Πως περνάω στη Γερμανία με τη χολέρα

 

Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.

Η χώρα δείχνει να τα καταφέρνει σχετικά καλά χωρίς αστυνομικά μέτρα. Οι πολίτες συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες της κυβέρνησης σχεδόν αμέσως. Απαγορεύεται η συνάθροιση περισσότερων από 2 ατόμων (εξαιρούνται οι οικογένειες).

Η χώρα πλέον τεστάρει περισσότερους από 500.000 ανθρώπους την εβδομάδα. Η Γερμανία μπορεί και το κάνει προφανώς γιατί είναι χώρα που παράγει τα τεστ και μέχρι πρότινος τα εξήγαγε σε 60 χώρες. Δηλώνει ότι ακόμα εξάγει αλλά κατόπιν αυστηρού ελέγχου για το που προορίζονται τα τεστ ώστε να μην πέσουν σε λάθος χέρια.

Η ζωή στο σπίτι

Οι πολίτες προσαρμόστηκαν με σχετική ευκολία στο social distancing. Δεν ζορίστηκαν και ιδιαίτερα. Στην Γερμανία το social distancing αποτελεί καθημερινότητα ούτως ή άλλως. Δεν ζορίζεσαι για κάτι που ούτως ή άλλως κάνεις για χρόνια. Για την ακρίβεια το social distancing στην Γερμανία σε απαλλάσσει από πολλούς μπελάδες. Οι μόνοι άνθρωποι που συναναστρέφομαι είναι Έλληνες παρά την προσπάθειά μου να αποκτήσω και φίλους άλλων εθνικοτήτων. Δεν είναι και ιδιαίτερα κοινωνικοί εδώ. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη μετά από 7 χρόνια.

Δεν υποφέρω ιδιαίτερα από τα μέτρα της κυβέρνησης. Τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά και έχουν τουλάχιστον στοιχειώδη επάρκεια προϊόντων. Υπάρχει ένα θέμα με κωλόχαρτο και ρολό κουζίνας. Όπως επίσης αντισηπτικά και μάσκες.

Η προετοιμασία μου για μια ενδεχόμενη οικονομική καταστροφή ξεκίνησε από το 2016. Δεν μου λείπει τίποτα αυτή τη στιγμή και για τουλάχιστον 3-6 μήνες θεωρώ ότι δεν θα μου λείψει κάτι. Ιδίως αν συνεχίζουν τα καταστήματα να πουλάνε κάτι. Κάποτε ήμουν ο ανώμαλος της παρέας. Ο prepper που το έχει χαμένο. Τώρα μάλλον δεν είμαι πια ο περίεργος. Θεωρώ ότι τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα.

Τι έκανα όλο αυτό το διάστημα

Παρακολουθούσα την ιστορία από τον Δεκέμβριο. Τον Ιανουάριο κατάλαβα ότι αυτή η υπόθεση θα εξαπλωθεί παγκόσμια. Πανδημία με καταστροφικές συνέπειες.

Παρακολουθούσα ανεξάρτητους δημοσιογράφους, γιατρούς, επιστήμονες και διάβαζα δημοσιεύσεις σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά του κόσμου για να μπορέσω να καταλάβω για ποιο πράγμα μιλάμε. 

Το πρόβλημα είναι ότι κατάλαβα πολύ καλά τι θα συμβεί. Σοκαρίστηκα είναι η αλήθεια. Έκανα λοιπόν ό,τι μπορούσα να προετοιμαστώ ακόμα καλύτερα για το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όταν όλοι φρίκαραν το είχα ήδη αποδεχθεί και φυσικά δεν μου έλειψαν μάσκες απλές, N95, N100, γάντια, μέχρι γυαλιά προστασίας και στολή hazmat για καταστάσεις Mad Max.

Συμπλήρωσα το στοκ νερού, τροφίμων, φαρμάκων και εξοπλισμού. Όσο και αν ακούγεται εύκολο ήταν επίπονη διαδικασία. Ζω σε ένα σχετικά μικρό σπίτι με συγκεκριμένο μπάτζετ. Το να στοκάρεις για 3-6 μήνες χωρίς να γίνει το σπίτι σου αποθήκη απαιτεί έξυπνες λύσεις και αρκετό συμμάζεμα.

Έκανα αυτό που πολλοί youtubers επίσης δήλωσαν ότι έκαναν το τελευταίο διάστημα. Προετοιμάστηκαν για αυτό που θα ακολουθήσει. Δεν εννοώ μόνο τον ιό.

Πρόωροι πανηγυρισμοί

Παρακολουθώ χώρες που χαίρονται ότι τα κατάφεραν. Ότι έδρασαν γρήγορα και είχαν εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα κρούσματα και οι θάνατοι μειώνονται σε ένα μέρος των χωρών.

Το social distancing δεν είναι νέα ιδέα και φυσικά οδηγεί σε μείωση των κρουσμάτων και στη συνέχεια σε μείωση των θανάτων. Αυτό δεν αποτελεί rocket science. 

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με αυτό. Αν δεν έχεις στα χέρια σου κάποια αποτελεσματική και δοκιμασμένη θεραπεία, αν δεν έχεις στα χέρια σου ένα αποτελεσματικό και δοκιμασμένο εμβόλιο, αν δεν έχεις φτάσει να έχουν αντισώματα το 80% του πληθυσμού (τόσο απαιτείται σε ιό με Ro=4-7) τότε μόλις αρθούν τα μέτρα τα κρούσματα και οι θάνατοι εκτοξεύονται στο Θεό ξανά. Αγοράζεις λίγο χρόνο δηλαδή. Χρόνος πολύ σημαντικός για να μην πάρεις το σύστημα υγείας στα χέρια.

Πανηγυρισμοί μπορούν να υπάρξουν μετά την ολική εξέλιξη του φαινομένου. Όταν δηλαδή πετύχεις την ανοσία της αγέλης ή έχεις στα χέρια σου ένα αξιόπιστο και δοκιμασμένο εμβόλιο.

Για το αδερφάκι του ιού τον SARS μέχρι σήμερα (17 χρόνια μετά) δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε θεραπεία. Για την ακρίβεια υπήρξε εμβόλιο κατά του SARS αλλά σε σκότωνε αγρίως όταν ξαναερχόσουν σε επαφή με τον ιό. Φυσικά δεν βγήκε ποτέ στην αγορά.

Παραμείνετε υγιείς

Ο ιός δεν είναι αστείος. Κυβερνήσεις και ΜΜΕ προσπάθησαν επί μήνες παγκοσμίως για διάφορους λόγους να σας πείσουν ότι είναι μια γριπούλα, τίποτε σημαντικό, ότι οι μάσκες δεν κάνουν δουλειά, ότι δεν παρουσιάζει υψηλή θνησιμότητα (CFR), ότι αποτέλεσε μια υπερβολή γενικότερα η αντίδραση της Κίνας. Ο ιός είναι φονικός. Ιδίως σε χώρες που γονατίζει το σύστημα υγείας. Αφήνει κουσούρια σε ένα ποσοστό των νοσούντων για το υπόλοιπο της ζωής τους. Σύμφωνα με κάτι που γνωρίζαμε από το Φεβρουάριο το 30% των νοσούντων δεν αναπτύσσουν επαρκή αντισώματα. Το ποσοστό αυτό πιθανώς να αλλάξει στην πορεία.

Προστατεύστε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Για το τι θα ακολουθήσει έχω για μια ακόμα φορά σχετικά καθαρή εικόνα.

Δεν θα σοκαριστώ για άλλη μια φορά. Γνωρίζω τι θα γίνει.

Σε επόμενα άρθρα μου θα γράψω για αυτό. Ακόμα και έναν μόνο αναγνώστη μου να βοηθήσουν τα άρθρα μου, αξίζει ο κόπος που κάνω να τα γράψω.

Φιλί στο κούτελο

 

Show me some LOVE

Please share this post! Use the buttons below.

 
Δεν είναι πολλά είναι αλήθεια. Λιγότερα από 300. Το γεγονός και μόνο ότι είναι 300 ενώ έχω γράψει χιλιάδες κάτι λέει
 
Έχω περάσει από κάμερες της Canon (70D), περίεργα μικρόφωνα σε μέγεθος αγγουριού, τρίποδες, τσάντες με μπαταρίες και μνήμες. Τώρα προσπαθώ να δημιουργήσω ένα σύστημα που μπορώ να κουβαλάω παντού και πάντα μαζί μου.
 
Βρήκα λίγο χρόνο και καθάρισα τα τεύχη που έχω μαζέψει εδώ και χρόνια με προσοχή. Βρήκα και ζελατίνες στο Άμαζον και τα έχωσα μέσα.  Έτσι μου ήρθε να τα διαβάσω όλα πάλι από την αρχή. Στην επόμενη καραντίνα.
 
Ένα από τα πιο περίεργα και μοναχικά καλοκαίρια ολόκληρης της ζωής μου. Τεχνικά έκανα πολλά πράγματα. Δεν άφησα το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος. Αυτή η ιστορία όμως με τον ιό έχει αλλάξει τις ζωές θαρρώ όλων. Μεταξύ αυτών φυσικά και τη δική μου.
 
Δεν βγάζω άκρη. Δεν έχει καμία λογική. Κάποιος να μου το εξηγήσει.
 
Εδώ και χρόνια παρακολουθώ βίντεο μετατροπής φορτηγών ή λεωφορείων σε σπίτια. Ακολουθώ κανάλια ανθρώπων που μετατρέπουν ή επισκευάζουν τέτοιου τύπου οχήματα. Με τις ώρες μιλάμε.
 
Ο Fun Fun Function είναι συνάδελφος προγραμματιστής που παρατάει το YouTube μετά από 5 χρόνια για να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό στον τομέα .. της ψυχικής υγείας. Παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα της παγκόσμιας ψυχικής υγείας που μαστίζει την εποχή μας
 
Είχα καιρό να γράφω 2-3 άρθρα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει. Τώρα γράφω πάλι κείμενα και συνάμα μπόλικο κώδικα. Βρίσκω πάλι τη χαρά και την ικανότητα να το κάνω.
 
Γνωρίζω ότι τη σελίδα μου την διαβάζουν πολιτικοί διαφόρων χωρών. Όπως επίσης και επιφανείς νομικοί. Το Facebook παραβιάζει τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων εξαναγκάζοντας το χρήστη να ανεβάσει όλο τον κατάλογο των επαφών του! Τι ζούμε.
 
Συχνά πυκνά με ρωτούν φίλοι τι υπολογιστή χρησιμοποιώ για να γράψω κώδικα και τα κείμενα του tomsnews. Καιρός ήταν λοιπόν να αφιερώσω ένα άρθρο και σε αυτό.
 
Μια πολιτεία μόνο δέχθηκε 900 email από πολίτες ότι παρέλαβαν από Κίνα φακέλους με σπόρους που ουδέποτε παρήγγειλαν! Σε εγρήγορση οι αρχές εκδίδουν εσπευσμένα οδηγίες για το περίεργο φαινόμενο και την ασφάλεια των πολιτών.  Φόβοι για τις καλλιέργειες.
 
Λατρεύω το περπάτημα. Ένα χούι που έχω από μικρός. Παλαιότερα το έκανα μόνος. Το περπάτημα με χαλαρώνει, βάζει τις σκέψεις μου σε μια σειρά. Πλέον στις βόλτες έχω την τιμή να με συνοδεύει μια μικρή κυρία. Η κόρη μου.
 
Μια δουλειά που ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου του 2018 ολοκληρώθηκε χθες. Την ημερομηνία 25 Ιουλίου 2020 θα την θυμάμαι για καιρό ακόμα.
 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.