Οι Αρκάδες μου. Μια ολόκληρη ζωή διαβάζοντας Αρκά

 

Βρήκα λίγο χρόνο και καθάρισα τα τεύχη που έχω μαζέψει εδώ και χρόνια με προσοχή. Βρήκα και ζελατίνες στο Άμαζον και τα έχωσα μέσα.  Έτσι μου ήρθε να τα διαβάσω όλα πάλι από την αρχή. Στην επόμενη καραντίνα.

Δεν θυμάμαι πότε αγόρασα το πρώτο τεύχος Αρκά. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μεγάλωσα διαβάζοντας Αρκά. Έχω περάσει εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες ώρες χαμογελώντας σαν καθυστερημένο μόνος μου τις τελευταίες δεκαετίες. Ξέρετε εκείνη η φάση που σκέφτεσαι "πρέπει να το έχει χάσει ο τύπος". Κάπως έτσι.

Όχι το άρθρο δεν είναι χορηγία του Αρκά. Έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν έχω χορηγούς.

Θα παρατηρήσετε στη φωτογραφία ότι έχω και αρκετά διπλά τεύχη. Ο λόγος είναι απλούστατος.

Δεν είχα βάλει ποτέ σε ένα τραπέζι όλους τους Αρκάδες που έχω ώστε όταν βρεθώ στον Ιανό ή άλλο κατάστημα που τα πουλάει να γνωρίζω ποια έχω και να μην ξαναγοράσω τα ίδια τεύχη. Δεν ήμουν καλά πέρσι μην με παρεξηγείτε. Το να μπω σε κατάστημα ήταν θέμα. Σήμερα δεν το πιστεύω ούτε ο ίδιος σε τι κατάσταση ήμουν. Δεν θα αφήσω ποτέ ξανά τον εαυτό μου να καταντήσει έτσι. Οτιδήποτε και αν απαιτηθεί για αυτό.

Τώρα όχι απλά έβγαλα αυτή τη φωτό αλλά πέρασα και σε ένα έγγραφο Google Docs όλους τους τίτλους. Έτσι αν βρεθώ Ελλάδα είναι εύκολο να δω ποια έχω. Βρήκα και ζελατίνες στην ακριβή διάσταση για μερικά σεντ η καθεμιά. Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα καιρό. Βρήκα μια γερμανική εταιρεία που φτιάχνει ζελατίνες σε ό,τι διάσταση θέλεις.

Παλαιότερα κάπνιζα και έτσι κάποια τεύχη έχουν πάρει μια ελαφρώς κίτρινη απόχρωση. Τα εξώφυλλα ευτυχώς είναι πλαστικοποιημένα και κατάφερα να αφαιρέσω μεγάλο μέρος της πίσσας (η νικοτίνη είναι διαφανής).

Τώρα δεν καπνίζω αλλά ατμίζω. Οπότε υπάρχει VG στην ατμόσφαιρα (Vegetable Glycerin). Η χώρα επίσης έχει απίστευτη υγρασία, ιδίως το χειμώνα. Ώρες-ώρες νιώθω σαν χρυσόψαρο στη γυάλα. Οι ζελατίνες προστατεύουν τα τεύχη και από τα δυο.

Δεν μπορώ να βρω τεύχη Αρκά στη Γερμανία

Πολύ θα ήθελα στη μαυρίλα αυτού του καλοκαιριού να χαχανίζω σα βλαμμένο μόνος μου στον καναπέ διαβάζοντας νέα τεύχη. Αλλά δεν παίζει. 

Να κατέβω Ελλάδα δεν το βλέπω. Δεν έχω πια που να μείνω και με τους παλιούς μου φίλους χάθηκα. Καιρός να κάνω καινούργιους.

Την επόμενη φορά που θα κατέβω θα αγοράσω 8 κιλά από δαύτα. Τόσο επιτρέπει η χειραποσκευή αν δεν κάνω λάθος.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αρκά

Είναι πολλά τα χρόνια. Σε όλες αυτές τις δεκαετίες δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο. Εντός και εκτός Ελλάδας. Διαβάζω και άλλες γλώσσες εκτός της Ελληνικής αλλά καμία τύχη να βρω κάτι αντίστοιχο. Πήρα κάτι που θύμιζε Αρκά στα γερμανικά και βρέθηκα με 2 καλοριφέρ, 4 κουβέρτες, 6 αερόθερμα, 3 μάλλινες κάλτσες και ένα μπουφάν του στρατού. Τόσο καλό χιούμορ.

Δεκαετίες ολόκληρες, στο σχολείο, στο πολυτεχνείο, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Γερμανία στις πιο σκοτεινές μου στιγμές η κυνικότητα του χιούμορ του Αρκά μου έδωσε μια μικρή σταγόνα δύναμης να συνεχίσω. 

Να βγω στον περίεργο κόσμο που ζούμε και να παλέψω για αυτά που επιθυμώ να πετύχω.

Σε ευχαριστώ.

 

(Η λίστα που έχω στα Google Docs)

01. Αιωνιότητα είναι θα περάσει 
02. Σόου Μπίζνες 
03. Ένα ποντίκι στη σούπα μου 
04. Για καλό και για κακό 
05. Μπαμπά, Πετάω! 
06. Κάνε πουλί να δεις καλό 
07. Στο βάθος κήτος 
08. Ο Κόκκορας - Αδιέξοδα 
09. Γερνάει καλύτερα όποιος γερνάει τελευταίος 
10. Το άλλο μου μισώ 
11. Με τον κηδεμόνα σου 
12. Αιωνιότητα είναι θα περάσει 
13. Το έξυπνο πουλί ... 
14. Ένα θάνατο τον έχουμε 
15. Ο Θεός είναι καλός άνθρωπος 
16. Μην πας βαθιά! 
17. Κερασμένο! 
18. Η αποικία 
19. Πειραματόζωα - Δεν βλέπω βελτίωση 
20. Μαλλί με μαλλί - Για κανονικά μαλλιά 
21. Μαλλί με μαλλί - Μαλλιά κουβάρια 
22. Ο καλός λύκος 
23. Εκτός ελέγχου 
24. Ο χειρότερος φίλος του ανθρώπου 
25. Ο Κόκκορας - Κορίτσια μας βιάζουνε 
26. Γάτα είναι και γυρίζει 
27. Καστράτο - Απρέπειες 
28. Καστράτο - Όσο πατάει η γάτα 
29. Καστράτο - Περί Ορέξεως 

 

Show me some LOVE

Please share this post! Use the buttons below.

 
Από το 2014 στο τιμόνι της Microsoft βρίσκεται ο Satya Nadella. Ένας άνθρωπος που η ιδιοσυγκρασία του δεν έχει καμία σχέση με τον Bill Gates ή τον Steve Ballmer που διαδέχθηκε
 
Μια μέρα καυτή χθες στο Ντίσελντορφ, αλλά ποιος κάθεται σπίτι όταν έχει την ευκαιρία να βολτάρει με μια φίλη κι ας είναι και μικρή.
 
Τουλάχιστον έτσι νομίζω. Έτσι είναι αυτά. Μετά από 9 μήνες δημιουργείται μια νέα ζωή. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στο λογισμικό.
 
Η αλήθεια είναι πως δεν τα μετρώ πια τα καλοκαίρια στην ξενιτιά. Ωστόσο φρομ τάιμ του τάιμ το μυαλό αναπολεί και μετράει αυτόματα. Δεν ξέρω από που κλείνουν τα νοτιφικέισονς.
 
Καιρό είχα να γράψω ένα ασυνάρτητο άρθρο με σκόρπιες σκέψεις και νέα μου. Πως πάνε τα πράγματα Μήτσο μου;
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς ζουμιά έχω δοκιμάσει τα τελευταία 2 χρόνια. Γνωρίζω όμως ποια είναι τα αγαπημένα μου. Αυτά που κάνουν τα σάλια μου να τρέχουν
 
H Aspire είναι μια εταιρεία στην οποία οφείλω ουσιαστικά τη διακοπή του καπνίσματος. Με το Kit του Ναυτίλου αποχωρίστηκα για πάντα μια συνήθεια που πιθανότατα θα με έστελνε στα ραδίκια
 
Μετά από τρεις εβδομάδες καθημερινής και εντατικής χρήσης του Odin 200 παραθέτω τις εντυπώσεις μου για το μοντάκι κατασκευής της Dovpo
 
Το βίντεο είναι εντυπωσιακό. Η έκρηξη θυμίζει περισσότερο πυρηνική έκρηξη παρά συμβατική. Απίστευτη συλλογή βίντεο λήψεων από όλες τις γωνίες.
 
Όταν σχεδιάζουμε τα συστήματα του σπιτιού μας υπάρχει ένα περιφερειακό το οποίο συχνά αγνοούμε. Τι είναι ένα σύστημα NAS;
 
Ο χρυσός πλέον για τα καλά πάνω από τα $2000 η ουγγιά. Το ασήμι ακολουθεί τη φρενήρη πορεία του χρυσού. Δείκτης ανεργίας μεγαλύτερος του 1929, εκατομμύρια σπίτια υπό καθεστώς έξωσης.
 
Δεν είναι πολλά είναι αλήθεια. Λιγότερα από 300. Το γεγονός και μόνο ότι είναι 300 ενώ έχω γράψει χιλιάδες κάτι λέει
 
Έχω περάσει από κάμερες της Canon (70D), περίεργα μικρόφωνα σε μέγεθος αγγουριού, τρίποδες, τσάντες με μπαταρίες και μνήμες. Τώρα προσπαθώ να δημιουργήσω ένα σύστημα που μπορώ να κουβαλάω παντού και πάντα μαζί μου.
 
Ένα από τα πιο περίεργα και μοναχικά καλοκαίρια ολόκληρης της ζωής μου. Τεχνικά έκανα πολλά πράγματα. Δεν άφησα το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος. Αυτή η ιστορία όμως με τον ιό έχει αλλάξει τις ζωές θαρρώ όλων. Μεταξύ αυτών φυσικά και τη δική μου.
 
Δεν βγάζω άκρη. Δεν έχει καμία λογική. Κάποιος να μου το εξηγήσει.
 
Εδώ και χρόνια παρακολουθώ βίντεο μετατροπής φορτηγών ή λεωφορείων σε σπίτια. Ακολουθώ κανάλια ανθρώπων που μετατρέπουν ή επισκευάζουν τέτοιου τύπου οχήματα. Με τις ώρες μιλάμε.
 
Ο Fun Fun Function είναι συνάδελφος προγραμματιστής που παρατάει το YouTube μετά από 5 χρόνια για να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό στον τομέα .. της ψυχικής υγείας. Παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα της παγκόσμιας ψυχικής υγείας που μαστίζει την εποχή μας
 
Είχα καιρό να γράφω 2-3 άρθρα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει. Τώρα γράφω πάλι κείμενα και συνάμα μπόλικο κώδικα. Βρίσκω πάλι τη χαρά και την ικανότητα να το κάνω.
 
Γνωρίζω ότι τη σελίδα μου την διαβάζουν πολιτικοί διαφόρων χωρών. Όπως επίσης και επιφανείς νομικοί. Το Facebook παραβιάζει τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων εξαναγκάζοντας το χρήστη να ανεβάσει όλο τον κατάλογο των επαφών του! Τι ζούμε.
 
Συχνά πυκνά με ρωτούν φίλοι τι υπολογιστή χρησιμοποιώ για να γράψω κώδικα και τα κείμενα του tomsnews. Καιρός ήταν λοιπόν να αφιερώσω ένα άρθρο και σε αυτό.
 
Μια πολιτεία μόνο δέχθηκε 900 email από πολίτες ότι παρέλαβαν από Κίνα φακέλους με σπόρους που ουδέποτε παρήγγειλαν! Σε εγρήγορση οι αρχές εκδίδουν εσπευσμένα οδηγίες για το περίεργο φαινόμενο και την ασφάλεια των πολιτών.  Φόβοι για τις καλλιέργειες.
 
Λατρεύω το περπάτημα. Ένα χούι που έχω από μικρός. Παλαιότερα το έκανα μόνος. Το περπάτημα με χαλαρώνει, βάζει τις σκέψεις μου σε μια σειρά. Πλέον στις βόλτες έχω την τιμή να με συνοδεύει μια μικρή κυρία. Η κόρη μου.
 
Μια δουλειά που ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου του 2018 ολοκληρώθηκε χθες. Την ημερομηνία 25 Ιουλίου 2020 θα την θυμάμαι για καιρό ακόμα.
 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.