Ιούνιος και πάλι. Το ίδιο πρόβλημα παραμένει

 

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.

Από παιδί έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τη θάλασσα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Η θάλασσα με κάνει άλλο άνθρωπο. Μια βδομάδα μόλις σε κάποιο μέρος δίπλα στην θάλασσα και σφύζω από υγεία και καλή διάθεση.

Ίσως η αλμύρα, ο ήλιος, η καλή διάθεση, το beach volley (που έπαιζα κάποτε), η παγωμένη μπύρα, η μπιτάτη μουσική στα μπιτσόμπαρα. Οι άνθρωποι στην παραλία δείχνουν να έχουν καλή διάθεση. Χαμογελούν, κάνουν αστεία, παίζουν παιχνίδια, διασκεδάζουν.

Δεν γνωρίζω τι από όλα τα παραπάνω μου δημιουργεί αυτή την ανάγκη. Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει. Όταν υπάρχει μια πραγματική ανάγκη καλά θα κάνεις για να μη σου γυρίσει να την ικανοποιήσεις.

Τι κάνεις όταν η θάλασσα της Ελλάδας είναι 2.000 χιλιόμετρα μακριά

Το πρόβλημα ίσως δεν είναι απόσταση. Με μια πτήση 2,5 ωρών είσαι Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι η μετανάστευση.

Η μετανάστευση είναι μια μάχη την οποία τουλάχιστον οι μισοί χάνουν. Γυρνούν πίσω. Δεν αντέχουν την ξενιτιά, την διαφορετική κουλτούρα, την βαναυσότητα των βόρειων χωρών. Την ψυχρότητα, τη μοναξιά.

Η μετανάστευση είναι πανάκριβη υπόθεση. Προσωπικά ήρθα με μια πανάθλια τσάντα με λίγα ρούχα. Πόση χαρά έκανα όταν πρόσφατα την πέταξα και όλες τις μνήμες που τη συνόδευαν.

Από την τσάντα τώρα έχω ένα πλήρως εξοπλισμένο σπίτι. Όλα αυτά απαιτούν προσπάθεια και φυσικά χρήματα. Χρήματα τα οποία κόβεις από.. διακοπές.

Κάπως έτσι η θάλασσα κάθε χρόνο απομακρυνόταν. Μαζί με πολλά άλλα το κόστος για την υγεία μου ήταν μεγάλο. Τεράστια φθορά. Παλεύω να αναστρέψω τη ζημιά. Αν αναστρέφεται.

Μελαγχολία και φέτος λοιπόν

Είχαμε την μετανάστευση και τώρα μας ήρθε και ο κορονοιός. Όλα τα ΄χε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε. Όλοι μας γνωρίζουμε τι έπαθε ο πλανήτης με την υπόθεση αυτή.

Ακόμα πιο μακριά η θάλασσα.

Η μετανάστευση σε αυτή την αντικοινωνική χώρα οδηγεί και σε ένα ακόμα πρόβλημα. Δεν γνωρίζεις ψυχή και δεν κάνεις νέους φίλους. Έχεις τόσα πολλά στην κεφάλα σου και είναι τόσο αντικοινωνικοί οι άνθρωποι που δεν γνωρίζεις κανέναν. Σε σημείο που άρχισα να προβληματίζομαι μήπως έχω κάποιο πρόβλημα.

Τελικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κατέβηκα πέρσι στην Ελλάδα και μίλησα με 100 ανθρώπους. Θα μπορούσα άνετα να κάνω παρέα με τους μισούς από δαύτους. Δεν έχασα μάλλον ακόμα την ικανότητα της κοινωνικότητας.

Δεν έχω ιδέα τι θα κάνω

Φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος φέτος. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους στην παγκόσμια αρένα της επιβίωσης. Πολλοί άνθρωποι είδαν μειώσεις στα εισοδήματά τους. Κάποιοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η σκέψη για ξεκούραση, χαλάρωση και μπανάκι μάλλον έρχεται δεύτερη, τρίτη ή δέκατη στην ιεραρχία.

Ένα πράγμα γνωρίζω όμως

Δεν θα είναι για πάντα έτσι.

Ταλαιπωρήθηκα πολύ στη ζωή μου. Έχω όμως ένα χάρισμα. Ένα χάρισμα που ίσως διαθέτουμε όλοι απλά δεν το γνωρίζουμε.

Αν αποφασίσω κάτι με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου τότε αν δεν πεθάνω θα γίνει πραγματικότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη στο σύμπαν από την ανθρώπινη θέληση.

Ναι, φίλοι μου όσοι κορονοιοί και αν περάσουν, όσο αντικοινωνική και αν είναι η χώρα, όσο μόνος και αν είμαι εδώ θα βρω το δρόμο.

Θα πηγαίνω μια βδομάδα με παρέα για μπανάκια στην θάλασσα. 

Πως, δεν έχω ακόμα ιδέα αλλά φέτος είναι η τελευταία χρονιά που μελαγχολώ.

Καλό μήνα φίλοι μου.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Η μυστηριώδης γυναίκα που απαντά όλα τα μηνύματά σας
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
Παλαιότερα Δημοφιλή