Μια ερώτηση που δεν έθεσε κανείς. Γιατί βρε παιδιά αγοράζετε και χρησιμοποιείτε ναρκωτικά;

 

Με όλο αυτόν τον κακό χαμό για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Αμερική δεν άκουσα την ερώτηση γιατί τα παιδιά της χώρας νιώθουν τη συστηματική ανάγκη να μαστουρώνουν με ναρκωτικά που προμηθεύονται από τη μαύρη αγορά. Δεν άκουσα τίποτα για να λυθεί το ουσιαστικό πρόβλημα.

Η εφηβεία είναι μια περίοδος της ζωής που όλοι ζήσαμε εκτός και αν κάποιος αναγνώστης μου γεννήθηκε 40 χρονών.

Στο διάστημα αυτό το παιδί μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ενήλικα. Είναι η περίοδος των πειραματισμών του αυτοπροσδιορισμού μέσα στο κοινωνικό σύνολο των ενηλίκων.

Πειράματα και χαζομάρες κάναμε όλοι. Πράγματα που πιθανώς δεν έπρεπε να κάνουμε. Πράγματα τα οποία έστω και προσωρινά έβλαψαν την υγεία μας.

Εκατοντάδες θύματα στα νοσοκομεία σύμφωνα με τις αμερικάνικες αρχές 

Εκατοντάδες θύματα χρήσης ναρκωτικών THC με την προσθήκη Vitamin E Acetate της μαύρης αγοράς μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα και σε κάποιες περιπτώσεις εξέπνευσαν.

Η καπνοβιομηχανία και οι πολιτείες που λαμβάνουν δις από τα χρήματα του Master Settlement Agreement (MSA) επωφελήθηκαν της κατάστασης. Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν υπάρχει MSA οπότε δεν υπάρχουν έσοδα αξίας δις για τις πολιτείες. Η καπνοβιομηχανία είδε ότι περίπου ως το 2025-2030 αν συνέχιζε ο ρυθμός με τον οποίο οι καπνιστές το γυρνούσαν στο άτμισμα θα είχε χρεοκοπήσει. Δεν σκοπεύουν προφανώς να χάσουν τα χρήματά τους οπότε θα προσπαθήσουν να συντρίψουν το άτμισμα σε όποια ευκαιρία παρουσιαστεί. Φυσικά στο τέλος θα χάσουν αλλά αυτό είναι αντικείμενο άλλου άρθρου.

Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν και ειπώθηκαν. Τι γίνεται με την πραγματική ερώτηση

Υποτίθεται όλες αυτές οι απαγορεύσεις γίνονται με μοναδικό στόχο να λυθεί το πρόβλημα της αγοράς παράνομων ναρκωτικών από τους νέους της Αμερικής. Να σταματήσουν να οδηγούνται στο νοσοκομείο νέα παιδιά ή ακόμα περισσότερο να πάψουν να οδηγούνται στο θάνατο. Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Η λύση όμως δεν είναι η απαγόρευση των αρωμάτων ηλεκτρονικού νόμιμου υγρού συσκευής ατμίσματος. Δεν είναι αυτό το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε αυτά τα περιστατικά οπότε η απαγόρευση δεν θα λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι άλλο πράγμα εντελώς.

Τα φονικά δοχεία THC θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην μαύρη αγορά και πωλούνται μέχρι και σήμερα με $16 το ένα. Το μόνο το οποίο πιθανώς θα συμβεί είναι λόγω της δημοσιότητας η τιμή να αυξηθεί στα $20-$30 το δοχείο.

Οι απαγορεύσεις στη βιομηχανία του ατμίσματος απλά θα οδηγήσουν τους ενήλικες πάλι στο κάπνισμα ή ακόμα χειρότερα. Πιθανώς ένα κομμάτι που δεν θέλει να το γυρίσει στο κάπνισμα θα στραφεί στην μαύρη αγορά. 

Έτσι δηλαδή οι αρχές της Αμερικής ενώ είχαν πρόβλημα με μια μαύρη αγορά απλά δημιούργησαν μια δεύτερη. Αυτή των υγρών νικοτίνης που ως τώρα ελέγχονταν, φορολογούνταν και κατασκευάζονταν από επώνυμες επιχειρήσεις. Από το άτμισμα αυτών των υγρών δεν έχει αναφερθεί ποτέ νόσημα, πόσο μάλλον θάνατος.

Γιατί τα παιδιά της Αμερικής αναζητούν τα ναρκωτικά

Δεν αναφέρομαι στους πειραματισμούς. Αναφέρομαι στην συστηματική χρήση.

Το 12,5% των παιδιών την Αμερικής κάνουν συστηματικά μπάφο. Η έρευνα δεν είναι δική μου. Η Αμερική έχει τεράστιο πρόβλημα ναρκωτικών σε ό,τι αφορά τη νεολαία και όχι μόνο. Αντίστοιχα απλά να αναφέρω στην Γερμανία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα παιδικού αλκοολισμού. Εδώ επίσης ουδείς ρωτά και νοιάζεται για τα πραγματικά αίτια.

Γιατί τα παιδιά στην πιο όμορφη ηλικία της ζωής τους, γεμάτα ζωντάνια, ενέργεια, φλέρτ και όλες τις προοπτικές μπροστά τους επιλέγουν να βυθίζονται στο βούρκο των ναρκωτικών;

Την παραπάνω ερώτηση δεν την άκουσα ούτε την διάβασα σε όλη αυτή τη λυσσαλέα καμπάνια των μέσων μαζικής παραπληροφόρησης των ΗΠΑ κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Δεν την άκουσα ούτε την διάβασα από κανένα άλλο μέσο μαζικής παραπληροφόρησης του πλανήτη.

Επειδή κανείς δεν ρωτάει πραγματικά για το τι συμβαίνει στα παιδιά θα θέσω ο ίδιος κάποιες ερωτήσεις για προβληματισμό. Ούτως ή άλλως ένα 30% του κοινού της σελίδας είναι από την Αμερική. Μπορεί να με διαβάζει και κάποιος σε διοικητική θέση.

Μήπως επειδή γνωρίζουν ότι μόλις αποφοιτήσουν θα χρωστούν $50.0000-$100.000;

Μήπως γνωρίζουν ότι με τους πενιχρούς μισθούς που υπάρχουν για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας δεν θα μπορέσουν να τα αποπληρώσουν ποτέ;

Μήπως γνωρίζουν ότι την στιγμή που θα πάρουν το πτυχίο στα χέρια τους θα αρχίσουν τα τηλέφωνα από τις εισπρακτικές;

Μήπως επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποκτήσουν δικό τους σπίτι και πιθανώς αυτοκίνητο;

Όταν χρωστάς ήδη κάποιο φοιτητικό δάνειο πως διάολο θα πάρεις άλλο ένα και μάλιστα σε αστρονομικό νούμερο; Η φούσκα των ακινήτων και ο εξευτελισμός της αγοραστικής δύναμης του δολαρίου οδήγησαν ένα σπίτι να κοστίζει όσο ένας μισθός επί 30 χρόνια.

Οι νέοι δεν θέλουν να δεσμευτούν για 30 χρόνια.

Το ίδιο ισχύει με τα αυτοκίνητα. Είναι αδύνατο να αγοράσεις ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο με αποταμιεύσεις. Οι νέοι δεν θέλουν δεκαετή δάνεια απλά για να έχουν ένα αυτοκίνητο. Είναι εντυπωσιακό που σύμφωνα με έρευνες οι νέοι δεν θέλουν πια ιδιόκτητο αυτοκίνητο. Δεν θέλουν δεκαετείς δεσμεύσεις με δάνεια αστρονομικών επιτοκίων.

Βλέπουν τι τραβάνε οι γονείς τους για τις αποπληρωμές των δανείων τους, τις εισπρακτικές, τις συνεχείς απειλές, τις κατασχέσεις, τις εξώσεις και δεν επιθυμούν να ξεκινήσουν τη ζωή τους κατά αυτόν τον τρόπο.

Μήπως επειδή δεν έχουν κάποιο σύντροφο, κάποιο πραγματικό φιλαράκι;

Όταν μένεις στο σπίτι των γονιών σου ως τα 40 και το ίδιο κάνουν και τα δυο φύλα τα πράγματα όπως αντιλαμβάνεστε γίνονται προβληματικά. Όταν αδυνατείς να αποκτήσεις ως νέος δική σου στέγη η σχέση με το άλλο φύλο γίνεται προβληματική. Πρέπει να έχεις δικό σου χώρο για να εξελιχθεί μια σχέση. Αυτό δεν αποτελεί διαστημική τεχνολογία.

Δεν αποτελεί όμως μόνο η φτώχεια των νέων πρόβλημα στο να βρουν το "παρεάκι" τους.

Η επικοινωνία, η κοινωνικότητα, η τέχνη της αρμονικής συμβίωσης αποτελούν ικανότητα. Όπως η ικανότητα να τρέξεις 5 χιλιόμετρα χωρίς να πάθεις έμφραγμα αποκτιέται με την προπόνηση το ίδιο ισχύει και για την τέχνη της επικοινωνίας με το άλλο φύλο και όχι μόνο.

Αν δεν μάθεις ποτέ αυτή την "τέχνη" και δεν την εξασκείς το πιθανότερο είναι ότι δεν θα την έχεις.

Θεωρώ ότι η ικανότητα αυτή για διάφορους λόγους δεν αναπτύχθηκε ποτέ ή αναπτύχθηκε με ατροφικό τρόπο σε πολλούς εφήβους και νέους ενήλικες.

Αποτέλεσμα των παραπάνω η μοναξιά. Η μοναξιά από την έλλειψη του άλλου φύλου, η μοναξιά λόγω της έλλειψης πραγματικών φίλων.

Μια παράκληση στις αρχές των ΗΠΑ

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι απαγορεύσεις υγρών νικοτίνης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν θα λύσουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ίδιο το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα επικεντρώνεται στην χρήση παράνομων δοχείων THC της μαύρης αγοράς.

Αν οι αρχές δεν επιθυμούν απλά να γεμίσουν τα ταμεία τους με το χρήμα του MSA και κόπτονται πραγματικά για τους νέους ας αναζητήσουν τα πραγματικά αίτια της αγοράς και χρήσης ναρκωτικών από παιδιά και εφήβους.

Ας κάνουν αυτό το οποίο ψευδώς διακηρύττουν. Ότι όλα γίνονται για τα παιδιά.

Όχι κύριοι. Δεν κάνετε τίποτα για τα παιδιά. 

Δώστε τους τρόπο να αποκτήσουν γνώσεις, στέγη, να δημιουργήσουν νοικοκυριό, να αποκτήσουν σύντροφο και ότι άλλο επιθυμούν χωρίς δάνεια. Δώστε τους δουλειές με τις οποίες να έχουν τη δυνατότητα να τα πληρώσουν χωρίς ατελείωτα σε διάρκεια και αστρονομικά σε επιτόκια δάνεια. Όπως γινόταν πριν 40-50 χρόνια.

Δώστε τους την ευκαιρία να έχουν μέλλον

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
 
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας πλέον. Και πολύ καλά κάνουν. Η τεχνολογία υπάρχει για να διευκολύνει τη ζωή μας πρωτίστως, ενίοτε και για να την καταστρέφει. Σχεδόν όλα έχουν και την κακή τους χρήση.
 
Οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν που δεν ψάχνουν και αποβλακώνονται συστηματικά με διάφορους τρόπους είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ανατροπή.
 
Δεν είναι μόνο ότι είναι πανέμορφο. Μετά τα τσιπάκια DNA θεωρώ το Gene Chip το καλύτερο. Υπάρχουν και αυτά της YiHi αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου έφτιαξε τη μέρα αυτό το μοντάκι.
Παλαιότερα Δημοφιλή