Η ζωή (μου) μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα

 

Η σχέση μου με τα σόσιαλ μίντια (σικ) απαριθμεί 8 χρόνια ξεκινώντας από το τουίτερ και 3 χρόνια μετά αφού όλοι είχαν πια φβ είπα να κάνω κι εκεί ένα λογαριασμό να εξερευνήσω τους οπαδούς του. 

Είναι μια βροχερή φθινοπωρινή μέρα εδώ στο βορρά. Μια ειδοποίηση στο φου μπου με κάνει να ανοίξω την πλατφόρμα. Πέφτω πάνω σε μια πολύ όμορφη κοινοποίηση που προτρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον προσέχουμε. Απλά λόγια κατανοητά. Το κοινοποιώ κι εγώ έτσι μήπως και το διαβάσει κανείς και δει τα πράγματα αλλιώς. Θερίζει η κατάθλιψη στις μέρες μας. Πρώτα το κοινοποιώ για μένα. Να το διαβάσω πάλι και να με πείσω πως εμένα έχω κυρίως και να με προσέχω. 

Λέει το δημοσίευμα να γράφεις τις σκέψεις σου. Βοηθάει. Ε και είπα να τις γράψω κι εγώ κάνοντας ακόμη μια αρχή που στο παρελθόν είχα ξανακάνει κι εγκατέλειψα. 

Η σχέση μου με τα σόσιαλ μίντια (σικ) απαριθμεί 8 χρόνια ξεκινώντας από το τουίτερ και 3 χρόνια μετά αφού όλοι είχαν πια φβ είπα να κάνω κι εκεί ένα λογαριασμό να εξερευνήσω τους οπαδούς του. 

Παρατηρώ πολύ τους ανθρώπους από παιδί. Στο δρόμο, στη δουλειά, στις κοινωνικές τους δραστηριότητες. Έτσι τους παρατηρώ και ως χρήστες των σόσιαλ μίντια (πάλι σικ).

Όταν μπήκα στο τουίτερ, το οποίο επέλεξα έναντι του φβ γιατί ήταν και καλά πιο ιντελεκτουέλ, δεν είχα ιδέα πως το χειρίζεσαι. Ακολούθησα μπλογκς, σελίδες και διάβαζα από εκεί τα νέα της ημέρας γιατί με το χαζοκούτι δεν τα πήγαινα ποτέ καλά. Μέχρι που άρχισαν να με ακολουθούν άνθρωποι, πραγματικοί! Και ωωω τι μαγεία να σχολιάζουν κάτω από τα ποστ σου, να λένε την άποψή τους μέχρι και την αποψάρα τους και να έχεις μια αλληλεπίδραση επί κοινωνικών φαινομένων αρχικά μέχρι να πεις και πιο προσωπικά πράγματα όπως καλημέρα να έχεις γλυκιά μου κι άλλα τέτχοια ξινόγλυκα. 

Άρχισαν μετά οι επίδοξοι εραστές να στέλνουν προσωπικά μηνύματα άλλοτε με χυδαιότητες κι άλλοτε με ρομαντικές κλεμμένες ατάκες συνοδευόμενες με φωτό της γενετήσιας ορμής τους (όταν άρχισε να επιτρέπει την δημοσίευση φωτογραφιών η πλατφόρμα) κι έτσι πέσανε τα πρώτα μπλοκ. Στην ηλικία που είμαι δε σοκάρομαι εύκολα αλλά όσο να πεις όταν στο προφίλ σου είσαι αποφθεγματάκιας και πνευματώδης και στα προσωπικά μηνύματα στέλνεις έτσι απροειδοποίητα τη μαλαπέρδα σου φίλε φόλοουερ σοκάρεις εμάς τις άμαθες που μας πήρε 8 μήνες να καταλάβουμε πως έχει και DM (Direct Messages) το τουίτερ.

Αργότερα έμαθα πως για 0,60€ το τουίτ (το τιτίβισμα) κάποιοι κάνουν δουλειά γράφοντας ολημερίς απόψεις κομματικές! Μπίζνα δηλαδή. Σε όλα μια ζωή απέξω εγώ. Χαϊβάνι κανονικό. 

Να μην ξεχάσω  και τα αμένσιωτα τουίτς (χωρίς να αναφέρουν δηλαδή σε ποιον λογαριασμό αναφέρονται) των πονεμένων και κατατρεγμένων που κάνανε γνωριμίες εκεί μέσα και προδόθηκαν. Επίσης άπειρα τουίτς για το πόσο χαζοί είναι όλοι όσοι έχουν φβ και πως όλα τα στάτα εκεί ήταν κλεμμένα από τους πανέξυπνους χρήστες του τουίτερ γρ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που ένας φόλοουερ μου είπε πως αν δεν έχεις έξυπνη ατάκα στο τουίτερ πας άπατος και μάλλον είχε δίκιο. 

Εκεί που γέλασα πολύ ήταν με τα βαθιά προφίλ, αυτά δηλαδή που ακολουθούν 200 άτομα και τους ακολουθούν χιλιάδες, τις φίρμες δηλαδή. Κι όπως έγραψε πολύ εύστοχα ένας φόλοουερ αλλά δε θυμάμαι ποιος, όταν είσαι διάσημος στο τουίτερ είναι σα να είσαι πλούσιος στη Μονόπολη! 

Την απόσβεσή μου όμως από το τουίτερ την έκανα. Να τα λέμε κι αυτά.

Μετά ήρθε η ώρα του φβ. 'Αλλος μαγικός κόσμος, γιατί μαγικός κόσμος είναι όταν μπορείς να επικοινωνείς ανά πάσα ώρα και στιγμή με ανθρώπους ανεξάρτητα με τον τόπο στον οποίο βρίσκονται. Εξάλλου ανήκω σε μια γενιά που ως παιδί η αίτηση για τηλέφωνο στο σπίτι έκανε 8 χρόνια να εγκριθεί. Στην αρχή βρήκα φίλους, συμμαθητές, συμφοιτητές που είχαμε χαθεί για διάφορους λόγους. Τι χαρά! Κι επειδή, όπως με είχαν συμβουλέψει, ο λογαριασμός μου ήταν κλειδωμένος και πολλά δε μπορούσαν να δουν από μένα ερχόταν αιτήματα φιλίας από ποικιλία φαινοτύπων. Δέχτηκα αρκετούς κι αρκετές, για την ακρίβεια έφτασα το όριο που έχει θέσει ο Μαρκούλης των 5000 φίλων! Ένα χωριό και μάλιστα κεφαλοχώρι!

Ώσπου άρχισαν οι καλημέρες με τζιφάκια με στρασάκια, ακτίνες ηλίου και ομάδες όπως το ηλιόλουστο γητευτάκι και τότε θυμήθηκα τους τουιτεράδες που γελούσαν με τους φβ χρήστες. Και μου πήρε 3 μήνες να απαλλαγώ από αγνώστους που δεν είχαμε καμία αλληλεπίδραση ή που είχαν υπερβολική αυτοπεποίθηση πως θα απαντούσες σε μια κλήση τους στο μέσετζερ έτσι ό,τι ώρα γούσταραν αυτοί και χωρίς κανένα λόγο. 'Ομως βρήκα κι ανθρώπους αγνώστους με μια στόφα αρχοντική, ανθρώπινη με χιούμορ, με γνώσεις, με ενσυναίσθηση! Ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται αν είσαι καλά, που όταν καταλαβαίνουν από τα γραφόμενά σου πως κάτι δεν πάει καλά σπεύδουν να σε ψάξουν, να ρωτήσουν αν μπορούν να βοηθήσουν, να σου απευθύνουν μια καλή κουβέντα βρε αδερφέ.

Για αυτούς που νομίζουν πως μας παρακολουθούν δε θα μιλήσω καθόλου, γιατί με τους ηλίθιους δεν ασχολούμαι πχια.

Όμως μια απορία την έχω. Άνθρωποι με πολλούς φίλους, έξυπνοι μόλις ποστάρουν τη φάτσα τους ή ένα στάτους έξυπνης ατάκας τα λάικ βροχή. Όταν ποστάρουν τη δουλειά τους, ή ένα άρθρο που έχει πραγματικά να σου δώσει, να σε ενημερώσει τα λάικ πέφτουν στο 1/10 κι οι κοινοποιήσεις ελάχιστες. Θα μου πουν κάποιοι πως το μέσον το έχουν μόνο για να διασκεδάζουν, να χαλαρώνουν και δεν θέλουν να προβληματίζονται ιδιαίτερα έτσι πιεστική που είναι η ζωή πια. Ως ένα σημείο σωστό κι αποδεκτό, αλλά ένα κουμπί είναι και λίγα λεπτά από το χρόνο σου που σπαταλάς ούτως ή άλλως για να σκρολάρεις και να βρεις κάτι να γελάσεις. Πάτα το λοιπόν! Δώσε αξία στο μέσο, βοήθησε αυτούς που κάνουν κάτι καλό να το μάθουν κι άλλοι. Δε στοιχίζει. 

Σε αυτό ήθελα να καταλήξω και δες από που ξεκίνησα. Ήταν μια αναδρομή κι ένα συμπέρασμα.

Φιλάρες πλατανόφυλλες!

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Η μυστηριώδης γυναίκα που απαντά όλα τα μηνύματά σας
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
Παλαιότερα Δημοφιλή