Οι άνθρωποι που δεν αντιδρούν είναι επαναστάτες

 

Οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν που δεν ψάχνουν και αποβλακώνονται συστηματικά με διάφορους τρόπους είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ανατροπή.

Ίσως το παρατηρήσατε γύρω σας. Συμβαίνουν διάφορα στη ζωή μας, οι συνθήκες και η ποιότητα ζωής συνεχώς μεταβάλλονται. Νέοι νόμοι ψηφίζονται, νέοι φόροι επιβάλλονται, προϊόντα επιτρέπονται ή απαγορεύονται, νέες συμφωνίες ή διαφωνίες καθορίζουν το μέλλον και την πορεία των χωρών.

Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιο από τα παραπάνω δυσχεραίνει την ποιότητα ζωής μας; Τι γίνεται αν οι αλλαγές που γίνονται θίγουν ανθρώπινα ή δημοκρατικά δικαιώματά μας; Αν είναι αντισυνταγματικά, παράνομα, παράλογα ή μειώνουν την προσωπική ελευθερία πολιτών; Τι γίνεται αν ως πολίτης με δικαίωμα ψήφου κάτι σε ενοχλεί;

Πρώτα πρέπει να το μάθεις

Για να αντιληφθείς ότι κάτι άλλαξε ή πρόκειται να αλλάξει θα πρέπει να το μάθεις! Από κάπου.

Δυστυχώς τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως ανήκουν σε μια χούφτα εκδοτικών συμφερόντων. Αυτό δεν αποτελεί θεωρία συνωμοσίας αλλά απλά πραγματικότητα. Τα συμφέροντα αυτά (επίσης παγκοσμίως) διαπλέκονται ή στην καλύτερη έχουν καλές σχέσεις με τα κόμματα εξουσίας ή άλλα συμφέροντα. Ακολουθήστε απλά το δρόμο του χρήματος για κάθε μέσο που σας ενδιαφέρει και θα καταλάβετε γιατί δημοσιεύει αυτά που δημοσιεύει.

Κάτι που θίγει τον πολίτη προκαλεί δυσαρέσκεια. Η δυσαρέσκεια έχει πολιτικό κόστος. Οι κυβερνήσεις και αυτοί που τις στηρίζουν δεν θέλουν πολιτικό κόστος. Οπότε δεν προβάλουν καθόλου ή παραπληροφορούν τον πολίτη στην περίπτωση που κάτι κακό για αυτόν προτίθεται να συμβεί.

Για να αντιδράσεις σε κάτι θα πρέπει να το γνωρίζεις. Δύσκολα θα το μάθεις από αυτά τα μέσα ή ακόμα χειρότερα θα το μάθεις στρεβλά.

Σήμερα μιλάμε για τους "Title Readers" (αναγνώστες τίτλων)

Ένα είδος καθυστέρησης στην αντιληπτική ικανότητα. Άνθρωποι οι οποίοι ενημερώνονται από τίτλους ειδήσεων. Άνθρωποι που θεωρούν ότι γνωρίζουν επειδή είδαν 10 τίτλους ειδήσεων με 10 φωτογραφίες.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε στην πορεία μου ως blogger πόσες φορές έχω διαβάσει σχόλια για άρθρα τα οποία από μόνα τους αποδείκνυαν ότι ο σχολιαστής δεν διάβασε ποτέ το άρθρο. Μου συμβαίνει καθημερινά. Η σελίδα δεν έχει σχόλια, έχουν όμως τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία ποστάρω τα άρθρα.

Είναι αδύνατον αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν τι γίνεται γύρω τους. Αδύνατον. Παρασύρονται από τίτλους οι οποίοι εξορισμού στο σύγχρονο διαδίκτυο είναι Click-Bait (κλικ δόλωμα). Ο τίτλος δηλαδή έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να πατήσεις πάνω στο σύνδεσμο. Αυτό οδηγεί σε επισκεψιμότητα. Κυρίως αυτό τους ενδιαφέρει. Αν διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο θα διαπιστώσεις ότι ο τίτλος ήταν τουλάχιστον άστοχος. Σκόπιμα άστοχος. Από αυτούς τους σκόπιμα άστοχους τίτλους ενημερώνεται πλέον μεγάλο μέρος των πολιτών.

Οι άνθρωποι που δεν αντιδρούν είναι επαναστάτες

Θυμάμαι συχνά πυκνά τον καθηγητή ΑΠΘ που μας έκανε το μάθημα της ηλεκτρονικής. Μας είχε ρωτήσει

Έχετε μερικά ποντίκια στο δωμάτιο, πως τα εξολοθρεύεις;

Δώσαμε διάφορες απαντήσεις. Οι περισσότερες ήταν οι προφανείς.

Τα ταΐζεις τυρί

Αυτή ήταν η λύση του καθηγητή μας. Η αλήθεια είναι ότι απορήσαμε. Πως θα πεθάνουν τα ποντίκια αν τα ταΐζεις και μάλιστα τυρί;

Τα ταΐζεις τυρί. Αυτά αναπαράγονται λόγω της πληθώρας καλής τροφής και γίνονται πολλά. Όταν γίνουν πολλά σταματάς να παρέχεις τυρί. Δεν μπορούν να επιβιώσουν πλέον με τα ψίχουλα και τα περισσεύματα τροφών που έτρωγαν όταν ήταν λίγα.

Και πεθαίνουν όλα.

Πόσες φορές το σκέφτομαι το παραπάνω καθημερινά.

Εμείς που διαμαρτυρόμαστε, που φωνάζουμε, που προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή μας και των συνανθρώπων μας καλύτερη κυνηγάμε όλη μέρα αυτά τα μερικά ποντίκια. Θεωρούμε πως αν τα σκοτώσουμε θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Μαχόμενοι από διάφορες σκοπιές καθημερινά κρατάμε τον πληθυσμό των ποντικιών μικρό. Έτσι συνεχίζει να λειτουργεί το σύστημα.

Ο πολίτης που δεν ενημερώνεται, δεν αντιδρά, χρεώνει όλη μέρα τις πιστωτικές του κάρτες και πίνει την καφεδιά του επί πενταώρου ξύνοντας το αριστερό του μπαλάκι είναι ο πραγματικός επαναστάτης. Δίνει τη δύναμη σε αυτούς που έχουν την εξουσία να πληθύνουν τα ποντίκια τους. Να γίνουν χιλιάδες. Τους δίνει τη δύναμη να πιστεύουν ότι είναι παντοδύναμοι.

Μέχρι να τελειώσει το τυρί.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
Παλαιότερα Δημοφιλή