Όλα θα πάνε καλά

 

Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;

Τρίτη σήμερα. Λίγο αδιάφορη σαν ημέρα νομίζω. Ενώ η πρόγνωση του καιρού μας είχε υποσχεθεί λιακάδα μας εξαπάτησε τελικά κι έχουμε μια ωραιότατη συννεφιά έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Κρύο όμως δεν κάνει. Παράπονο από τον καιρό εδώ δεν έχω γενικά. Όταν όμως είμαι στις μαύρες μου μου τη δίνει και ο καιρός.

Υπέρτατο αγαθό, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι η υγεία μας. Ειδικά όταν έχεις βιώσει το πόσο πολύτιμη αλλά κι εύθραυστη είναι. Δυστυχώς όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα ξεχνάς πως το μόνο που σε ένοιαζε ήταν να γίνεις καλά. Και σε παίρνει η κάτω βόλτα με την παραμικρή αναποδιά. Θα μου πεις όσο πιο συχνές οι αναποδιές, τόσο εξασθενούν οι άμυνες, βιωματικά μιλώντας πάντα.

Και περνούν οι μέρες, οι βδομάδες, οι μήνες, τα χρόνια κι εμείς σταθερά κατρακυλάμε σε μια ζωή που απλά διεκπεραιώνουμε κι όχι μια ζωή που μας γεμίζει. Σιγά σιγά δε σου αρέσει τίποτα, δεν θες να κάνεις τίποτα εκτός από αυτά που δε μπορείς να κάνεις αλλιώς και βουλιάζεις όλο και περισσότερο. 

Κι ήρθαν οι εποχές που οι άνθρωποι γίνανε τοξικοί. Οι γείτονες, οι σχέσεις, οι εργοδότες. Συμβουλές παντού του τύπου:

Χαμογέλα! 

Μην αγχώνεσαι! 

Διώξε τους τοξικούς από τη ζωή σου, σου κάνουν κακό!

Καλά που μας το είπατε ομορφιές μου γιατί δεν το είχαμε σκεφτεί! Καταλαβαίνεις πλέον πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Κάτι πρέπει να κάνεις άμεσα. Όμως στο μυαλό σου έρχονται οι πολύ γνωστές εκφράσεις που έχεις χιλιοακούσει: 

Δε σε φοβάμαι εσένα!

Τι ανάγκη έχεις εσύ!

Είσαι έξυπνος/η θα τα καταφέρεις όπως πάντα!

Κι αν δε γίνεται να χαμογελάσεις; Αυτή η σύσπαση του προσώπου δε λειτουργεί αυτοβούλως, κάτι την υποκινεί συνήθως εκτός αν είσαι χαζοχαρούμενος. Αν δε γίνεται να απομακρύνεις τους τοξικούς άμεσα; Αν δε μπορείς καθόλου να διαχειριστείς το συνειδητό σου ώστε να αλλάξει ρότα και το μαμημένο υποσυνείδητό σου; Τι κάνεις τότε; 

Θα σας πω εγώ τι κάνεις. Πηγαίνεις στο γιατρό. Και μόνο σε αυτόν. Κι ακολουθείς κατά γράμμα αυτά που σου συστήνει. Απαραίτητη προϋπόθεση να εμπιστεύεσαι το γιατρό που απευθύνεσαι. 

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, άφησε και κάποιες υποχρεώσεις που παίρνουν αναβολή (αν είχες σαράντα πυρετό δε θα τις άφηνες;), περπάτα, άκου αγαπημένη μουσική και ναι πάρε και τα χάπια σου αν αυτό είναι απαραίτητο. Θα μου πείτε τι; μας συμβουλεύεις; όχι σας λέω αυτό που πέρασα και περνώ κι ελάχιστοι κατάλαβαν γιατί είμαι δυνατή εγώ, γιατί πέρασα πολλά (όπως συνηθίζουν να λένε).

Δεν είναι αστείο πλέον. Όλο και περισσότεροι πάσχουμε από την ίδια αυτή μοντερνιά. Σε λίγα χρόνια δε θα ρωτάμε ο ένας τον άλλο τι κάνεις αλλά ποιο χάπι παίρνεις. 

Μόλις νιώσεις τα συμπτώματα, που τα ξέρεις, δε χρειάζεται να τα διαβάσεις κάπου, τρέξε για βοήθεια. Μην το καθυστερήσεις, οι συνέπειες είναι μεγαλύτερες. 

Και κάπως έτσι σιγά σιγά αρχίζεις να αναθεωρείς. Μήπως έδωσα μεγάλη αξία σε ασήμαντα πράγματα; Μήπως άδικα αγχώθηκα τόσο; Μήπως δε θα έπρεπε να χάσω τον ύπνο μου;

Πάρτε το αλλιώς. Το πως είναι εξατομικευμένο. ΚΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. Κι αν δεν πάνε, θα τα κάνουμε εμείς να πάνε! Μπορείς, το θέμα είναι και να θες!

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
 
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας πλέον. Και πολύ καλά κάνουν. Η τεχνολογία υπάρχει για να διευκολύνει τη ζωή μας πρωτίστως, ενίοτε και για να την καταστρέφει. Σχεδόν όλα έχουν και την κακή τους χρήση.
 
Οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν που δεν ψάχνουν και αποβλακώνονται συστηματικά με διάφορους τρόπους είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ανατροπή.
 
Δεν είναι μόνο ότι είναι πανέμορφο. Μετά τα τσιπάκια DNA θεωρώ το Gene Chip το καλύτερο. Υπάρχουν και αυτά της YiHi αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου έφτιαξε τη μέρα αυτό το μοντάκι.
 
Η Γερμανία είναι νομοταγής χώρα μου λέγανε, στη Γερμανία δεν τολμάς να παρανομήσεις μου λέγανε. Όλα είναι νομότυπα μου λέγανε... Ναι καλά.
Παλαιότερα Δημοφιλή