Η γραφή είναι σαν το ποδήλατο. Χωρίς τη σέλα

 

Είχα καιρό να γράφω 2-3 άρθρα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει. Τώρα γράφω πάλι κείμενα και συνάμα μπόλικο κώδικα. Βρίσκω πάλι τη χαρά και την ικανότητα να το κάνω.

Το τελευταίο διάστημα έγραφα 90% κώδικα και 10% κείμενα.

Είναι παπαριά να έχεις μια καλή πλατφόρμα χωρίς περιεχόμενο. Στην πορεία αυτό θα αντιστραφεί. 10% κώδικα και 90% περιεχόμενο.

Με περιεχόμενο δεν εννοώ μόνο άρθρα. Στον δικό μου κλάδο τεράστια σημασία έχει και το documentation. Τι να το κάνω ένα καταπληκτικό πρόγραμμα αν δεν υπάρχουν οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης. Το ίδιο έπαθα και όταν έκανα κόρη. Έψαχνα το μάνουαλ.

Το λέω εδώ και δεκαετίες. Λογισμικό χωρίς documentation και άριστο support είναι άχρηστο. Αυτό μάλλον ισχύει και σε πολλούς άλλους κλάδους της επιχειρηματικότητας.

Δύσκολο πράγμα η γραφή μετά από καιρό παύσης

Τα πράγματα επιδείνωσε και η αγορά νέου πληκτρολογίου. Είναι περίεργο πόσο συνηθίζω ένα πληκτρολόγιο. Τα πράγματα μάλλον δυσκολεύει το τυφλό σύστημα γραφής.

Δεν έχασα μόνο το στυλ γραφής μου αλλά και την ταχύτητα. Αν είναι να κάνω μια βδομάδα να γράψω ένα άρθρο δεν κάνουμε τίποτε έτσι.

Εδώ και πολλά χρόνια έγραφα με ένα Logitech G710+. Είχα το ίδιο στο σπίτι και στο γραφείο. Έγραφα απίστευτα γρήγορα με αυτό.

Το θέμα είναι ότι αυτό του σπιτιού τα τίναξε από την υπερβολική χρήση. Το είχα αγοράσει ήδη μεταχειρισμένο. Τα έβγαλε τα λεφτάκια του.

Σήμερα έχω το G815 της Logitech. Τα πλήκτρα είναι λίγο πιο κοντά από το G710+. Αυτό οδήγησε στο να πατάω συχνά-πυκνά λάθος πλήκτρα. Τώρα γράφω ακόμα πιο γρήγορα από ότι με το G710+! Χαρά ο Τομ.

Μου πήρε περίπου 10 μέρες για να το συνηθίσω. Τώρα όπου και αν είναι το μελλοντικό μου γραφείο ή για όποιον δουλέψω θα πρέπει στο σακίδιό μου να κουβαλάω άλλο ένα G815. Είναι και ακριβά τα ρημάδια.

Δύσκολο πράγμα η γραφή

Μετά την δραματική επιδείνωση της υγείας μου απομονώθηκα. Εντελώς μιλάμε.

Έχω να πάω για καφέ με άνθρωπο εκτός από τους συνήθεις ύποπτους για χρόνια. Έχω να μιλήσω με "νέους" ανθρώπους επίσης για χρόνια. Θεωρώ ότι αν βγω για καφέ με άνθρωπο ασχέτως φύλου θα μουγκρίζω και θα με παρεξηγήσει. Πιθανώς να φωνάξει το μπόγια.

Η επικοινωνία είναι μια τέχνη την οποία αν δεν ασκείς τη χάνεις. Αυτό λέει και ο φίλος μου ο Shawn James. Δείτε ανθρώπους που έμειναν σε ακριτικά μέρη μόνοι τους για χρόνια. Σχεδόν δεν μπορούν να μιλήσουν πια.

Κάτι τέτοιο έπαθα και γω.

Επανέρχομαι όμως. Μπορεί τα πρώτα 10-20 άρθρα μου να είναι ελαφρώς βαρετά αλλά θα βελτιωθούν.

Φιλιά στο κούτελο. Με μάσκα. Την οποία έπλυνα με μπεταντίν. Για 20 λεπτά.

Show me some LOVE

Please share this post! Use the buttons below.

 
Από το 2014 στο τιμόνι της Microsoft βρίσκεται ο Satya Nadella. Ένας άνθρωπος που η ιδιοσυγκρασία του δεν έχει καμία σχέση με τον Bill Gates ή τον Steve Ballmer που διαδέχθηκε
 
Μια μέρα καυτή χθες στο Ντίσελντορφ, αλλά ποιος κάθεται σπίτι όταν έχει την ευκαιρία να βολτάρει με μια φίλη κι ας είναι και μικρή.
 
Τουλάχιστον έτσι νομίζω. Έτσι είναι αυτά. Μετά από 9 μήνες δημιουργείται μια νέα ζωή. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στο λογισμικό.
 
Η αλήθεια είναι πως δεν τα μετρώ πια τα καλοκαίρια στην ξενιτιά. Ωστόσο φρομ τάιμ του τάιμ το μυαλό αναπολεί και μετράει αυτόματα. Δεν ξέρω από που κλείνουν τα νοτιφικέισονς.
 
Καιρό είχα να γράψω ένα ασυνάρτητο άρθρο με σκόρπιες σκέψεις και νέα μου. Πως πάνε τα πράγματα Μήτσο μου;
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς ζουμιά έχω δοκιμάσει τα τελευταία 2 χρόνια. Γνωρίζω όμως ποια είναι τα αγαπημένα μου. Αυτά που κάνουν τα σάλια μου να τρέχουν
 
H Aspire είναι μια εταιρεία στην οποία οφείλω ουσιαστικά τη διακοπή του καπνίσματος. Με το Kit του Ναυτίλου αποχωρίστηκα για πάντα μια συνήθεια που πιθανότατα θα με έστελνε στα ραδίκια
 
Μετά από τρεις εβδομάδες καθημερινής και εντατικής χρήσης του Odin 200 παραθέτω τις εντυπώσεις μου για το μοντάκι κατασκευής της Dovpo
 
Το βίντεο είναι εντυπωσιακό. Η έκρηξη θυμίζει περισσότερο πυρηνική έκρηξη παρά συμβατική. Απίστευτη συλλογή βίντεο λήψεων από όλες τις γωνίες.
 
Όταν σχεδιάζουμε τα συστήματα του σπιτιού μας υπάρχει ένα περιφερειακό το οποίο συχνά αγνοούμε. Τι είναι ένα σύστημα NAS;
 
Ο χρυσός πλέον για τα καλά πάνω από τα $2000 η ουγγιά. Το ασήμι ακολουθεί τη φρενήρη πορεία του χρυσού. Δείκτης ανεργίας μεγαλύτερος του 1929, εκατομμύρια σπίτια υπό καθεστώς έξωσης.
 
Δεν είναι πολλά είναι αλήθεια. Λιγότερα από 300. Το γεγονός και μόνο ότι είναι 300 ενώ έχω γράψει χιλιάδες κάτι λέει
 
Έχω περάσει από κάμερες της Canon (70D), περίεργα μικρόφωνα σε μέγεθος αγγουριού, τρίποδες, τσάντες με μπαταρίες και μνήμες. Τώρα προσπαθώ να δημιουργήσω ένα σύστημα που μπορώ να κουβαλάω παντού και πάντα μαζί μου.
 
Βρήκα λίγο χρόνο και καθάρισα τα τεύχη που έχω μαζέψει εδώ και χρόνια με προσοχή. Βρήκα και ζελατίνες στο Άμαζον και τα έχωσα μέσα.  Έτσι μου ήρθε να τα διαβάσω όλα πάλι από την αρχή. Στην επόμενη καραντίνα.
 
Ένα από τα πιο περίεργα και μοναχικά καλοκαίρια ολόκληρης της ζωής μου. Τεχνικά έκανα πολλά πράγματα. Δεν άφησα το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος. Αυτή η ιστορία όμως με τον ιό έχει αλλάξει τις ζωές θαρρώ όλων. Μεταξύ αυτών φυσικά και τη δική μου.
 
Δεν βγάζω άκρη. Δεν έχει καμία λογική. Κάποιος να μου το εξηγήσει.
 
Εδώ και χρόνια παρακολουθώ βίντεο μετατροπής φορτηγών ή λεωφορείων σε σπίτια. Ακολουθώ κανάλια ανθρώπων που μετατρέπουν ή επισκευάζουν τέτοιου τύπου οχήματα. Με τις ώρες μιλάμε.
 
Ο Fun Fun Function είναι συνάδελφος προγραμματιστής που παρατάει το YouTube μετά από 5 χρόνια για να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό στον τομέα .. της ψυχικής υγείας. Παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα της παγκόσμιας ψυχικής υγείας που μαστίζει την εποχή μας
 
Γνωρίζω ότι τη σελίδα μου την διαβάζουν πολιτικοί διαφόρων χωρών. Όπως επίσης και επιφανείς νομικοί. Το Facebook παραβιάζει τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων εξαναγκάζοντας το χρήστη να ανεβάσει όλο τον κατάλογο των επαφών του! Τι ζούμε.
 
Συχνά πυκνά με ρωτούν φίλοι τι υπολογιστή χρησιμοποιώ για να γράψω κώδικα και τα κείμενα του tomsnews. Καιρός ήταν λοιπόν να αφιερώσω ένα άρθρο και σε αυτό.
 
Μια πολιτεία μόνο δέχθηκε 900 email από πολίτες ότι παρέλαβαν από Κίνα φακέλους με σπόρους που ουδέποτε παρήγγειλαν! Σε εγρήγορση οι αρχές εκδίδουν εσπευσμένα οδηγίες για το περίεργο φαινόμενο και την ασφάλεια των πολιτών.  Φόβοι για τις καλλιέργειες.
 
Λατρεύω το περπάτημα. Ένα χούι που έχω από μικρός. Παλαιότερα το έκανα μόνος. Το περπάτημα με χαλαρώνει, βάζει τις σκέψεις μου σε μια σειρά. Πλέον στις βόλτες έχω την τιμή να με συνοδεύει μια μικρή κυρία. Η κόρη μου.
 
Μια δουλειά που ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου του 2018 ολοκληρώθηκε χθες. Την ημερομηνία 25 Ιουλίου 2020 θα την θυμάμαι για καιρό ακόμα.
 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.