Ημέρα γιορτής η χθεσινή. Το πιο παραγωγικό καλοκαίρι της ζωής μου.

 

Μια δουλειά που ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου του 2018 ολοκληρώθηκε χθες. Την ημερομηνία 25 Ιουλίου 2020 θα την θυμάμαι για καιρό ακόμα.

1η Ιουνίου του 2018 μέσα από θυελλώδεις συνθήκες αποφάσισα ότι δεν ήθελα πια να ασχοληθώ με το Wordpress και το Drupal. Οι λόγοι, πολλοί και διάφοροι τους οποίους δεν κρίνω σκόπιμο να αναλύσω στο παρών άρθρο.

Αποφάσισα λοιπόν να γράψω μόνος μου ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System). Είπα μέσα μου "πόσο δύσκολο μπορεί να είναι". Η απάντηση φυσικά στην πορεία ήταν "αρκετά".

Μετά από τόσα χρόνια στον ιστό, έχοντας γράψει χιλιάδες άρθρα για διάφορες σελίδες υπήρχε ένα θετικό. Γνώριζα ακριβώς πως ήθελα να είναι το σύστημα.

Πήρα λοιπόν το λατρεμένο μου Sublime Text και το αγαπημένο μου Framework (CodeIgniter) και δημιούργησα μερικές άδειες από κώδικα σελίδες.

Χθες ολοκλήρωσα το VerdinCMS Pro

Χθες λοιπόν μετά από περισσότερο από 2 χρόνια δουλειάς το σύστημα είναι όπως το θέλω. Ο πυρήνας είναι στα αγγλικά οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν από όλο τον πλανήτη.

Φυσικά εξ' αρχής το σύστημα βρίσκεται στο GitHub για να μπορεί να το κατεβάσει ή να το τροποποιήσει όποιος θέλει.

Το πλέον παραγωγικό καλοκαίρι

Υποφέρω και γω όπως όλοι από αυτή την κωλοκατάσταση με τον ιό. Φυσικά δεν πήγα διακοπές, για μήνες μέσα στο σπίτι μου με το παιδί μου στα πρόθυρα να λαλήσει.

Αποφάσισα όμως να μην πάει χαμένος ο χρόνος. Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες λένε. Στην περίπτωση της Ελλάδας (που φάγαμε κρίση με το κουτάλι) η παραπάνω φράση ομολογώ ότι δεν λειτούργησε και πολύ καλά.

Ολοκλήρωσα άλλα 4 Project σε XALM και Visual C τα οποία προσεχώς επίσης θα μπορείτε να βρείτε στο GitHub. Το θέμα είναι να τα ανεβάσω και να δημιουργήσω λίγο Documentation για να γνωρίζετε τι κάνουν και πως θα τα εγκαταστήσετε στα Windows σας.

Αναβάθμισα του υπολογιστές μου, συμμάζεψα περισσότερα από 2.000.000 αρχεία. Μια δουλειά που δεν τόλμησα να κάνω την τελευταία δεκαετία. Το έκανα.

Αναβάθμισα περισσότερα από 50 πακέτα λογισμικού που χρησιμοποιώ για διάφορες εργασίες. Δύσκολο πράγμα ο εκσυγχρονισμός. Τώρα δουλεύω ταχύτερα και με πολύ πιο προφέσιοναλ αποτέλεσμα.

Για όσους ενδιαφέρονται για κώδικα και προγράμματα μπορούν πολύ σύντομα να ακολουθούν τη δουλειά μου στο: https://verdin.io 

2 χρόνια δεν έκανα σχεδόν τίποτα

Η ψυχική και σωματική υγεία μου είχε καταστραφεί. Το επέτρεψα εγώ να συμβεί. Δεν φταίει το κακό σύμπαν. Αποφάσισα να αλλάξω αρκετά πράγματα και τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται ήδη.

Παράτησα τα κοινωνικά μου δίκτυα. Το λογαριασμό μου στο Twitter με 19.000 followers. Διέγραψα το Facebook. Τώρα δημιούργησα νέο και προς το παρόν έχω 3 φίλους. Δεν μπήκα σχεδόν καθόλου. Προσπάθησα να προστατευτώ. Τώρα επανήλθα και σε αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι όταν δημιουργείς περιεχόμενο για τον ιστό δημόσια δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Υπάρχουν πολλοί άρρωστοι άνθρωποι εκεί έξω. Να ευχαριστήσω και τον καλό μου δικηγόρο που με οδήγησε ως σήμερα να μην έχω χάσει ούτε μια υπόθεση.

Δύσκολο πράγμα η αλλαγή. Δύσκολο πράγμα να επανέλθει η υγεία. Θεώρησα ότι θα μου έπαιρνε ένα χρόνο περίπου. Μου πήρε δυο. Τι σημασία έχει όμως. Δεν είμαι πια και τόσο γέρος.

Νέα κοινωνικά δίκτυα, νέα σελίδα

Το νέο σύστημα το βλέπετε μπροστά σας. Δημιούργησα και κάποια νέα κοινωνικά δίκτυα τα οποία μπορείτε να βρείτε στο υποσέλιδο (εικονίδια). Αν η σελίδα δεν απεικονίζεται σωστά πατήστε Shift+Refresh στο περιηγητή σας.

Αν θέλετε κάντε μου μια χάρη. Πατήστε πάνω στα εικονίδια και κάντε ένα αίτημα φιλίας (η follow) στο Facebook και στα υπόλοιπα κοινωνικά. Θα με χαροποιούσε αυτό.

Υπομονή φίλοι μου, τίποτε δεν κρατάει για πάντα. Θα περάσει και αυτή η μπόρα και θα βγούμε δυνατότεροι από αυτό.

Εκτός αυτού η αγαπημένη σας σελίδα αναβαθμίστηκε και θα έχετε και κάτι να διαβάζετε κάθε μέρα (γερός να είμαι).

Φιλιά στο κούτελο.

Show me some LOVE

Please share this post! Use the buttons below.

 
Από το 2014 στο τιμόνι της Microsoft βρίσκεται ο Satya Nadella. Ένας άνθρωπος που η ιδιοσυγκρασία του δεν έχει καμία σχέση με τον Bill Gates ή τον Steve Ballmer που διαδέχθηκε
 
Μια μέρα καυτή χθες στο Ντίσελντορφ, αλλά ποιος κάθεται σπίτι όταν έχει την ευκαιρία να βολτάρει με μια φίλη κι ας είναι και μικρή.
 
Τουλάχιστον έτσι νομίζω. Έτσι είναι αυτά. Μετά από 9 μήνες δημιουργείται μια νέα ζωή. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στο λογισμικό.
 
Η αλήθεια είναι πως δεν τα μετρώ πια τα καλοκαίρια στην ξενιτιά. Ωστόσο φρομ τάιμ του τάιμ το μυαλό αναπολεί και μετράει αυτόματα. Δεν ξέρω από που κλείνουν τα νοτιφικέισονς.
 
Καιρό είχα να γράψω ένα ασυνάρτητο άρθρο με σκόρπιες σκέψεις και νέα μου. Πως πάνε τα πράγματα Μήτσο μου;
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς ζουμιά έχω δοκιμάσει τα τελευταία 2 χρόνια. Γνωρίζω όμως ποια είναι τα αγαπημένα μου. Αυτά που κάνουν τα σάλια μου να τρέχουν
 
H Aspire είναι μια εταιρεία στην οποία οφείλω ουσιαστικά τη διακοπή του καπνίσματος. Με το Kit του Ναυτίλου αποχωρίστηκα για πάντα μια συνήθεια που πιθανότατα θα με έστελνε στα ραδίκια
 
Μετά από τρεις εβδομάδες καθημερινής και εντατικής χρήσης του Odin 200 παραθέτω τις εντυπώσεις μου για το μοντάκι κατασκευής της Dovpo
 
Το βίντεο είναι εντυπωσιακό. Η έκρηξη θυμίζει περισσότερο πυρηνική έκρηξη παρά συμβατική. Απίστευτη συλλογή βίντεο λήψεων από όλες τις γωνίες.
 
Όταν σχεδιάζουμε τα συστήματα του σπιτιού μας υπάρχει ένα περιφερειακό το οποίο συχνά αγνοούμε. Τι είναι ένα σύστημα NAS;
 
Ο χρυσός πλέον για τα καλά πάνω από τα $2000 η ουγγιά. Το ασήμι ακολουθεί τη φρενήρη πορεία του χρυσού. Δείκτης ανεργίας μεγαλύτερος του 1929, εκατομμύρια σπίτια υπό καθεστώς έξωσης.
 
Δεν είναι πολλά είναι αλήθεια. Λιγότερα από 300. Το γεγονός και μόνο ότι είναι 300 ενώ έχω γράψει χιλιάδες κάτι λέει
 
Έχω περάσει από κάμερες της Canon (70D), περίεργα μικρόφωνα σε μέγεθος αγγουριού, τρίποδες, τσάντες με μπαταρίες και μνήμες. Τώρα προσπαθώ να δημιουργήσω ένα σύστημα που μπορώ να κουβαλάω παντού και πάντα μαζί μου.
 
Βρήκα λίγο χρόνο και καθάρισα τα τεύχη που έχω μαζέψει εδώ και χρόνια με προσοχή. Βρήκα και ζελατίνες στο Άμαζον και τα έχωσα μέσα.  Έτσι μου ήρθε να τα διαβάσω όλα πάλι από την αρχή. Στην επόμενη καραντίνα.
 
Ένα από τα πιο περίεργα και μοναχικά καλοκαίρια ολόκληρης της ζωής μου. Τεχνικά έκανα πολλά πράγματα. Δεν άφησα το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος. Αυτή η ιστορία όμως με τον ιό έχει αλλάξει τις ζωές θαρρώ όλων. Μεταξύ αυτών φυσικά και τη δική μου.
 
Δεν βγάζω άκρη. Δεν έχει καμία λογική. Κάποιος να μου το εξηγήσει.
 
Εδώ και χρόνια παρακολουθώ βίντεο μετατροπής φορτηγών ή λεωφορείων σε σπίτια. Ακολουθώ κανάλια ανθρώπων που μετατρέπουν ή επισκευάζουν τέτοιου τύπου οχήματα. Με τις ώρες μιλάμε.
 
Ο Fun Fun Function είναι συνάδελφος προγραμματιστής που παρατάει το YouTube μετά από 5 χρόνια για να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό στον τομέα .. της ψυχικής υγείας. Παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα της παγκόσμιας ψυχικής υγείας που μαστίζει την εποχή μας
 
Είχα καιρό να γράφω 2-3 άρθρα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει. Τώρα γράφω πάλι κείμενα και συνάμα μπόλικο κώδικα. Βρίσκω πάλι τη χαρά και την ικανότητα να το κάνω.
 
Γνωρίζω ότι τη σελίδα μου την διαβάζουν πολιτικοί διαφόρων χωρών. Όπως επίσης και επιφανείς νομικοί. Το Facebook παραβιάζει τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων εξαναγκάζοντας το χρήστη να ανεβάσει όλο τον κατάλογο των επαφών του! Τι ζούμε.
 
Συχνά πυκνά με ρωτούν φίλοι τι υπολογιστή χρησιμοποιώ για να γράψω κώδικα και τα κείμενα του tomsnews. Καιρός ήταν λοιπόν να αφιερώσω ένα άρθρο και σε αυτό.
 
Μια πολιτεία μόνο δέχθηκε 900 email από πολίτες ότι παρέλαβαν από Κίνα φακέλους με σπόρους που ουδέποτε παρήγγειλαν! Σε εγρήγορση οι αρχές εκδίδουν εσπευσμένα οδηγίες για το περίεργο φαινόμενο και την ασφάλεια των πολιτών.  Φόβοι για τις καλλιέργειες.
 
Λατρεύω το περπάτημα. Ένα χούι που έχω από μικρός. Παλαιότερα το έκανα μόνος. Το περπάτημα με χαλαρώνει, βάζει τις σκέψεις μου σε μια σειρά. Πλέον στις βόλτες έχω την τιμή να με συνοδεύει μια μικρή κυρία. Η κόρη μου.
 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.