Ο μακελάρης του Μύνστερ. Η παρουσίαση από τα γερμανικά μέσα. @gardumpa Europe 1 month ago

Ο άνδρας ο οποίος οδήγησε χθες ένα βαν πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που κάθονταν στον εξωτερικό χώρο εστιατορίου στη γερμανική πόλη Μύνστερ ενήργησε μόνος του και φαίνεται πως είχε προβλήματα πνευματικής υγείας δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου.

Ο άνδρας σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε περίπου 20 όταν έριξε το όχημά του πάνω στον κόσμο που καθόταν σε τραπέζια έξω από το εστιατόριο Grosser Kiepenkelrl, δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες στην παλιά πόλη της πανεπιστημιακής πόλης στη δυτική Γερμανία. Στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Ασχολούμαι χρόνια με την δημοσιογραφία. Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές αποτελεί το δεύτερό μου επαγγελματικό πάθος. Ένα διάστημα μάλιστα το άσκησα όντως επαγγελματικά. Επίσης έχω ξοδέψει αρκετή φαιά ουσία στο μάρκετινγκ των ειδήσεων και τον τρόπο παρουσίασης. Όλα αυτά διότι έχω αναλάβει κατά καιρούς την προώθηση στα κοινωνικά δίκτυα και το διαδίκτυο γενικότερα. Δεν είμαι ειδικός αλλά έχω εντρυφήσει από την γέννηση και διάδοση του διαδικτύου.

Πάμε στο ζουμί

Η πρώτη παρατήρηση είναι το έντεχνο θάψιμο της είδησης από τα μεγάλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα αυτά στο διαδίκτυο. Αυτά παρακολουθούν ξένοι αναλυτές και οι νεώτεροι άνθρωποι.

Θάψιμο. Ένα γεγονός σοκ και βρίσκεται ανάμεσα σε άρθρα για δίαιτες, παχυσαρκία και προβλήματα στις τιμές των ενοικίων. Η Γερμανία είναι του φαίνεσθαι. Όλα είναι τυλιγμένα σε ένα πανέμορφο σελοφάν. Η εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και το εξωτερικό πρέπει να είναι τέλεια. Δεν έχει σημασία αν η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι το χάφτουν.

Το δεύτερο ο υποβιβασμός της πράξης. Πρέπει να ψάξετε αρκετά για να καταλάβετε τι ακριβώς έγινε.

Παρουσιάζεται ως τρελός ο οποίος πέρασε μια βάρβαρη παιδική ηλικία λόγω των αυταρχικών γονιών. Δεν έφταιγε τίποτε άλλο και φυσικά δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι τέτοιο. Αν κάποιος σαλέψει δεν μπορείς να το προβλέψεις. Δεν είναι δουλειά του κράτους να κρίνει αν η ανατροφή είναι αυστηρή ή όχι.

Τo Spiegel όμως το έψαξε λίγο παραπάνω. Πήγε βρήκε τον πατέρα και μίλησε μαζί του για 15 λεπτά. Δεν αρνήθηκε το διάλογο ο πατέρας. Δεν έδωσε την εικόνα κτήνους. Ο πατέρας είπε ότι αυτά είναι αηδίες. Το παιδί από το σπίτι του είχε μια φυσιολογική προς καλή παιδική ηλικία. Τo Spiegel προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Το σπίτι είναι σε μια μικρή κοινωνία χωριού. Οπότε ρώτησε τους κατοίκους του χωριού. Το παιδί φαινόταν χαρούμενο και εντελώς φυσιολογικό. Τα προβλήματα άρχισαν στο γυμνάσιο..! Ωπ να μια είδηση. Το παιδί παρουσίασε τάσεις μη φυσιολογικές μόλις πήγε στο γερμανικό γυμνάσιο. Μάλιστα. Τι μου θυμίζουν όλα αυτά.

Το έψαξαν και λίγο παρακάτω. Τελευταία είχε σοβαρά προβλήματα με την εργασία του και τα οικονομικά του πήραν τον κατήφορο. Κάπου εκεί απασφάλισε. Ωπ δεύτερη είδηση. Τον κυνηγούσαν θεοί και δαίμονες από υπηρεσίες και τον τρέλαναν. Όπως δηλαδή κάνουν με όλους εδώ. Έφτασε σε σημείο ψυχοπάθειας να βλέπει παντού απειλές και εχθρούς. Δεν είχε και ιδιαίτερο άδικο. Έτσι νιώθεις εδώ. Απλά προσπαθείς να ελέγξεις τα λογικά σου.

Το έχω γράψει πριν χρόνια. Αν δεν εξανθρωπιστεί η κατάσταση στη χώρα τέτοιου τύπου μακελάρηδες θα παρουσιάζονται κάθε μέρα. Μέσα στην επόμενη πενταετία θα σαλέψει πολύς κόσμος. Τα αίτια είναι αντικείμενο άλλου άρθρου διότι το θέμα είναι μεγάλο σε έκταση και οι λόγοι να χαζέψεις πολλοί.

Μόνο πίεση, χωρίς εκτόνωση οδηγεί σε έκρηξη. Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής φυσικής για αυτό.

#προβλήματα #άνδρας #γερμανικά #μάλιστα #παιδική #διαδίκτυο #είδηση #γυμνάσιο #θάψιμο #χωριού