Αγανάκτηση Νο 23565465465456

 

Η Γερμανία είναι νομοταγής χώρα μου λέγανε, στη Γερμανία δεν τολμάς να παρανομήσεις μου λέγανε. Όλα είναι νομότυπα μου λέγανε... Ναι καλά.

Όταν ήρθα που λέτε στην εξωτική Γερμανία ένιωθα ένα δέος, μικρό (γιατί πάντα κρατώ μικρό καλάθι ώσπου να έχω προσωπική άποψη) αλλά και πάλι. 

Μπήκα κατευθείαν στο μουδ προσαρμόζομαι γιατί δεν είχα κι άλλη επιλογή και πήρα μια κάρτα κινητής τηλεφωνίας, γνωστοτάτης εταιρείας που την έχετε και στη μαμά πατρίδα και παντού κι ονόματα δε λέμε γιατί ζούμε σε χαλεπούς καιρούς. 

Περιορισμένος χρόνος ομιλίας, λίγα δεδομένα κλπ, ήταν και 2015 ακόμη οι προσφορές δεν ήταν μεγάλες, ισχύουν τα ίδια περίπου παντού. Για συμβόλαιο ούτε λόγος διότι δεν είχα εργασία. 

Σε ένα χρόνο που ήρθε κι η υπόλοιπη συμμορία και γίναμε πάλι τέσσερις κι είχα και δουλειά και ζήτησαν καταστατικά, υπέρηχο μαστών και γαστροσκόπηση, κάνω  η ηλίθια, ένα συμβόλαιο για 4 νούμερα με τα ανάλογα σέρβις αλλά τονίζω ήταν φλατ προς όλα τα δίκτυα σταθερά και κινητά της Ντόιτσλαντ. Το ποσό ήταν 100€ μηνιαίως και για 2 χρόνια. Κάνουμε το συμβόλαιο, είμαστε όλοι ικανοποιημένοι κι ενώ δεν μου έχουν πει τίποτα στο εξουσιοδοτημένο κατάστημα, μου έρχεται ένα τιμολόγιο με χρέωση 500€ και καλά εγγύηση που θα μου επιστρεφόταν όταν θα έληγε το συμβόλαιο. 

Ανεβάζω 400 πίεση, πάω με το φίλο στο υποκατάστημα κι εξηγούμε πως αφού δεν ενημερωθήκαμε για αυτό δεν το δεχόμαστε. Μου λένε πως δε βρίσκουν δεδομένα για την αξιοπιστία μου στον εδώ Τειρεσία και δεν μου έχουν εμπιστοσύνη. Απαντώ ας μη μου κάνατε συμβόλαιο. Ούτε κι εγώ σας έχω εμπιστοσύνη διότι έχω εμπειρία από τη χώρα μου πόσο αφερέγγυοι είστε. Τέλος πάντων τα βρίσκουμε με τα χίλια ζόρια και φεύγουμε. 10 μέρες από τη ζωή μας χαμένες διότι  αυτά έχουν όλα ψυχικό κόστος, αν δεν είσαι γαϊδούρι. 

Μετά έρχεται το πρώτο τιμολόγιο που μου έχουν χρεωμένες 6 γραμμές!! Άλλος γολγοθάς να δούμε τι σκατά έγινε πάλι. Είναι μπρόκερς λέει αυτοί που είναι ανεξάρτητοι και δε μπορούν να βρούν ποιοι είναι και.. και... δικαιολογίες του κώλου (τγε σικ). 

Με άλλα 2 μικροεγκεφαλικά το διευθετούν και αυτό. Κι αρχίζω να ηρεμώ γιατί με έβριζα που δεν πήρα και στους άλλους καρτοκινητά να τελειώνουμε. Διότι εδώ ΟΛΑ πληρώνονται με πάγιες εντολές που σε υποχρεώνουν να δώσεις αλλιώς δεν σου κάνουν κανένα συμβόλαιο. Ούτε σπίτι σου νοικιάζουν! 

Θα μου πείτε αν δεν έχει λεφτά ο λογαριασμός σου θα σας έλεγα τι θα πάρουν αλλά τέσπα. Η ζωή κυλούσε ήρεμα (Όχι) και οι λογαριασμοί της κινητής που θα έπρεπε να είναι 100€ ήταν πάντα προς τα πάνω κατά 10€ τουλάχιστον! Άντε ευγενικά βρισίδια εγώ στα μέιλ, άντε τα αφαιρούσαν την επόμενη φορά με κάτι εντελώς ηλίθιες δικαιολογίες, ώσπου να ξαναγίνει την μεθεπόμενη φορά.

Σκεφτείτε λίγο από μερικές χιλιάδες καταναλωτές το μήνα 10 ως 20€ παραπάνω ε; 

Κι έρχεται η ώρα που μπορείς να απαλλαγείς από αυτούς διότι πλησιάζει το πέρας των 2 ετών που σε δεσμεύει και νιώθεις ηδονννή (ναι με πολλά ν). Γυρνάω και τις 4 γραμμές σε κάρτες, αφού τους εξηγώ πως το σήμα τους είναι τέλειο αλλά το σέρβις απαράδεκτο. Αυτό έγινε πέρυσι τον Ιούλιο. 2 Οκτώβρη 2019 (μετά από 15 μήνες) πήρανε 15€ από το λογαριασμό μου ενώ από τις 4 γραμμές κρατήσαμε μόνο τις 2 κι είναι και προπληρωμένες. Τους στέλνω μέιλ και μου απαντούν πως είναι λάθος η διεύθυνση μέιλ. Κι ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσω για τη δική τους κλοπή! Σειρά έχει ο δικηγόρος. 

Ραγιάς δεν υπήρξα ποτέ κι όσο περνάει από το χέρι μου δε θα γίνω ποτέ.

Φιλούρες εξαπλάτανες.

Σχόλιο Τομ: Μην συγχύζεσαι Βίκυ. Αυτή η εταιρεία με το απέραντο κόκκινο κάποια στιγμή θα τα μαζέψει και θα φύγει από τη χώρα. Μεγαλύτερη ληστοσυμμορία λαμόγιων δεν έχω δει. Κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν. Εμένα στο έχω πει τι ζημιά μου έκαναν οι αληταράδες. Αν έρθετε Γερμανία και δείτε πολύ κόκκινο στην πινακίδα ΜΗΝ μπείτε στο μαγαζί. Μείνετε απέξω. Κάτι γνωρίζουν οι ταύροι που τρελαίνονται με το κόκκινο.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
 
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας πλέον. Και πολύ καλά κάνουν. Η τεχνολογία υπάρχει για να διευκολύνει τη ζωή μας πρωτίστως, ενίοτε και για να την καταστρέφει. Σχεδόν όλα έχουν και την κακή τους χρήση.
 
Οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν που δεν ψάχνουν και αποβλακώνονται συστηματικά με διάφορους τρόπους είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ανατροπή.
 
Δεν είναι μόνο ότι είναι πανέμορφο. Μετά τα τσιπάκια DNA θεωρώ το Gene Chip το καλύτερο. Υπάρχουν και αυτά της YiHi αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου έφτιαξε τη μέρα αυτό το μοντάκι.
Παλαιότερα Δημοφιλή