Πως περνάω στη Γερμανία με τη χολέρα

 

Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.

Η χώρα δείχνει να τα καταφέρνει σχετικά καλά χωρίς αστυνομικά μέτρα. Οι πολίτες συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες της κυβέρνησης σχεδόν αμέσως. Απαγορεύεται η συνάθροιση περισσότερων από 2 ατόμων (εξαιρούνται οι οικογένειες).

Η χώρα πλέον τεστάρει περισσότερους από 500.000 ανθρώπους την εβδομάδα. Η Γερμανία μπορεί και το κάνει προφανώς γιατί είναι χώρα που παράγει τα τεστ και μέχρι πρότινος τα εξήγαγε σε 60 χώρες. Δηλώνει ότι ακόμα εξάγει αλλά κατόπιν αυστηρού ελέγχου για το που προορίζονται τα τεστ ώστε να μην πέσουν σε λάθος χέρια.

Η ζωή στο σπίτι

Οι πολίτες προσαρμόστηκαν με σχετική ευκολία στο social distancing. Δεν ζορίστηκαν και ιδιαίτερα. Στην Γερμανία το social distancing αποτελεί καθημερινότητα ούτως ή άλλως. Δεν ζορίζεσαι για κάτι που ούτως ή άλλως κάνεις για χρόνια. Για την ακρίβεια το social distancing στην Γερμανία σε απαλλάσσει από πολλούς μπελάδες. Οι μόνοι άνθρωποι που συναναστρέφομαι είναι Έλληνες παρά την προσπάθειά μου να αποκτήσω και φίλους άλλων εθνικοτήτων. Δεν είναι και ιδιαίτερα κοινωνικοί εδώ. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη μετά από 7 χρόνια.

Δεν υποφέρω ιδιαίτερα από τα μέτρα της κυβέρνησης. Τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά και έχουν τουλάχιστον στοιχειώδη επάρκεια προϊόντων. Υπάρχει ένα θέμα με κωλόχαρτο και ρολό κουζίνας. Όπως επίσης αντισηπτικά και μάσκες.

Η προετοιμασία μου για μια ενδεχόμενη οικονομική καταστροφή ξεκίνησε από το 2016. Δεν μου λείπει τίποτα αυτή τη στιγμή και για τουλάχιστον 3-6 μήνες θεωρώ ότι δεν θα μου λείψει κάτι. Ιδίως αν συνεχίζουν τα καταστήματα να πουλάνε κάτι. Κάποτε ήμουν ο ανώμαλος της παρέας. Ο prepper που το έχει χαμένο. Τώρα μάλλον δεν είμαι πια ο περίεργος. Θεωρώ ότι τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα.

Τι έκανα όλο αυτό το διάστημα

Παρακολουθούσα την ιστορία από τον Δεκέμβριο. Τον Ιανουάριο κατάλαβα ότι αυτή η υπόθεση θα εξαπλωθεί παγκόσμια. Πανδημία με καταστροφικές συνέπειες.

Παρακολουθούσα ανεξάρτητους δημοσιογράφους, γιατρούς, επιστήμονες και διάβαζα δημοσιεύσεις σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά του κόσμου για να μπορέσω να καταλάβω για ποιο πράγμα μιλάμε. 

Το πρόβλημα είναι ότι κατάλαβα πολύ καλά τι θα συμβεί. Σοκαρίστηκα είναι η αλήθεια. Έκανα λοιπόν ό,τι μπορούσα να προετοιμαστώ ακόμα καλύτερα για το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όταν όλοι φρίκαραν το είχα ήδη αποδεχθεί και φυσικά δεν μου έλειψαν μάσκες απλές, N95, N100, γάντια, μέχρι γυαλιά προστασίας και στολή hazmat για καταστάσεις Mad Max.

Συμπλήρωσα το στοκ νερού, τροφίμων, φαρμάκων και εξοπλισμού. Όσο και αν ακούγεται εύκολο ήταν επίπονη διαδικασία. Ζω σε ένα σχετικά μικρό σπίτι με συγκεκριμένο μπάτζετ. Το να στοκάρεις για 3-6 μήνες χωρίς να γίνει το σπίτι σου αποθήκη απαιτεί έξυπνες λύσεις και αρκετό συμμάζεμα.

Έκανα αυτό που πολλοί youtubers επίσης δήλωσαν ότι έκαναν το τελευταίο διάστημα. Προετοιμάστηκαν για αυτό που θα ακολουθήσει. Δεν εννοώ μόνο τον ιό.

Πρόωροι πανηγυρισμοί

Παρακολουθώ χώρες που χαίρονται ότι τα κατάφεραν. Ότι έδρασαν γρήγορα και είχαν εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα κρούσματα και οι θάνατοι μειώνονται σε ένα μέρος των χωρών.

Το social distancing δεν είναι νέα ιδέα και φυσικά οδηγεί σε μείωση των κρουσμάτων και στη συνέχεια σε μείωση των θανάτων. Αυτό δεν αποτελεί rocket science. 

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με αυτό. Αν δεν έχεις στα χέρια σου κάποια αποτελεσματική και δοκιμασμένη θεραπεία, αν δεν έχεις στα χέρια σου ένα αποτελεσματικό και δοκιμασμένο εμβόλιο, αν δεν έχεις φτάσει να έχουν αντισώματα το 80% του πληθυσμού (τόσο απαιτείται σε ιό με Ro=4-7) τότε μόλις αρθούν τα μέτρα τα κρούσματα και οι θάνατοι εκτοξεύονται στο Θεό ξανά. Αγοράζεις λίγο χρόνο δηλαδή. Χρόνος πολύ σημαντικός για να μην πάρεις το σύστημα υγείας στα χέρια.

Πανηγυρισμοί μπορούν να υπάρξουν μετά την ολική εξέλιξη του φαινομένου. Όταν δηλαδή πετύχεις την ανοσία της αγέλης ή έχεις στα χέρια σου ένα αξιόπιστο και δοκιμασμένο εμβόλιο.

Για το αδερφάκι του ιού τον SARS μέχρι σήμερα (17 χρόνια μετά) δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε θεραπεία. Για την ακρίβεια υπήρξε εμβόλιο κατά του SARS αλλά σε σκότωνε αγρίως όταν ξαναερχόσουν σε επαφή με τον ιό. Φυσικά δεν βγήκε ποτέ στην αγορά.

Παραμείνετε υγιείς

Ο ιός δεν είναι αστείος. Κυβερνήσεις και ΜΜΕ προσπάθησαν επί μήνες παγκοσμίως για διάφορους λόγους να σας πείσουν ότι είναι μια γριπούλα, τίποτε σημαντικό, ότι οι μάσκες δεν κάνουν δουλειά, ότι δεν παρουσιάζει υψηλή θνησιμότητα (CFR), ότι αποτέλεσε μια υπερβολή γενικότερα η αντίδραση της Κίνας. Ο ιός είναι φονικός. Ιδίως σε χώρες που γονατίζει το σύστημα υγείας. Αφήνει κουσούρια σε ένα ποσοστό των νοσούντων για το υπόλοιπο της ζωής τους. Σύμφωνα με κάτι που γνωρίζαμε από το Φεβρουάριο το 30% των νοσούντων δεν αναπτύσσουν επαρκή αντισώματα. Το ποσοστό αυτό πιθανώς να αλλάξει στην πορεία.

Προστατεύστε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Για το τι θα ακολουθήσει έχω για μια ακόμα φορά σχετικά καθαρή εικόνα.

Δεν θα σοκαριστώ για άλλη μια φορά. Γνωρίζω τι θα γίνει.

Σε επόμενα άρθρα μου θα γράψω για αυτό. Ακόμα και έναν μόνο αναγνώστη μου να βοηθήσουν τα άρθρα μου, αξίζει ο κόπος που κάνω να τα γράψω.

Φιλί στο κούτελο

 

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
 
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας πλέον. Και πολύ καλά κάνουν. Η τεχνολογία υπάρχει για να διευκολύνει τη ζωή μας πρωτίστως, ενίοτε και για να την καταστρέφει. Σχεδόν όλα έχουν και την κακή τους χρήση.
Παλαιότερα Δημοφιλή