Οι άνθρωποι που δεν αντιδρούν είναι επαναστάτες

 

Οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν που δεν ψάχνουν και αποβλακώνονται συστηματικά με διάφορους τρόπους είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ανατροπή.

Ίσως το παρατηρήσατε γύρω σας. Συμβαίνουν διάφορα στη ζωή μας, οι συνθήκες και η ποιότητα ζωής συνεχώς μεταβάλλονται. Νέοι νόμοι ψηφίζονται, νέοι φόροι επιβάλλονται, προϊόντα επιτρέπονται ή απαγορεύονται, νέες συμφωνίες ή διαφωνίες καθορίζουν το μέλλον και την πορεία των χωρών.

Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιο από τα παραπάνω δυσχεραίνει την ποιότητα ζωής μας; Τι γίνεται αν οι αλλαγές που γίνονται θίγουν ανθρώπινα ή δημοκρατικά δικαιώματά μας; Αν είναι αντισυνταγματικά, παράνομα, παράλογα ή μειώνουν την προσωπική ελευθερία πολιτών; Τι γίνεται αν ως πολίτης με δικαίωμα ψήφου κάτι σε ενοχλεί;

Πρώτα πρέπει να το μάθεις

Για να αντιληφθείς ότι κάτι άλλαξε ή πρόκειται να αλλάξει θα πρέπει να το μάθεις! Από κάπου.

Δυστυχώς τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως ανήκουν σε μια χούφτα εκδοτικών συμφερόντων. Αυτό δεν αποτελεί θεωρία συνωμοσίας αλλά απλά πραγματικότητα. Τα συμφέροντα αυτά (επίσης παγκοσμίως) διαπλέκονται ή στην καλύτερη έχουν καλές σχέσεις με τα κόμματα εξουσίας ή άλλα συμφέροντα. Ακολουθήστε απλά το δρόμο του χρήματος για κάθε μέσο που σας ενδιαφέρει και θα καταλάβετε γιατί δημοσιεύει αυτά που δημοσιεύει.

Κάτι που θίγει τον πολίτη προκαλεί δυσαρέσκεια. Η δυσαρέσκεια έχει πολιτικό κόστος. Οι κυβερνήσεις και αυτοί που τις στηρίζουν δεν θέλουν πολιτικό κόστος. Οπότε δεν προβάλουν καθόλου ή παραπληροφορούν τον πολίτη στην περίπτωση που κάτι κακό για αυτόν προτίθεται να συμβεί.

Για να αντιδράσεις σε κάτι θα πρέπει να το γνωρίζεις. Δύσκολα θα το μάθεις από αυτά τα μέσα ή ακόμα χειρότερα θα το μάθεις στρεβλά.

Σήμερα μιλάμε για τους "Title Readers" (αναγνώστες τίτλων)

Ένα είδος καθυστέρησης στην αντιληπτική ικανότητα. Άνθρωποι οι οποίοι ενημερώνονται από τίτλους ειδήσεων. Άνθρωποι που θεωρούν ότι γνωρίζουν επειδή είδαν 10 τίτλους ειδήσεων με 10 φωτογραφίες.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε στην πορεία μου ως blogger πόσες φορές έχω διαβάσει σχόλια για άρθρα τα οποία από μόνα τους αποδείκνυαν ότι ο σχολιαστής δεν διάβασε ποτέ το άρθρο. Μου συμβαίνει καθημερινά. Η σελίδα δεν έχει σχόλια, έχουν όμως τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία ποστάρω τα άρθρα.

Είναι αδύνατον αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν τι γίνεται γύρω τους. Αδύνατον. Παρασύρονται από τίτλους οι οποίοι εξορισμού στο σύγχρονο διαδίκτυο είναι Click-Bait (κλικ δόλωμα). Ο τίτλος δηλαδή έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να πατήσεις πάνω στο σύνδεσμο. Αυτό οδηγεί σε επισκεψιμότητα. Κυρίως αυτό τους ενδιαφέρει. Αν διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο θα διαπιστώσεις ότι ο τίτλος ήταν τουλάχιστον άστοχος. Σκόπιμα άστοχος. Από αυτούς τους σκόπιμα άστοχους τίτλους ενημερώνεται πλέον μεγάλο μέρος των πολιτών.

Οι άνθρωποι που δεν αντιδρούν είναι επαναστάτες

Θυμάμαι συχνά πυκνά τον καθηγητή ΑΠΘ που μας έκανε το μάθημα της ηλεκτρονικής. Μας είχε ρωτήσει

Έχετε μερικά ποντίκια στο δωμάτιο, πως τα εξολοθρεύεις;

Δώσαμε διάφορες απαντήσεις. Οι περισσότερες ήταν οι προφανείς.

Τα ταΐζεις τυρί

Αυτή ήταν η λύση του καθηγητή μας. Η αλήθεια είναι ότι απορήσαμε. Πως θα πεθάνουν τα ποντίκια αν τα ταΐζεις και μάλιστα τυρί;

Τα ταΐζεις τυρί. Αυτά αναπαράγονται λόγω της πληθώρας καλής τροφής και γίνονται πολλά. Όταν γίνουν πολλά σταματάς να παρέχεις τυρί. Δεν μπορούν να επιβιώσουν πλέον με τα ψίχουλα και τα περισσεύματα τροφών που έτρωγαν όταν ήταν λίγα.

Και πεθαίνουν όλα.

Πόσες φορές το σκέφτομαι το παραπάνω καθημερινά.

Εμείς που διαμαρτυρόμαστε, που φωνάζουμε, που προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή μας και των συνανθρώπων μας καλύτερη κυνηγάμε όλη μέρα αυτά τα μερικά ποντίκια. Θεωρούμε πως αν τα σκοτώσουμε θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Μαχόμενοι από διάφορες σκοπιές καθημερινά κρατάμε τον πληθυσμό των ποντικιών μικρό. Έτσι συνεχίζει να λειτουργεί το σύστημα.

Ο πολίτης που δεν ενημερώνεται, δεν αντιδρά, χρεώνει όλη μέρα τις πιστωτικές του κάρτες και πίνει την καφεδιά του επί πενταώρου ξύνοντας το αριστερό του μπαλάκι είναι ο πραγματικός επαναστάτης. Δίνει τη δύναμη σε αυτούς που έχουν την εξουσία να πληθύνουν τα ποντίκια τους. Να γίνουν χιλιάδες. Τους δίνει τη δύναμη να πιστεύουν ότι είναι παντοδύναμοι.

Μέχρι να τελειώσει το τυρί.

Show me some LOVE

Please share this post! Use the buttons below.

 
Δεν είναι πολλά είναι αλήθεια. Λιγότερα από 300. Το γεγονός και μόνο ότι είναι 300 ενώ έχω γράψει χιλιάδες κάτι λέει
 
Έχω περάσει από κάμερες της Canon (70D), περίεργα μικρόφωνα σε μέγεθος αγγουριού, τρίποδες, τσάντες με μπαταρίες και μνήμες. Τώρα προσπαθώ να δημιουργήσω ένα σύστημα που μπορώ να κουβαλάω παντού και πάντα μαζί μου.
 
Βρήκα λίγο χρόνο και καθάρισα τα τεύχη που έχω μαζέψει εδώ και χρόνια με προσοχή. Βρήκα και ζελατίνες στο Άμαζον και τα έχωσα μέσα.  Έτσι μου ήρθε να τα διαβάσω όλα πάλι από την αρχή. Στην επόμενη καραντίνα.
 
Ένα από τα πιο περίεργα και μοναχικά καλοκαίρια ολόκληρης της ζωής μου. Τεχνικά έκανα πολλά πράγματα. Δεν άφησα το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος. Αυτή η ιστορία όμως με τον ιό έχει αλλάξει τις ζωές θαρρώ όλων. Μεταξύ αυτών φυσικά και τη δική μου.
 
Δεν βγάζω άκρη. Δεν έχει καμία λογική. Κάποιος να μου το εξηγήσει.
 
Εδώ και χρόνια παρακολουθώ βίντεο μετατροπής φορτηγών ή λεωφορείων σε σπίτια. Ακολουθώ κανάλια ανθρώπων που μετατρέπουν ή επισκευάζουν τέτοιου τύπου οχήματα. Με τις ώρες μιλάμε.
 
Ο Fun Fun Function είναι συνάδελφος προγραμματιστής που παρατάει το YouTube μετά από 5 χρόνια για να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό στον τομέα .. της ψυχικής υγείας. Παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα της παγκόσμιας ψυχικής υγείας που μαστίζει την εποχή μας
 
Είχα καιρό να γράφω 2-3 άρθρα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει. Τώρα γράφω πάλι κείμενα και συνάμα μπόλικο κώδικα. Βρίσκω πάλι τη χαρά και την ικανότητα να το κάνω.
 
Γνωρίζω ότι τη σελίδα μου την διαβάζουν πολιτικοί διαφόρων χωρών. Όπως επίσης και επιφανείς νομικοί. Το Facebook παραβιάζει τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων εξαναγκάζοντας το χρήστη να ανεβάσει όλο τον κατάλογο των επαφών του! Τι ζούμε.
 
Συχνά πυκνά με ρωτούν φίλοι τι υπολογιστή χρησιμοποιώ για να γράψω κώδικα και τα κείμενα του tomsnews. Καιρός ήταν λοιπόν να αφιερώσω ένα άρθρο και σε αυτό.
 
Μια πολιτεία μόνο δέχθηκε 900 email από πολίτες ότι παρέλαβαν από Κίνα φακέλους με σπόρους που ουδέποτε παρήγγειλαν! Σε εγρήγορση οι αρχές εκδίδουν εσπευσμένα οδηγίες για το περίεργο φαινόμενο και την ασφάλεια των πολιτών.  Φόβοι για τις καλλιέργειες.
 
Λατρεύω το περπάτημα. Ένα χούι που έχω από μικρός. Παλαιότερα το έκανα μόνος. Το περπάτημα με χαλαρώνει, βάζει τις σκέψεις μου σε μια σειρά. Πλέον στις βόλτες έχω την τιμή να με συνοδεύει μια μικρή κυρία. Η κόρη μου.
 
Μια δουλειά που ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου του 2018 ολοκληρώθηκε χθες. Την ημερομηνία 25 Ιουλίου 2020 θα την θυμάμαι για καιρό ακόμα.
 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..