Το YouTube αργοπεθαίνει. Οι δημιουργοί περιεχομένου ανεβάζουν όλο και λιγότερα βίντεο

 

Τα βίντεο πλέον ανεβαίνουν με το σταγονόμετρο. Ακολουθώ 129 κανάλια. Παλαιότερα δεν προλάβαινα να βλέπω τις παραγωγές των αγαπημένων μου δημιουργών. Η μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο του κόσμου αργά αλλά σταθερά οδηγείται προς στο τέλος της.

Το YouTube για μένα σημαίνει πολλά.

Σημαίνει ενημέρωση, σημαίνει μάθηση, σημαίνει διασκέδαση.

Έχω μάθει περισσότερα παρακολουθώντας "μαθήματα" στο YouTube από το σύνολο των βιβλίων που διάβασα στη ζωή μου.

Η εικόνα είναι εύπεπτη. Είναι γρήγορη και η γνώση συμπυκνωμένη. Ιδίως στον κλάδο του προγραμματισμού το βίντεο προσφέρεται για μάθηση. Πολύ καλύτερα από κάποιο βιβλίο με εικόνες.

Μια Κυριακή με ελάχιστο περιεχόμενο

Ακολουθώ 129 κανάλια. Παλαιότερα έβρεχε βίντεο. Δεν προλάβαινα να τα δω.

Η Κυριακή που πέρασε ήταν η χειρότερη όλων των εποχών. Κάποια στιγμή τσέκαρα μήπως είχε κάποιο πρόβλημα η εφαρμογή στο τάμπλετ μου. Κανένα πρόβλημα. Απλά από τους 129 δημιουργούς περιεχομένου ελάχιστοι ανέβασαν κάποιο νέο βίντεο.

Θαρρώ η χειρότερη Κυριακή που θυμάμαι. Το καλοκαίρι τα κανάλια έκαναν πάντα κάποια "κοιλιά". Ποτέ Σεπτέμβριο όμως. Ο Σεπτέμβριος ήταν μήνας βροχών. Έβρεχε βίντεο δηλαδή.

Το YouTube μου δίνει την εντύπωση ότι κάνει ό,τι μπορεί για να αυτοκτονήσει

Κάνει ό,τι μπορεί εδώ και χρόνια.

Πολύ κακή έως ανύπαρκτη επικοινωνία με την κοινότητα των δημιουργών της πλατφόρμας.

Κακογραμμένοι έως εγκληματικοί αλγόριθμοι για την προβολή ή των έλεγχο των βίντεο. Αρρωστημένο σύστημα για την αναζήτηση παραβιάσεων πνευματικών δικαιωμάτων.

Συνεχείς αλλαγές στην πολιτική και την στρατηγική της εταιρείας. Ασάφεια, ανύπαρκτες ανακοινώσεις, ανύπαρκτη ενημέρωση. Η δημιουργοί μονίμως βρίσκονται προ εκπλήξεων. Ακόμα και αυτοί που θεωρούνται από την ίδια την Google "συνεργάτες".

Η όλη ιστορία του μπλεξίματος του παντελώς άχρηστου και προβληματικού Google+ με την πλατφόρμα. Ευτυχώς αυτό καταργήθηκε. Πήρε πολλά χρόνια όμως. Η κοινότητα ούρλιαζε επί χρόνια. Η Google το χαβά της.

Δύσχρηστα, προβληματικά και γεμάτα λάθη εργαλεία διαχείρισης της πλατφόρμας και των βίντεο.

Συνδρομές που χάνονται, ενημερώσεις που ποτέ δεν έρχονται.

Προώθηση των βίντεο μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών και θάψιμο των βίντεο των ανεξάρτητων δημιουργών.

Τελευταία το YouTube χωρίς λόγο και αιτία απλά σταματά να προβάλει διαφημίσεις στα βίντεο χρηστών οδηγώντας τους παραγωγούς στον οικονομικό θάνατο. Δημιουργοί αναφέρουν πτώση των εσόδων τους της τάξης του 70-80%.

Το YouTube δεν είναι μόνο βίντεο χαβαλέ τραβηγμένα με κάποιο κινητό. Υπάρχουν άνθρωποι που επένδυσαν μια δεκαετία και παραπάνω της ζωής τους στην παραγωγή περιεχομένου, αγόρασαν πανάκριβο εξοπλισμό, εκπαιδεύτηκαν στη φωτογραφία, τον ήχο και την εικόνα με αποτέλεσμα να δημιουργούν παραγωγές εξαιρετικής ποιότητας.

Αυτούς τους ανθρώπους το YouTube πλέον τους πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν το YouTube αυτό που σήμερα είναι.

Το YouTube δεν είναι Netflix. Δεν είναι CNN ή CNBC και ποτέ δεν θα γίνει

Πραγματικά θα ήθελα να παρευρεθώ σε κάποια από τις συσκέψεις της Google (Alphabet) για να ακούσω και να δω τι σκέφτονται. Αν σκέφτονται. Υπό την επήρεια ποιών ναρκωτικών σκέφτονται.

Ο κόσμος επισκέπτεται και παρακολουθεί την πλατφόρμα ακριβώς διότι έχει περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους χρήστες. Δεν μπαίνει στο YouTube για να δει CNN, CNBC, σειρές ή ταινίες. Θέλει να δει τον αγαπημένο του δημιουργό να του λέει κάτι, να του δείχνει ή να του μαθαίνει κάτι.

Το YouTube δεν θα γίνει ποτέ Netflix ή πλατφόρμα των μεγάλων μέσων παραπληροφόρησης.

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο αυτή δείχνει να είναι η νέα στρατηγική της εταιρείας!

Εύχομαι πολύ σύντομα να εμφανιστεί μια εναλλακτική πλατφόρμα. Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο λόγω των τεράστιων επενδύσεων που θα απαιτούσε κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν όμως αρκετοί άνθρωποι πλέον με τρελή περιουσία οπότε δεν έχει χαθεί ακόμα η ελπίδα.

Μπέζο ακούς;

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Η μυστηριώδης γυναίκα που απαντά όλα τα μηνύματά σας
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
Παλαιότερα Δημοφιλή