψάχνετε προϊόντα που είναι ασαφές αν χρησιμοποιούν κάτι που μοιάζει σε αυτό που περιγράφει η πατέντα σας. Απευθύνεστε σε ισχυρές εταιρείες. Όχι κολοσσούς αλλά ισχυρές.

Στέλνει ο χασοδίκης σας ένα χαρτί ότι λόγω παραβίασης της πατέντας σας ζητάτε 1.000.000€. Θα αναφέρω παρακάτω γιατί αυτό το σύστημα με τις απειλές λειτουργεί λουκουμάς στη Γερμανία*. 

Λόγω της ασάφειας η εταιρεία θύμα σοκάρεται από την καταγγελία και την απαίτησή σας. Εσείς απειλείτε ότι θα σύρετε την εταιρεία στα δικαστήρια. Συνήθως δεν θέλουν κακή δημοσιότητα και δικαστήρια (άσχημο πράγμα η κλοπή πατέντας για το πρεστίζ μιας εταιρείας). Προτείνετε (αν δεν σας το προτείνουν οι ίδιοι) εξωδικαστικό διακανονισμό στα 500.000€. Τελικά μην τα πολυλογώ τσιμπάτε 200.000€. Αν μουλαρώσει η εταιρεία απλά δεν την μηνύετε και αφήνετε το θέμα να αιωρείται αιώνια. Θα σας συμβεί πολύ σπάνια όμως.

Κάνετε την ίδια διαδικασία καμιά κατοστή φορές και τσιμπάτε 20.000.000€ περίπου σε μια πενταετία. Εξαρτάται τι ποσά θα ζητάτε και πόσα στο τέλος θα μπαίνουν στο ταμείο. Μπορείτε να το χοντρύνετε και στα 100.000.000€.

*Γιατί λειτουργεί γαμάτα το σύστημα των απειλών εδώ;

Τώρα θα σας κουφάνω εντελώς. Απλούστατα διότι νομικά είσαι ένοχος μέχρι να αποδείξεις το αντίθετο. Εξηγούμαι. Σου στέλνω ένα χαρτί ότι μου χρωστάς 1.000€. Το χαρακτηρίζουν κάτι σαν "προειδοποίηση". Δεν αντιδράς.

Πάνε στο τοπικό δικαστήριο και εκδίδει ένα χαρτί που γράφει: "πληρώστε το τάδε ποσό σε 5 εργάσιμες αλλιώς μπλα μπλα μπλα". Αν διαφωνείτε συμπληρώστε το χαρτί από πίσω και στείλτε το. Στην περίπτωση διαφωνίας το θέμα πάει δικαστικά. Το δικαστήριο γράφει με έναν αστερίσκο: "σας στέλνουμε το ποσό χωρίς να εξετάσουμε αν αυτός που  το στέλνει το δικαιούται". Σας φαίνονται τρελά; Θα τα ποστάρω όλα εδώ στο μέλλον. Κρατήστε σελιδοδείκτη.

Αν πάτε δικαστήριο και κερδίσετε έχει καλώς. Τα πληρώνει όλα ο άλλος. Αν όμως χάσετε τα πληρώνετε εσείς. Που είναι  το κόλπο τώρα; Η αμοιβή του δικηγόρου έχει θεσπιστεί νομικά! Μάλιστα έχει θεσπιστεί περίπου στο 10%. Δηλαδή αν κάποιος αληταράς σας ζητήσει με τον παραπάνω τρόπο 100.000€ πρέπει αμέσως να βρείτε 10.000€ απλά για να το αναλάβει δικηγόρος. Φταίτε δεν φταίτε. Αν το γνώριζα αυτό πριν έρθω δεν θα ερχόμουν ποτέ Γερμανία.

Το σενάριο που γράφω εδώ δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Αποτελεί εταιρεία που υπάρχει εδώ και πιθανώς δραστηριοποιείται ακόμα.

#εταιρεία #γερμανία #κάνετε #δικαστήριο #πατέντες #τσιμπάτε #στέλνει #αντικείμενο #δηλαδή #χασοδίκες