Η σιγή πριν την καταιγίδα. Δεν σας φαίνονται υπερβολικά ήρεμα τα πράγματα;

 

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε ρυθμούς χαλαρής ανόδου. Η Ευρωπαϊκή οικονομία τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους δείκτες επίσης χαλαρή. Κάποιος Thomas Cook τον ήπιε, κάτι τουρίστες τον ήπιαν αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος.

Η Ελλάδα για μια ακόμα φορά η δεξαμενή μεταναστών της Ευρώπης και ο Ερντογάν να χρήζει ακόμα ισχυρότερων ψυχοφαρμάκων. Αυτά για τη σχιζοφρένεια τα παίρνει;

Μια οικονομία που δουλεύει ρολόι

Αν ασχοληθείτε λίγο με την  δομή της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας θα φρίξετε. Η ανθρωπότητα έχει δημιουργήσει ένα πρωτόγνωρο τερατούργημα. Ένα κατασκεύασμα χρέους, ομολόγων και παραγώγων το οποίο ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί στην ανθρώπινη ιστορία. Ένα μοναδικό παγκόσμιο πείραμα.

Για να παραμείνει αυτό το πράγμα όρθιο απαιτούνται σήμερα $75+ δις δολάρια κάθε μέρα ως ένεση ρευστότητας προς τις τράπεζες. Δεν έχει καθοριστεί άνω όριο. Απλά το $75 δις αποτελεί το κάτω όριο. Οι "μεταμεσονύκτιες" αυτές ενέσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Μετά ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει. Πιθανώς να συνεχιστούν, πιθανώς να επαρκούν τα τρις που θα έχουν ξοδευτεί και θα χρωστούν για μια ακόμα φορά οι φορολογούμενοι.

Απόξω φαίνονται όλα ήρεμα. Η ανθρωπότητα τα κατάφερε. Δημιούργησε επιτέλους ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που δουλεύει. Ένα σύστημα που εξασφαλίζει την ευημερία του πολίτη. Την οικονομική ασφάλεια, τη στέγη του, τη  σταθερή εργασία, την υγεία του, τη συνταξιοδότησή του. Δεν γνωρίζω αλλά δυσκολεύομαι να γράψω από τα γέλια.

Πολλή ησυχία. Υπερβολική ησυχία για έναν τόσο διεστραμμένο κόσμο

Η έλλειψη ειδήσεων, πραγματικών ειδήσεων είναι σχεδόν εκνευριστική. Το αν αποτελεί τη σιγή πριν την καταιγίδα δεν το γνωρίζω. Ούτε γνωρίζω πότε θα έρθει η καταιγίδα και αν θα έρθει και καθόλου. Δεν αναφέρομαι μόνο στην παγκόσμια οικονομία. Θεωρώ ότι πριν διαλύσει αυτή θα καταρρεύσει η κοινωνική συνοχή. Οι πολίτες πολλών δυτικών και όχι μόνο χωρών βρίσκονται κάτω από ασφυκτική πίεση. Ψυχοφάρμακα, αλκοόλ και ναρκωτικά αμβλύνουν προσωρινά την κατάσταση. Η υπεραπασχόληση επίσης. Δεν μπορείς να κάνεις "επαναστατικές" σκέψεις όταν πνίγεσαι στη δουλειά και δεν έχεις χρόνο για τίποτε.

Μπορεί το σύστημα να δουλέψει με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα; 

Για πάντα ίσως όχι. Για αρκετό καιρό όμως μπορεί. Οι τύποι έχουν φτιάξει μια οικονομία που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι (video game) με αριθμούς, διαγράμματα και καμπύλες. Κάθονται και χαζεύουν όλη μέρα με θαυμασμό τις καμπύλες που οι ίδιοι δημιουργούν. Ένα διεστραμμένο ινσέψιο. Μια μορφή περίεργου αυνανισμού. Ένα παγκόσμιο παιχνίδι με πολύ πόνο όμως. Πόνο που προκαλούν στους απλούς πολίτες. Καθημερινά δράματα.

Μην ανησυχείτε έχω ατελείωτη φαντασία και θεματολογία

Θα συνεχίσω φυσικά να γράφω τα άρθρα μου σχεδόν καθημερινά. Η σελίδα όπως θα έχετε καταλάβει είναι εντελώς δωρεάν. Χωρίς συνδρομές, χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις. Από εσάς θα ήθελα να μοιράζετε έστω αραιά και που κάποιο άρθρο. Στείλτε το σε ένα φίλο. Κοινοποιήστε το στο τουίτερ ή στο φουμπού. Γιατί όχι σχολιάστε το σε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο της επιλογής σας. Ας γίνει η παρέα μας μεγαλύτερη.

Στο προσεχές μέλλον ίσως έχουμε περισσότερα θέματα να ασχοληθούμε.

Καλό μήνα φίλοι μου!

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Η μυστηριώδης γυναίκα που απαντά όλα τα μηνύματά σας
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
Παλαιότερα Δημοφιλή