Αλήθεια γιατί είναι τόσο πορωμένοι οι ατμιστές; Τι τους συμβαίνει;

 

Φταίει μήπως το γεγονός ότι ατμίζουν νικοτίνη; Είναι εξαρτημένα πρεζόνια της νικοτίνης; Για αυτό τα παίρνουν έτσι με τις απαγορεύσεις; Στερούνται το ναρκωτικό τους;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Είναι σχεδόν αδύνατον να καταλάβεις τον ατμιστή αν δεν είσαι πρώην (πιθανώς μανιώδης) καπνιστής που έκοψε το κάπνισμα με τη βοήθεια του ατμίσματος

Όπως είναι επίσης αδύνατο να καταλάβεις έναν καπνιστή αν δεν έχεις υπάρξει ποτέ καπνιστής.

Το κάπνισμα είναι ασύλληπτα εθιστικό. Έχει κατασκευαστεί έτσι. Πολλές δεκαετίες ερευνών οδήγησαν στην δημιουργία 400 εγκεκριμένων προσθέτων από την FDA (U.S. Food and Drug Administration). 

Τα 400 αυτά πρόσθετα αποτελούν πλέον το 60% ενός τσιγάρου. Το υπόλοιπο 40% είναι καπνός. Ο στόχος των 400 προσθέτων είναι κυρίως ένας. Να γίνει πιο εθιστικό. Η αλήθεια είναι ότι έκαναν  εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα όλα αυτά τα χρόνια.

Είχα καταντήσει να καπνίζω περί τα 80 τσιγάρα την ημέρα. Δυο πακέτα των 38 τεμαχίων. Δεν μπορούσα να ξεμείνω από τσιγάρα ούτε για μισή ώρα. Όταν το πακέτο των 38 τεμαχίων έφτανε στη μέση ήδη με έπιανε πανικός μήπως και τελειώσει. Ο απόλυτος ορισμός της πρέζας.

Η υγεία μου κάθε μέρα και χειρότερη. Πόνοι στους πνεύμονες, στις κλειδώσεις, στην καρδιά, στα νεφρά, ζαλάδες, υπέρταση και ο κατάλογος ατελείωτος. Έσβηνα κάθε μέρα.

Είχα δοκιμάσει στο παρελθόν μαστίχες νικοτίνης και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα. Κάθε προσπάθεια να το μειώσω λειτουργούσε για λίγο. Στην συνέχεια κάπνιζα ακόμα περισσότερα.

Είχα αρχίσει να χάνω την ελπίδα ότι υπάρχει ζωή για μένα χωρίς τσιγάρο

Ήμουν παντελώς άσχετος με το άτμισμα. Είχα ακούσει φίλους που τα είχαν καταφέρει αλλά ήμουν και εγώ θύμα της παραπληροφόρησης και της υπερδιαγαλαξιακής μαλακίας "το άτμισμα είναι το ίδιο με το κάπνισμα, μη σου πω και χειρότερο".

Ξεκίνησα όσο και αν ακούγεται περίεργο με το Vype. Μια συσκευή ατμίσματος σε σχήμα στυλού. Στη συνέχεια πήρα και άλλες πολύ καλύτερες συσκευές.

Έχω ένα θέμα στη ζωή μου. Είμαι άνθρωπος με πάθος. Αν με ενδιαφέρει κάτι πραγματικά θέλω να μάθω τα πάντα για αυτό. Εννοώ τα πάντα.

Μπήκα λοιπόν και εγώ στην κοινότητα των ατμιστών και έπαθα πλάκα. Δεν γνώριζα ότι είναι μια τόσο όμορφη κοινότητα με τόσα προϊόντα μεγάλο μέρος των οποίων είτε έχουν σχεδιάσει οι ίδιοι οι χρήστες ή συνέβαλλαν στην εξέλιξη μέσω σχολίων ή ιδεών.

Μια πανέμορφη κοινότητα.

Μετά από λίγο μόλις καιρό αντιλήφθηκα τις πρώτες αλλαγές στο σώμα μου

Οι πρώτες αλλαγές που αντιλήφθηκα σχετικά σύντομα ήταν η επαναφορά της γεύσης και της όσφρησης. Ένα πράγμα το οποίο με εντυπωσίασε ήταν ότι κόπηκε το λαχάνιασμα όταν ανέβαινα έναν ή δυο ορόφους! Όλα αυτά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Οι πόνοι στο στήθος άρχισαν να μειώνονται. Ο πρωινός εφιαλτικός βήχας του τύπου "θα φτύσω τα πνευμόνια μου" αποτελεί πλέον παρελθόν.

Ήταν απίστευτο ότι κατάφερα να κόψω το κάπνισμα, να το απολαμβάνω κιόλας και να έχω βρει ένα ακόμα όμορφο χόμπι και μια καταπληκτική κοινότητα ανθρώπων να συζητώ και να διασκεδάζω.

Όπως προανέφερα είχα χάσει την ελπίδα. Θεωρούσα ότι θα πεθάνω με ένα τσιγάρο στο στόμα. Θεωρούσα μάλιστα ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα αφήνοντας ορφανό από πατέρα ένα κορίτσι 8 χρονών. Την κόρη μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με πλήγωνε αυτό όταν την κοιτούσα με το τσιγάρο στο στόμα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Το άτμισμα μου έδωσε τη δυνατότητα να πετάξω τσιγάρα, τασάκια και αναπτήρες. Για πάντα! Μια νέα ζωή. Ο Τομ που δεν καπνίζει! Θεωρούσα ότι δεν θα υπήρχε ποτέ αυτός ο άνθρωπος.

Η νικοτίνη

Όχι δεν είναι το πρόβλημα η νικοτίνη. Δείτε λίγο τις νεότερες μελέτες επί του θέματος.

Αυτό το οποίο σπάνια αναφέρεται από τη μηχανή της προπαγάνδας είναι ότι σημαντικό μέρος των ατμιστών ΔΕΝ προσθέτει καθόλου νικοτίνη στα ζουμιά του. Αγοράζει (αν τα αγοράζει έτοιμα) με 0% νικοτίνη. Παρόλα αυτά λατρεύουν το άτμισμα όπως και οι υπόλοιποι. Πως μπορείς να είσαι πρεζόνι της νικοτίνης αν δεν την χρησιμοποιείς;

Συμβαίνει και κάτι επίσης περίεργο. Όπως έγραψα παραπάνω δεν άντεχα χωρίς τσιγάρο ούτε μισή ώρα. 

Χωρίς το ατμιστήρι μου αντέχω για ώρες. Ταξιδεύω με το αεροπλάνο χωρίς να τρελαίνομαι. Επίσης για ώρες. Πάω στο σούπερ χωρίς αυτό. Χωρίς τσιγάρο δεν θα γινόταν ποτέ αυτό.

Το άτμισμα για πολλούς ανθρώπους είναι πολύ σημαντικό. Είναι θέμα ζωής και θανάτου

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό αλλά δεν είναι. Αν απαγορευτεί το άτμισμα αυτοί οι άνθρωποι θα οδηγηθούν αργά ή γρήγορα πάλι πίσω στο τσιγάρο. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και το γνωρίζουν.

Η ζωή και ο θάνατος είναι πολύ σοβαρό θέμα. Πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα. 

Αν είναι να πεθάνεις δεν έχει τίποτε άλλο πια σημασία μιας και θα είσαι στα ραδίκια. Τουλάχιστον σε οτιδήποτε αφορά τον εαυτό σου.

Οι ατμιστές δεν είναι "πωρωμένοι" με το άτμισμα.

Είναι πωρωμένοι με τη ζωή

 

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Η μυστηριώδης γυναίκα που απαντά όλα τα μηνύματά σας
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
Παλαιότερα Δημοφιλή