125 νεκροί πιλότοι από το 1990. Μια πρόταση για να μη χαθεί άλλος. @gardumpa Greece 1 month ago

Για μια ακόμα φορά θρηνήσαμε έναν νέο άνθρωπο και έμεινα παιδιά ορφανά. Είναι τραγικό να χάνονται νέοι άνθρωποι και το χειρότερο τίποτε δεν αποκλείει ότι αύριο θα γίνει το ίδιο.

Η Ελλάδα είναι σε οικονομικά δεινή θέση. Δεν αντέχει να εκσυγχρονίσει μονομιάς το στόλο των μαχητικών της. Για την ακρίβεια δυσκολεύεται να συντηρήσει τον υπάρχοντα στόλο.

Όταν είσαι σε δύσκολη οικονομικά θέση απαιτούνται περίεργες λύσεις. Έχω μια να σας προτείνω εδώ. Κοινοποιήστε την μπας και υλοποιηθεί.

1.000 drones σε όλο το Αιγαίο

Για να μην χάνουμε πιλότους έξυπνο θα ήταν τα αεροπλάνα μας να μην έχουν πιλότους! Μα θα μου πείτε το κόστος θα ήταν απαγορευτικό. Όχι δεν θα ήταν.

Θα συνέστηνα μυστικά μια ομάδα μηχανικών, σχεδιαστών και κατασκευαστών φέρνοντας Έλληνες του εξωτερικού που εργάστηκαν ή εργάζονται στον κλάδο της αεροναυπηγικής. Φυσικά θα αξιοποιούσα και κάνε ντόπια δύναμη.

Στόχος ο σχεδιασμός ενός μικρού αεροσκάφους drone με τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Απλό σε τεχνολογία
  2. Να κουβαλάει ένα πυροβόλο
  3. Να μπορεί να κουβαλήσει έναν μικρό πύραυλο
  4. Να είναι σχετικά αόρατο σε ραντάρ (λόγω μεγέθους) αλλά να μπορεί να αλλάζει "σχήμα" ώστε προκλητικά να μοιάζει με μεγαλύτερο σκάφος (μετακινώντας πτερύγια κτλ)
  5. Η πλοήγησή του να γίνεται αυτόματα ακολουθώντας προγραμματισμένο σχέδιο πτήσης
  6. Να μπορεί να πλοηγηθεί και από το έδαφος
  7. Τα ηλεκτρονικά προήγησης να προέρχονται από υπάρχοντα της αγοράς τροποποιώντας τα απλά ώστε να είναι πιο ανθεκτικά σε παρεμβολές
  8. Να έχει λειτουργία Καμικάζι ώστε να μπορεί να πέσει πάνω σε μαχητικό ή πλοίο "κατά λάθος"

Το κόστος κατασκευής ενός τέτοιου drone θα ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Η κατασκευή θα γινόταν Ελλάδα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επαναπατρίζοντας Έλληνες ταλέντα σε διάφορους τομείς. Ο εχθρός δεν θα γνώριζε πόσα έχουμε φτιάξει.

Εργάστηκα στον κλάδο του αλουμινίου για χρόνια. Μπορούμε να κατασκευάσουμε τα πάντα στη χώρα.

Φανταστείτε τα Τουρκικά ραντάρ όταν σε κάθε παραβίαση θα βλέπουν 1.000 στίγματα και δεν θα μπορούν να καταλάβουν αν είναι drone ή κάτι άλλο.

Το εξαιρετικά χαμηλό κόστος θα μας δίνει τη δυνατότητα να το καρφώνουμε "από λάθος των ηλεκτρονικών" πάνω σε εχθρικά μαχητικά ή πλοία. Shit happens.

Δεν γίνονται αυτά; Πάρτε τηλέφωνο να σας συστήσω εγώ την ομάδα. Έχω ήδη φίλους σε παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια (Έλληνες) που με χαρά θα συμμετείχαν σε ένα τέτοιο πρότζεκτ.

#μπορεί #κόστος #έλληνες #ραντάρ #εξαιρετικά #χαμηλό #πιλότους #υπάρχοντα #ελλάδα #οικονομικά