Το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Προτάσεις και λύσεις για λιγότερα χάπια.

 

Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.

Πριν λίγες μέρες έγραψε η Βίκυ το άρθρο "Το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου". 

Τι είναι το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου;

Αν και η ιατρική επιστήμη επίσημα ακόμα δεν το έχει αναγνωρίσει θα τολμήσω έναν ορισμό. Το ότι δεν το έχει αναγνωρίσει ακόμα η επιστήμη ως νόσημα δεν σημαίνει τίποτα. Στην Αμερική τους πήρε 30 χρόνια να παραδεχθούν τον συσχετισμό καπνίσματος και καρκίνου του πνεύμονα.

Το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου είναι το νόσημα κατά το οποίο εμφανίζονται κάποια ή όλα τα παρακάτω συμπτώματα:

 • Δεν θέλεις να ανοίξεις το γραμματοκιβώτιο
 • Το ανοίγεις όταν ξεχειλίσει
 • Αδειάζεις το περιεχόμενο του γραμματοκιβωτίου σε μια κούτα και δεν ανοίγεις ποτέ τις επιστολές
 • Έχεις στομαχικό άλγος όταν το ανοίγεις
 • Δεν θέλεις καν να περάσεις από το σπίτι σου σκεπτόμενος τι διάολο θα σου έχουν στείλει πάλι
 • Όταν ακούς ταχυδρόμο και θέλεις να γίνεις εγκληματίας
 • Όταν βλέπεις επιστολές μέσα στο γραμματοκιβώτιο ενώ στην πραγματικότητα είναι άδειο
 • Σκέφτεσαι να το ξηλώσεις από τον τοίχο
 • Σκέφτεσαι να αφαιρέσεις το όνομά σου ή να βάλεις πλαστό

Ο παραπάνω ορισμός δεν είναι επιστημονικός αλλά μάλλον καταλαβαίνετε για ποιο πρόβλημα μιλάμε.

Πως παθαίνεις το σύνδρομο

Στη Γερμανία το έχει ο μισός πληθυσμός. Μπορεί και περισσότεροι.

Ερχόμενος στην χώρα πριν 7 χρόνια το κόστος μιας απλής επιστολής εσωτερικού ήταν 17 σέντς. Σήμερα είναι 80 σέντς.

Υπήρχε την εποχή εκείνη μια συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης ότι το κόστος ήταν εξευτελιστικά χαμηλό και είχε κρατηθεί το ίδιο για δέκα χρόνια και αυτό έπρεπε να αλλάξει.

Οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις είχαν βρει τη χαρά τους με το κόστος των 17 σέντς. Φαντάζομαι πλήρωναν ακόμα λιγότερα στην περίπτωση ομαδικών επιστολών.

Αποτέλεσμα; Επιστολές με τους κουβάδες. Θυμάμαι στην περιοχή του Άαχεν που ζούσα κάθε 2-3 μέρες το γραμματοκιβώτιό μου ξεχείλιζε. Δεν ήταν μάλιστα από τα μικρά. Ήταν από αυτά που είναι μεγαλύτερα από Α4. Μπαμπάτσικο δηλαδή.

Διαφημιστικά και επιστολές κάθε αρρώστου και καθυστερημένου έφταναν στο σπίτι μου. Επιστολές του τύπου οφείλεις 87€ για το θέμα με κωδικό 2948272904/291. Αν καταλάβατε εσείς τόσο καταλάβαινα και εγώ. Στην επιστολή είχε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας χωρίς όνομα. Αναφέρομαι σε επιστολές από την περιοχή του Άαχεν. Το τηλέφωνο δεν το απαντούσε ποτέ κανείς. Μετά έστελναν το ίδιο με προσαύξηση!

Μιας και αναφέρθηκα στο Άαχεν να σημειώσω κάτι για τους φίλους αναγνώστες. Αν έχετε την επιλογή να πάτε να πολεμήσετε στο Αφγανιστάν ή απλά να μείνετε στο Άαχεν προτιμήστε το Αφγανιστάν. Μετατραυματικό σύνδρομο θα έχετε και στα δυο (PTSD). Απλά αυτό από το Άαχεν θα είναι χειρότερο. Οι άνθρωποι είναι ανώμαλοι. Εκεί έπαθα και το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου.

Με τα συνεχή τους λάθη, παραλείψεις, ασάφειες και ναζιστικές πρακτικές κόντεψαν να με οδηγήσουν στον οικονομικό θάνατο. Απέτυχαν όμως όταν βρήκαν τον μάστορά τους και δεν ήμουν εγώ αυτός.

Το παράδειγμα με την επιστολή των 87€ αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Έφτασα σε δικηγόρο με καμιά δεκαριά υποθέσεις με πολύ μεγαλύτερα ποσά. Ανύπαρκτα ποσά στην πλειοψηφία τους. Ποσά που προέκυψαν από επιστολές που ποτέ δεν πήρα (τα γραμματοκιβώτια ήταν στο δρόμο), από υπηρεσίες που ποτέ δεν έλαβα, από κλήσεις που επίσης ποτέ δεν παρέλαβα από την μάνας τους το δεν κάνει να γράψω.

Μέτρα αντιμετώπισης

Η πρόκληση ψυχικής βλάβης αποτελεί εξίσου αδίκημα όσο και η πρόκληση σωματικής βλάβης. Στις σύγχρονες χώρες του δυτικού κόσμου η άσκηση ψυχολογικής βίας αποτελεί ποινικά κολάσιμο αδίκημα. Δύσκολο να αποδειχθεί αλλά τουλάχιστον νομικά τιμωρείται.

Κάποιος προκαλεί το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Δεν μπορεί να υποφέρει η μισή Γερμανία από αυτό και να μην προκαλείται από κανέναν. Κάποιος κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσει για την πρόκληση της βλάβης.

Μέχρι να γίνει αυτό προτείνω τα παρακάτω μέτρα

 1. Το κόστος της απλής επιστολής εσωτερικού θα πρέπει να ανέρχεται στα 5€. Καμία έκπτωση σε περίπτωση μαζικών επιστολών.
 2. Σε περίπτωση αποστολής λογαριασμού που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (λάθος ή με δόλο) θα πρέπει άμεσα ο θύτης να καταβάλει το δεκαπλάσιο του ποσού που αναγράφει η επιστολή. Σας έστειλαν δηλαδή να πληρώσετε 500€ για κάτι που δεν πρέπει να πληρώσετε; Θα οφείλει ο θύτης άμεσα εντός 10 εργάσιμων ημερών να σας καταβάλει στον τραπεζικό σας λογαριασμό το ποσό των 5.000€. Έτσι θα το σκέφτονται διπλά πριν σας στείλουν κάτι.
 3. Απαγόρευση αποστολής διαφημιστικού υλικού μέσω επιστολών. Στην περίπτωση που κάποιος παραβεί το νόμο θα πρέπει να καταβάλει ποινή 100.000€.
 4. Αν κάποια υπηρεσία στείλει μέσω επιστολής ερωτηματολόγιο που έχετε ήδη απαντήσει η υπηρεσία θα πρέπει άμεσα εντός 10 εργάσιμων ημερών να σας καταβάλει στον τραπεζικό σας λογαριασμό το ποσό των 150€ ως αποζημίωση. Έτσι θα κοιτάνε πρώτα αν έχει ήδη απαντηθεί και αν συντρέχει σοβαρός λόγος να το ξαναστείλουν.
 5. Σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους από ιδιωτική εταιρεία ή κρατική υπηρεσία (στο όνομα του παραλήπτη, σε κάποια απαίτηση, οτιδήποτε) θα πρέπει να αποζημιώνεται και πάλι ο παραλήπτης για τα τηλέφωνα που θα πρέπει να κάνει, την επίσκεψη σε κάποια υπηρεσία κτλ. Το κόστος της αποζημίωσης θα ορίζεται ως 150€ για κάθε μέρα που δαπανά ο παραλήπτης για να λύσει το θέμα.

Ψηφίστε με.

Show me some LOVE

Please share this post! Use the buttons below.

 
Δεν είναι πολλά είναι αλήθεια. Λιγότερα από 300. Το γεγονός και μόνο ότι είναι 300 ενώ έχω γράψει χιλιάδες κάτι λέει
 
Έχω περάσει από κάμερες της Canon (70D), περίεργα μικρόφωνα σε μέγεθος αγγουριού, τρίποδες, τσάντες με μπαταρίες και μνήμες. Τώρα προσπαθώ να δημιουργήσω ένα σύστημα που μπορώ να κουβαλάω παντού και πάντα μαζί μου.
 
Βρήκα λίγο χρόνο και καθάρισα τα τεύχη που έχω μαζέψει εδώ και χρόνια με προσοχή. Βρήκα και ζελατίνες στο Άμαζον και τα έχωσα μέσα.  Έτσι μου ήρθε να τα διαβάσω όλα πάλι από την αρχή. Στην επόμενη καραντίνα.
 
Ένα από τα πιο περίεργα και μοναχικά καλοκαίρια ολόκληρης της ζωής μου. Τεχνικά έκανα πολλά πράγματα. Δεν άφησα το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος. Αυτή η ιστορία όμως με τον ιό έχει αλλάξει τις ζωές θαρρώ όλων. Μεταξύ αυτών φυσικά και τη δική μου.
 
Δεν βγάζω άκρη. Δεν έχει καμία λογική. Κάποιος να μου το εξηγήσει.
 
Εδώ και χρόνια παρακολουθώ βίντεο μετατροπής φορτηγών ή λεωφορείων σε σπίτια. Ακολουθώ κανάλια ανθρώπων που μετατρέπουν ή επισκευάζουν τέτοιου τύπου οχήματα. Με τις ώρες μιλάμε.
 
Ο Fun Fun Function είναι συνάδελφος προγραμματιστής που παρατάει το YouTube μετά από 5 χρόνια για να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό στον τομέα .. της ψυχικής υγείας. Παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα της παγκόσμιας ψυχικής υγείας που μαστίζει την εποχή μας
 
Είχα καιρό να γράφω 2-3 άρθρα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει. Τώρα γράφω πάλι κείμενα και συνάμα μπόλικο κώδικα. Βρίσκω πάλι τη χαρά και την ικανότητα να το κάνω.
 
Γνωρίζω ότι τη σελίδα μου την διαβάζουν πολιτικοί διαφόρων χωρών. Όπως επίσης και επιφανείς νομικοί. Το Facebook παραβιάζει τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων εξαναγκάζοντας το χρήστη να ανεβάσει όλο τον κατάλογο των επαφών του! Τι ζούμε.
 
Συχνά πυκνά με ρωτούν φίλοι τι υπολογιστή χρησιμοποιώ για να γράψω κώδικα και τα κείμενα του tomsnews. Καιρός ήταν λοιπόν να αφιερώσω ένα άρθρο και σε αυτό.
 
Μια πολιτεία μόνο δέχθηκε 900 email από πολίτες ότι παρέλαβαν από Κίνα φακέλους με σπόρους που ουδέποτε παρήγγειλαν! Σε εγρήγορση οι αρχές εκδίδουν εσπευσμένα οδηγίες για το περίεργο φαινόμενο και την ασφάλεια των πολιτών.  Φόβοι για τις καλλιέργειες.
 
Λατρεύω το περπάτημα. Ένα χούι που έχω από μικρός. Παλαιότερα το έκανα μόνος. Το περπάτημα με χαλαρώνει, βάζει τις σκέψεις μου σε μια σειρά. Πλέον στις βόλτες έχω την τιμή να με συνοδεύει μια μικρή κυρία. Η κόρη μου.
 
Μια δουλειά που ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου του 2018 ολοκληρώθηκε χθες. Την ημερομηνία 25 Ιουλίου 2020 θα την θυμάμαι για καιρό ακόμα.
 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.