Η ζωή (μου) μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα

 

Η σχέση μου με τα σόσιαλ μίντια (σικ) απαριθμεί 8 χρόνια ξεκινώντας από το τουίτερ και 3 χρόνια μετά αφού όλοι είχαν πια φβ είπα να κάνω κι εκεί ένα λογαριασμό να εξερευνήσω τους οπαδούς του. 

Είναι μια βροχερή φθινοπωρινή μέρα εδώ στο βορρά. Μια ειδοποίηση στο φου μπου με κάνει να ανοίξω την πλατφόρμα. Πέφτω πάνω σε μια πολύ όμορφη κοινοποίηση που προτρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον προσέχουμε. Απλά λόγια κατανοητά. Το κοινοποιώ κι εγώ έτσι μήπως και το διαβάσει κανείς και δει τα πράγματα αλλιώς. Θερίζει η κατάθλιψη στις μέρες μας. Πρώτα το κοινοποιώ για μένα. Να το διαβάσω πάλι και να με πείσω πως εμένα έχω κυρίως και να με προσέχω. 

Λέει το δημοσίευμα να γράφεις τις σκέψεις σου. Βοηθάει. Ε και είπα να τις γράψω κι εγώ κάνοντας ακόμη μια αρχή που στο παρελθόν είχα ξανακάνει κι εγκατέλειψα. 

Η σχέση μου με τα σόσιαλ μίντια (σικ) απαριθμεί 8 χρόνια ξεκινώντας από το τουίτερ και 3 χρόνια μετά αφού όλοι είχαν πια φβ είπα να κάνω κι εκεί ένα λογαριασμό να εξερευνήσω τους οπαδούς του. 

Παρατηρώ πολύ τους ανθρώπους από παιδί. Στο δρόμο, στη δουλειά, στις κοινωνικές τους δραστηριότητες. Έτσι τους παρατηρώ και ως χρήστες των σόσιαλ μίντια (πάλι σικ).

Όταν μπήκα στο τουίτερ, το οποίο επέλεξα έναντι του φβ γιατί ήταν και καλά πιο ιντελεκτουέλ, δεν είχα ιδέα πως το χειρίζεσαι. Ακολούθησα μπλογκς, σελίδες και διάβαζα από εκεί τα νέα της ημέρας γιατί με το χαζοκούτι δεν τα πήγαινα ποτέ καλά. Μέχρι που άρχισαν να με ακολουθούν άνθρωποι, πραγματικοί! Και ωωω τι μαγεία να σχολιάζουν κάτω από τα ποστ σου, να λένε την άποψή τους μέχρι και την αποψάρα τους και να έχεις μια αλληλεπίδραση επί κοινωνικών φαινομένων αρχικά μέχρι να πεις και πιο προσωπικά πράγματα όπως καλημέρα να έχεις γλυκιά μου κι άλλα τέτχοια ξινόγλυκα. 

Άρχισαν μετά οι επίδοξοι εραστές να στέλνουν προσωπικά μηνύματα άλλοτε με χυδαιότητες κι άλλοτε με ρομαντικές κλεμμένες ατάκες συνοδευόμενες με φωτό της γενετήσιας ορμής τους (όταν άρχισε να επιτρέπει την δημοσίευση φωτογραφιών η πλατφόρμα) κι έτσι πέσανε τα πρώτα μπλοκ. Στην ηλικία που είμαι δε σοκάρομαι εύκολα αλλά όσο να πεις όταν στο προφίλ σου είσαι αποφθεγματάκιας και πνευματώδης και στα προσωπικά μηνύματα στέλνεις έτσι απροειδοποίητα τη μαλαπέρδα σου φίλε φόλοουερ σοκάρεις εμάς τις άμαθες που μας πήρε 8 μήνες να καταλάβουμε πως έχει και DM (Direct Messages) το τουίτερ.

Αργότερα έμαθα πως για 0,60€ το τουίτ (το τιτίβισμα) κάποιοι κάνουν δουλειά γράφοντας ολημερίς απόψεις κομματικές! Μπίζνα δηλαδή. Σε όλα μια ζωή απέξω εγώ. Χαϊβάνι κανονικό. 

Να μην ξεχάσω  και τα αμένσιωτα τουίτς (χωρίς να αναφέρουν δηλαδή σε ποιον λογαριασμό αναφέρονται) των πονεμένων και κατατρεγμένων που κάνανε γνωριμίες εκεί μέσα και προδόθηκαν. Επίσης άπειρα τουίτς για το πόσο χαζοί είναι όλοι όσοι έχουν φβ και πως όλα τα στάτα εκεί ήταν κλεμμένα από τους πανέξυπνους χρήστες του τουίτερ γρ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που ένας φόλοουερ μου είπε πως αν δεν έχεις έξυπνη ατάκα στο τουίτερ πας άπατος και μάλλον είχε δίκιο. 

Εκεί που γέλασα πολύ ήταν με τα βαθιά προφίλ, αυτά δηλαδή που ακολουθούν 200 άτομα και τους ακολουθούν χιλιάδες, τις φίρμες δηλαδή. Κι όπως έγραψε πολύ εύστοχα ένας φόλοουερ αλλά δε θυμάμαι ποιος, όταν είσαι διάσημος στο τουίτερ είναι σα να είσαι πλούσιος στη Μονόπολη! 

Την απόσβεσή μου όμως από το τουίτερ την έκανα. Να τα λέμε κι αυτά.

Μετά ήρθε η ώρα του φβ. 'Αλλος μαγικός κόσμος, γιατί μαγικός κόσμος είναι όταν μπορείς να επικοινωνείς ανά πάσα ώρα και στιγμή με ανθρώπους ανεξάρτητα με τον τόπο στον οποίο βρίσκονται. Εξάλλου ανήκω σε μια γενιά που ως παιδί η αίτηση για τηλέφωνο στο σπίτι έκανε 8 χρόνια να εγκριθεί. Στην αρχή βρήκα φίλους, συμμαθητές, συμφοιτητές που είχαμε χαθεί για διάφορους λόγους. Τι χαρά! Κι επειδή, όπως με είχαν συμβουλέψει, ο λογαριασμός μου ήταν κλειδωμένος και πολλά δε μπορούσαν να δουν από μένα ερχόταν αιτήματα φιλίας από ποικιλία φαινοτύπων. Δέχτηκα αρκετούς κι αρκετές, για την ακρίβεια έφτασα το όριο που έχει θέσει ο Μαρκούλης των 5000 φίλων! Ένα χωριό και μάλιστα κεφαλοχώρι!

Ώσπου άρχισαν οι καλημέρες με τζιφάκια με στρασάκια, ακτίνες ηλίου και ομάδες όπως το ηλιόλουστο γητευτάκι και τότε θυμήθηκα τους τουιτεράδες που γελούσαν με τους φβ χρήστες. Και μου πήρε 3 μήνες να απαλλαγώ από αγνώστους που δεν είχαμε καμία αλληλεπίδραση ή που είχαν υπερβολική αυτοπεποίθηση πως θα απαντούσες σε μια κλήση τους στο μέσετζερ έτσι ό,τι ώρα γούσταραν αυτοί και χωρίς κανένα λόγο. 'Ομως βρήκα κι ανθρώπους αγνώστους με μια στόφα αρχοντική, ανθρώπινη με χιούμορ, με γνώσεις, με ενσυναίσθηση! Ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται αν είσαι καλά, που όταν καταλαβαίνουν από τα γραφόμενά σου πως κάτι δεν πάει καλά σπεύδουν να σε ψάξουν, να ρωτήσουν αν μπορούν να βοηθήσουν, να σου απευθύνουν μια καλή κουβέντα βρε αδερφέ.

Για αυτούς που νομίζουν πως μας παρακολουθούν δε θα μιλήσω καθόλου, γιατί με τους ηλίθιους δεν ασχολούμαι πχια.

Όμως μια απορία την έχω. Άνθρωποι με πολλούς φίλους, έξυπνοι μόλις ποστάρουν τη φάτσα τους ή ένα στάτους έξυπνης ατάκας τα λάικ βροχή. Όταν ποστάρουν τη δουλειά τους, ή ένα άρθρο που έχει πραγματικά να σου δώσει, να σε ενημερώσει τα λάικ πέφτουν στο 1/10 κι οι κοινοποιήσεις ελάχιστες. Θα μου πουν κάποιοι πως το μέσον το έχουν μόνο για να διασκεδάζουν, να χαλαρώνουν και δεν θέλουν να προβληματίζονται ιδιαίτερα έτσι πιεστική που είναι η ζωή πια. Ως ένα σημείο σωστό κι αποδεκτό, αλλά ένα κουμπί είναι και λίγα λεπτά από το χρόνο σου που σπαταλάς ούτως ή άλλως για να σκρολάρεις και να βρεις κάτι να γελάσεις. Πάτα το λοιπόν! Δώσε αξία στο μέσο, βοήθησε αυτούς που κάνουν κάτι καλό να το μάθουν κι άλλοι. Δε στοιχίζει. 

Σε αυτό ήθελα να καταλήξω και δες από που ξεκίνησα. Ήταν μια αναδρομή κι ένα συμπέρασμα.

Φιλάρες πλατανόφυλλες!

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
 
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας πλέον. Και πολύ καλά κάνουν. Η τεχνολογία υπάρχει για να διευκολύνει τη ζωή μας πρωτίστως, ενίοτε και για να την καταστρέφει. Σχεδόν όλα έχουν και την κακή τους χρήση.
 
Οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν που δεν ψάχνουν και αποβλακώνονται συστηματικά με διάφορους τρόπους είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ανατροπή.
 
Δεν είναι μόνο ότι είναι πανέμορφο. Μετά τα τσιπάκια DNA θεωρώ το Gene Chip το καλύτερο. Υπάρχουν και αυτά της YiHi αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου έφτιαξε τη μέρα αυτό το μοντάκι.
 
Η Γερμανία είναι νομοταγής χώρα μου λέγανε, στη Γερμανία δεν τολμάς να παρανομήσεις μου λέγανε. Όλα είναι νομότυπα μου λέγανε... Ναι καλά.
 
Χιλιάδες ατμιστών θα παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Νοεμβρίου 2019 στην Ουάσινγκτον. Οι πολίτες θα διαμαρτυρηθούν για τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί και θα ακολουθήσουν σε άλλες πολιτείες της χώρας.
 
Υπάρχουν πολλά και διάφορα κοινωνικά δίκτυα στον πλανήτη. Ο όρος κοινωνικό δίκτυο συμπεριλαμβάνει πολλά πράγματα σήμερα. Π.χ το YouTube είναι κοινωνικό δίκτυο μιας και μπορείς να αλληλεπιδράς με το περιεχόμενο. Όλα όμως έχουν ένα πράγμα κοινό. Δεν σου ανήκουν. Τι γίνεται αν μια μέρα στο ξηλώσουν;
 
Πάνε 4 χρόνια που μετανάστευσα και σχεδόν 5 που πήραμε την απόφαση. Μια τέτοια απόφαση δεν υλοποιείται από τη μια στιγμή στην άλλη.
 
Είχα την τύχη να υπηρετήσω τον Ελληνικό στρατό για 19 μήνες. Σήμερα σε περίπτωση επιστράτευσης θα είχα το βαθμό του υπολοχαγού. Ήμουν στις διαβιβάσεις.
 
Νταξ, μπορεί ακόμα στον κάμπο να μην χιόνισε αλλά το πάει προς χειμώνα. Αρχίζεις να νιώθεις ότι ο χειμώνας πλησιάζει όταν ξυπνάς το πρωί και σκοντάφτεις σε σαβούρα διότι απλά είναι πίσσα σκοτάδι.
 
Γλεντζές, εκδηλωτικός, που αγαπάει τη ζωή και το δείχνει. Είμαστε ένας λαός με αγάπη και κατανόηση, ένας λαός με φιλότιμο.
 
Κοντός ψαλμός η 31η Οκτωβρίου και ήδη το διαδίκτυο γέμισε μετρητές. Τελικά θα γίνει το ακατόρθωτο; Θα βγει έτσι απλά η Αγγλία από την ευρωπαϊκή μαφία; Θα τολμήσω να κάνω μια πρόγνωση να δούμε αν θα πέσω μέσα.
Παλαιότερα Δημοφιλή