Άραγε είμαι ο μόνος που κάθεται και βλέπει βίντεο μετατροπής οχημάτων σε σπίτια; Έχω κάποιο πρόβλημα; Να πάω να με δούνε;

 

Εδώ και χρόνια παρακολουθώ βίντεο μετατροπής φορτηγών ή λεωφορείων σε σπίτια. Ακολουθώ κανάλια ανθρώπων που μετατρέπουν ή επισκευάζουν τέτοιου τύπου οχήματα. Με τις ώρες μιλάμε.

Υπάρχουν δυο κυρίως κατηγορίες ανθρώπων που μετατρέπουν κάθε είδους οχήματα σε οικίες.

Αυτοί οι οποίοι το κάνουν για μόνιμη κατοικία και αυτοί που ονειρεύονται να γυρίσουν τη χώρα τους ή τον κόσμο με αυτά.

Όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο στην Ελλάδα ή ακόμα και στη Γερμανία, υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτών στην Αμερική που μένουν σε τροχόσπιτα, αυτοκινητοτροχόσπιτα, φορτηγά ή ακόμα και παλιά λεωφορεία τα οποία έχουν μετατρέψει ή τροποποιήσει.

Στην Αμερική υπάρχει και ο όρος "Boondocking". Οι άνθρωποι που κάνουν Boondocking κυριολεκτικά μένουν στο δρόμο. Σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ ή απλά σε χώρους αναψυχής των αυτοκινητοδρόμων. Φαντάζομαι τώρα που 55.000.000 Αμερικανοί πολίτες απειλούνται με έξωση το φαινόμενο θα ενταθεί.

Κάποιοι το κάνουν από ιδεολογία και φαντάζομαι μεγάλη μερίδα εξ αυτών από ανάγκη. Η παγκόσμια φούσκα (φούσκαρος) των ακινήτων έχει οδηγήσει τα νοίκια και τα κόστη αγοράς ακινήτων στο Θεό. 

Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω πράγματα

Το είχα από μικρός αυτό. Όλα μου τα παιχνίδια τα είχα αποσυναρμολογήσει και επανασυναρμολογήσει απλά για να δω πως λειτουργούν. Η κατασκευή ή επισκευή πραγμάτων είναι κάτι που μου έδινε χαρά από παιδί.

Στην πορεία τα εργαλεία μεγάλωσαν και οι ανάγκες της ζωής μου έδωσαν και την τεχνογνωσία που μου έλλειπε. Σήμερα έχω μια αποθήκη συνεργείο. Επισκευές-τοποθετήσεις παντός τύπου ο Τομ. Βοηθάω και φίλους ενίοτε.

Από ό,τι φαίνεται μου αρέσει να βλέπω και άλλους ανθρώπους να φτιάχνουν πράγματα. Κάτι μαθαίνω έτσι. Έχω πάρει πολλές ιδέες από το YouTube.

Κατ' επέκταση βλέπω και ανθρώπους που μετατρέπουν ή επισκευάζουν πάσης φύσης οχήματα σε σπίτια. Έχει ενδιαφέρον πως προσπαθεί ο καθένας με τα χρήματα που έχει ή δεν έχει να μετατρέψει έναν ελάχιστο χώρο σε ένα σπίτι στο οποίο θα νιώθει άνετα και θα καλύπτει όσες περισσότερες ανάγκες γίνεται.

Λατρεύω τα ταξίδια

Η ιδέα να πάρεις ένα τέτοιο όχημα που δημιούργησες ο ίδιος (έχει σημασία για μένα) και να γυρίσεις όλη την Ελλάδα (γιατί όχι και λίγο Ιταλία ή Ισπανία) με συγκινεί από παιδί.

Ένα τέτοιο όχημα σου δίνει την ευκαιρία να κοιμηθείς στις πιο απόμερες παραλίες όπου δεν υπάρχει ξενοδοχείο ή δωμάτιο ούτε για δείγμα. Φαντάζομαι τη φάση να ξυπνάς το πρωί και μόλις λίγα μέτρα παρακάτω να βουτάς στη Θάλασσα. Στην απόλυτη ερημιά.

Σε Tiny Home ίσως να μπορούσα να ζήσω. Είμαι ολιγαρκής άνθρωπος. Ζω με ένα γραφειάκι 120 εκατοστών και ένα καναπέ. Τρώω συχνά-πυκνά και στον καναπέ. Κοιμάμαι και σε αυτόν. Ούτε τραπεζαρία δεν χρειάζομαι. Κουζίνα ίσως ναι. Μου αρέσει να μαγειρεύω. Αλλά τα τρία που προανέφερα χωράνε άνετα σε ένα μικρό σπίτι.

Σε αυτοκινητοτροχόσπιτο (RV) δεν νομίζω όμως ότι θα ζούσα ευτυχισμένος. Είτε θα είχε λιγότερο χώρο από ότι θα ήθελα ή θα παραήταν μεγάλο και βαρύ.

Για ταξίδια όμως δεν θα με χαλούσε η ιδέα. Για την ακρίβεια μου αρέσει. Η σκέψη να πάρω ένα όχημα παλαιάς τεχνολογίας και να του αλλάξω τα φώτα δεν το κρύβω ότι με εξιτάρει.

Δείτε σε τι αναφέρομαι:

Show me some LOVE

Please share this post! Use the buttons below.

 
Από το 2014 στο τιμόνι της Microsoft βρίσκεται ο Satya Nadella. Ένας άνθρωπος που η ιδιοσυγκρασία του δεν έχει καμία σχέση με τον Bill Gates ή τον Steve Ballmer που διαδέχθηκε
 
Μια μέρα καυτή χθες στο Ντίσελντορφ, αλλά ποιος κάθεται σπίτι όταν έχει την ευκαιρία να βολτάρει με μια φίλη κι ας είναι και μικρή.
 
Τουλάχιστον έτσι νομίζω. Έτσι είναι αυτά. Μετά από 9 μήνες δημιουργείται μια νέα ζωή. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στο λογισμικό.
 
Η αλήθεια είναι πως δεν τα μετρώ πια τα καλοκαίρια στην ξενιτιά. Ωστόσο φρομ τάιμ του τάιμ το μυαλό αναπολεί και μετράει αυτόματα. Δεν ξέρω από που κλείνουν τα νοτιφικέισονς.
 
Καιρό είχα να γράψω ένα ασυνάρτητο άρθρο με σκόρπιες σκέψεις και νέα μου. Πως πάνε τα πράγματα Μήτσο μου;
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς ζουμιά έχω δοκιμάσει τα τελευταία 2 χρόνια. Γνωρίζω όμως ποια είναι τα αγαπημένα μου. Αυτά που κάνουν τα σάλια μου να τρέχουν
 
H Aspire είναι μια εταιρεία στην οποία οφείλω ουσιαστικά τη διακοπή του καπνίσματος. Με το Kit του Ναυτίλου αποχωρίστηκα για πάντα μια συνήθεια που πιθανότατα θα με έστελνε στα ραδίκια
 
Μετά από τρεις εβδομάδες καθημερινής και εντατικής χρήσης του Odin 200 παραθέτω τις εντυπώσεις μου για το μοντάκι κατασκευής της Dovpo
 
Το βίντεο είναι εντυπωσιακό. Η έκρηξη θυμίζει περισσότερο πυρηνική έκρηξη παρά συμβατική. Απίστευτη συλλογή βίντεο λήψεων από όλες τις γωνίες.
 
Όταν σχεδιάζουμε τα συστήματα του σπιτιού μας υπάρχει ένα περιφερειακό το οποίο συχνά αγνοούμε. Τι είναι ένα σύστημα NAS;
 
Ο χρυσός πλέον για τα καλά πάνω από τα $2000 η ουγγιά. Το ασήμι ακολουθεί τη φρενήρη πορεία του χρυσού. Δείκτης ανεργίας μεγαλύτερος του 1929, εκατομμύρια σπίτια υπό καθεστώς έξωσης.
 
Δεν είναι πολλά είναι αλήθεια. Λιγότερα από 300. Το γεγονός και μόνο ότι είναι 300 ενώ έχω γράψει χιλιάδες κάτι λέει
 
Έχω περάσει από κάμερες της Canon (70D), περίεργα μικρόφωνα σε μέγεθος αγγουριού, τρίποδες, τσάντες με μπαταρίες και μνήμες. Τώρα προσπαθώ να δημιουργήσω ένα σύστημα που μπορώ να κουβαλάω παντού και πάντα μαζί μου.
 
Βρήκα λίγο χρόνο και καθάρισα τα τεύχη που έχω μαζέψει εδώ και χρόνια με προσοχή. Βρήκα και ζελατίνες στο Άμαζον και τα έχωσα μέσα.  Έτσι μου ήρθε να τα διαβάσω όλα πάλι από την αρχή. Στην επόμενη καραντίνα.
 
Ένα από τα πιο περίεργα και μοναχικά καλοκαίρια ολόκληρης της ζωής μου. Τεχνικά έκανα πολλά πράγματα. Δεν άφησα το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος. Αυτή η ιστορία όμως με τον ιό έχει αλλάξει τις ζωές θαρρώ όλων. Μεταξύ αυτών φυσικά και τη δική μου.
 
Δεν βγάζω άκρη. Δεν έχει καμία λογική. Κάποιος να μου το εξηγήσει.
 
Ο Fun Fun Function είναι συνάδελφος προγραμματιστής που παρατάει το YouTube μετά από 5 χρόνια για να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό στον τομέα .. της ψυχικής υγείας. Παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα της παγκόσμιας ψυχικής υγείας που μαστίζει την εποχή μας
 
Είχα καιρό να γράφω 2-3 άρθρα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει. Τώρα γράφω πάλι κείμενα και συνάμα μπόλικο κώδικα. Βρίσκω πάλι τη χαρά και την ικανότητα να το κάνω.
 
Γνωρίζω ότι τη σελίδα μου την διαβάζουν πολιτικοί διαφόρων χωρών. Όπως επίσης και επιφανείς νομικοί. Το Facebook παραβιάζει τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων εξαναγκάζοντας το χρήστη να ανεβάσει όλο τον κατάλογο των επαφών του! Τι ζούμε.
 
Συχνά πυκνά με ρωτούν φίλοι τι υπολογιστή χρησιμοποιώ για να γράψω κώδικα και τα κείμενα του tomsnews. Καιρός ήταν λοιπόν να αφιερώσω ένα άρθρο και σε αυτό.
 
Μια πολιτεία μόνο δέχθηκε 900 email από πολίτες ότι παρέλαβαν από Κίνα φακέλους με σπόρους που ουδέποτε παρήγγειλαν! Σε εγρήγορση οι αρχές εκδίδουν εσπευσμένα οδηγίες για το περίεργο φαινόμενο και την ασφάλεια των πολιτών.  Φόβοι για τις καλλιέργειες.
 
Λατρεύω το περπάτημα. Ένα χούι που έχω από μικρός. Παλαιότερα το έκανα μόνος. Το περπάτημα με χαλαρώνει, βάζει τις σκέψεις μου σε μια σειρά. Πλέον στις βόλτες έχω την τιμή να με συνοδεύει μια μικρή κυρία. Η κόρη μου.
 
Μια δουλειά που ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου του 2018 ολοκληρώθηκε χθες. Την ημερομηνία 25 Ιουλίου 2020 θα την θυμάμαι για καιρό ακόμα.
 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.