Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο στο μέλλον. Πλήρωσε 9,90€ ασφάλεια το μήνα.

 

Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.

Η διαφήμιση ήταν του τύπου

Έχεις πιθανότητα 50% να πάθεις καρκίνο. Οι μισοί κάτοικοι της Γερμανίας θα νοσήσουν στο μέλλον από την επάρατη νόσο. Δώσε τώρα από 9,90€ το μήνα και θα σου δώσουμε 50.000€ όταν διαγνωστείς με καρκίνο.

Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με τα χρήματα αυτά. Να ξεχρεώσεις παλιά δάνεια. Να πληρώσεις νοσήλια και ιατρικά έξοδα. Μπορείς ακόμα να κάνεις κάτι που επιθυμείς για τον εαυτό σου όπως π.χ ένα ταξίδι.

Η διαφήμιση με έβαλε σε σκέψεις

Μερικές φορές νιώθω σαν να είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη Γη που ακόμα σκέφτεται. Προφανώς δεν ισχύει αυτό αλλά έτσι νιώθω. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Bergman

Για να αναφερόμαστε στην κοινή λογική θα πρέπει πρωτίστως να είναι κοινή και δεν είναι πια

Φτάσαμε να μιλάμε ότι από τα 83.000.000 Γερμανούς θα νοσήσουν τα 41.500.000 από καρκίνο στο μέλλον. Έτσι απλά. Δεν τρέχει τίποτα. Δώσε εσύ τα 9,90€ το μήνα και βλέπουμε.

Φυσικά δεν ευθύνεται η ασφαλιστική εταιρεία που κάνει τη διαφήμιση. Η Γερμανία είναι άκρως καπιταλιστική χώρα. Προφανώς έχουν κάνει τα μαθηματικά τους και με τα 9,90€ βγάζουν και κέρδος με την πενηντάρα χιλιάρα που σου δίνουν όταν νοσήσεις. Το πρόβλημα για μένα βρίσκεται αλλού.

Μια χώρα με περιβαλλοντική συνείδηση και σχετικά αυστηρή νομοθεσία

Η Γερμανία εδώ και δεκαετίες ανακυκλώνει. Σκουπίδια δεν θα δεις σχεδόν πουθενά. Χωματερές σε φλόγες δεν θα δεις. Η νομοθεσία για το περιβάλλον αυστηρότατη.

Έχουν ξοδευτεί ολόκληρα ΑΕΠ για την ποιότητα του αέρα. Φίλτρα στις καμινάδες, ασύλληπτες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αυστηρότατη νομοθεσία για το περιβάλλον. Ούτε το ίδιο σου το αυτοκίνητο δεν μπορείς να πλύνεις για να μην οδηγηθούν λάδια στο υπέδαφος. Τα πλυντήρια αυτοκινήτων έχουν πανάκριβα και πολύπλοκα συστήματα φιλτραρίσματος του βρώμικου νερού.

Η νομοθεσία στα τρόφιμα επίσης πολύ αυστηρή. Συνεχείς έλεγχοι από τους αυστηρότερους του κόσμου. Η χώρα δεν λειτουργεί τέλεια αλλά πολύ καλύτερα από τις περισσότερες υπόλοιπες δυτικές χώρες.

Σε ό,τι αφορά την ακτινοβολία από ηλεκτρομαγνητική ρύπανση επίσης από τις χώρες με τους χαμηλότερους δείκτες. Το δάσος με τις κεραίες είναι ανύπαρκτο (τηλεόραση). Οι Γερμανοί έχουν καλωδιακή τηλεόραση από τότε που γνωρίζω τη χώρα. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν είναι ακόμα 5G. Για την ακρίβεια το 4G αποτελεί σπανιότητα εδώ. Συχνά πυκνά αδυνατείς ακόμα και να πάρεις ένα τηλέφωνο και να συνομιλήσεις με επαρκή ποιότητα ήχου. Όλα αυτά για να είναι τα επίπεδα ακτινοβολίας χαμηλά.

H Αγγέλα έδωσε το πράσινο φως για την εγκατάσταση κεραιών 5G αλλά με αυτό θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο.

Σε μια τέτοια χώρα ένας στους δυο θα νοσήσει από καρκίνο

Είμαι ο μόνος άνθρωπος που απέμεινε με κοινή λογική και αναρωτιέται γιατί;

Είμαι ο μόνος άνθρωπος που σκέφτεται ότι μιλάμε για επιδημία, για πρόβλημα που θα καταστήσει στην καλύτερη περίπτωση περίπου το μισό πληθυσμό της χώρας ανίκανο για εργασία, να κάνει οικογένεια ή οτιδήποτε άλλο; Γράφω το άρθρο γενικότερα. Όχι μόνο για τη Γερμανία. Φαντάζομαι στις υπόλοιπες χώρες τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα. Η διαφορά είναι ότι οι χώρες αυτές δεν έχουν τόσο καλές στατιστικές υπηρεσίες όπως η Γερμανία.

Στην Αμερική με 18 νεκρούς από το άτμισμα δοχείων THC η χώρα μιλούσε για την φονική επιδημία τους ατμίσματος. Με 18 νεκρούς που δεν ήταν καν από το άτμισμα υγρού νικοτίνης. Πολιτείες χρησιμοποίησαν τις υπερεξουσίες που τους δίδονται σε περίπτωση επιδημιών και καταστροφών.

Όταν μιλάμε για 41.500.000 τι να συγκρίνουμε αλήθεια; Τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει σε μια τέτοια περίπτωση;

Ουδείς ασχολείται να μας πει γιατί; Δεν μπορεί κάποιος λόγος ή κάποιοι λόγοι θα υπάρχουν. Δεν πρέπει να ψάξει κάποιος τι συμβαίνει;

Τα τρόφιμα είναι ασφαλή. Ο αέρας είναι ασφαλής. Τα φάρμακα είναι ασφαλή. Τα εμβόλια σώζουν ζωές. Η ακτινοβολία από τα κινητά και τις κεραίες αμελητέα. Τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας οδεύουν σε κατάργηση. Τα εργοστάσια λιγνίτη έχουν τα πλέον σύγχρονα, ακριβά και πολύπλοκα φίλτρα. Τα αυτοκίνητα έχουν υπερσύγχρονους καταλύτες.  Η χώρα έχει τους λιγότερους καπνιστές που είχε στην ιστορία της.

Είμαι ο μόνος που βλέπει ότι κάτι δεν κολλάει εδώ;

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
Παλαιότερα Δημοφιλή