Η γιόγκα συνεχίζεται. Έχω να μοιραστώ μαζί σας έναν εντελώς καινοτόμο τρόπο διδασκαλίας

 

Είναι γνωστό ότι το tomsnews αποτελεί αστείρευτη πηγή γνώσης. Στα σεμινάρια που κάνω έχουμε πάλι νέο καθηγητή. Τους αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Μάλλον απασχολούν όποιον δουλεύει για πέντε ευρώ την ώρα.

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε. Ιδίως αν είστε εκπαιδευτικός. Θα σας διηγηθώ τώρα τον απόλυτο, καινοτόμο, σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας που για πρώτη φορά βιώνω στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Μιλάμε για μοναδικές στιγμές. Είναι 100 χρόνια μπροστά.

Πως γίνεται το μάθημα

Για όσους παρακολουθούν την σελίδα θα γνωρίζουν ήδη ότι το μάθημα γίνεται μέσω βίντεο. Δηλαδή υπάρχει ένας υπολογιστής (στην περίπτωσή μου του 2012) στον οποίο υπάρχει εγκατεστημένο ένα δικό τους πρόγραμμα σαν το Skype και μέσω αυτού βλέπουμε τον καθηγητή, τους συμμαθητές και την οθόνη του υπολογιστή του καθηγητή.

Όλα αυτά σε γραφεία με ολόλευκα ντουβάρια και ολόλευκα έπιπλα γραφείου. Παθαίνεις δηλαδή μόνιμη τύφλωση από την ασπρίλα αν τυχόν κάνεις μάθημα πάνω από τρεις μήνες. Οι επιληπτικές κρίσεις είναι προαιρετικές.

Οι λάμπες-σωλήνες φθορίου της οροφής συμπληρώνουν το ευχάριστο κλίμα που αργά αλλά σταθερά σε οδηγεί στην αυτοχειρία στην περίπτωση που κάποιος αφήσει ανοικτό παράθυρο. Ναι. τα παράθυρα παραμένουν κλειστά.

Η καινοτομία στην πράξη

Ο καθηγητής έχει σκουλαρίκια στα χείλη του πράγμα που μάλλον τον δυσχεραίνει στην ομιλία και την κατανάλωση ψαριού (ιδίως αν έχει ψαροκόκαλο γιατί μαγκώνει).

Σήμερα είναι το πρώτο μάθημα με αυτόν.

Μοναδικές στιγμές. Κάνουμε μάθημα για την συγγραφή εφαρμογών Android σε Java με τη βοήθεια του Android Studio.

Τι κάνουμε εδώ και 4 ώρες. Ο καθηγητής έχει δυο οθόνες. Στην μια έχει έτοιμο κώδικα (που μάλλον κατέβασε από το Stack Overflow) και στην άλλη αντιγράφει εδώ και 4 ώρες τον κώδικα της πρώτης οθόνης.

Όλη αυτή η αργή και βασανιστική ιεροτελεστία γίνεται χωρίς να εξηγεί τι αντιγράφει ή γιατί το αντιγράφει! Γαμάτο; Φοβερό;

Κάθε τόσο έχει τουλάχιστον την ευγένεια να ρωτάει αν έχουμε απορίες. Οι περισσότεροι κοιτάνε το πάτωμα ή την οροφή γιατί αισθάνονται ηλίθιοι. Μπορεί να κοιτάνε και κάποιο σκουπιδάκι. Δεν το γνωρίζω αυτό.

Η καινοτομία όμως δεν σταματά εδώ. Θέλει την ώρα που αντιγράφει να αντιγράφουμε και εμείς την αντιγραφή.

Σε έναν υπολογιστή του 2012 με 10 ροές βίντεο και ανοιχτό το Android Studio (που μόνο του θέλει 10 yottabyte μνήμης) θέλει και να αντιγράφω. Πως μάναμ μου θα το κάνω αυτό; Εσένα θα κοιτάω ή την δεύτερη οθόνη που κολλάει συνέχεια;

Που έχω μπλέξει. Μιλάμε για μεγάλα μυαλά.

Η λύση είναι απλή. Όπως έκανα και στο προηγούμενο σεμινάριο που ήταν Java και πήγα καλά στις εξετάσεις θα κάνω και με αυτό το σεμινάριο.

Θα περάσω μερικά βράδια στο γιουτούμπ με τον Traversy Media να μου μάθει τα βασικά για την εξέλιξη εφαρμογών Android. Είναι ο αγαπημένος μου δάσκαλος για γλώσσες προγραμματισμού.

Μαθαίνω πολύ καλύτερα από αυτόν (ή σχετικά κανάλια) παρά από τη γιόγκα που κάνω εδώ. Χωρίς χαλάκι μάλιστα. Ναι, έχει πιαστεί ελαφρώς ο κώλος μου. Κοντραπλακέ έγινε.

Αν θέλετε και μια συμβουλή μην ασχοληθείτε με Java ούτε με Kotlin αλλά με React Native αν θέλετε να εξελίξετε εφαρμογές για iOS και Android ταυτόχρονα

Οι μεγαλύτερες εφαρμογές του κόσμου είναι πλέον φτιαγμένες με React Native. Η Java είναι αρρώστια. Η Kotlin δεν γνωρίζω. Λένε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
 
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας πλέον. Και πολύ καλά κάνουν. Η τεχνολογία υπάρχει για να διευκολύνει τη ζωή μας πρωτίστως, ενίοτε και για να την καταστρέφει. Σχεδόν όλα έχουν και την κακή τους χρήση.
 
Οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν που δεν ψάχνουν και αποβλακώνονται συστηματικά με διάφορους τρόπους είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ανατροπή.
 
Δεν είναι μόνο ότι είναι πανέμορφο. Μετά τα τσιπάκια DNA θεωρώ το Gene Chip το καλύτερο. Υπάρχουν και αυτά της YiHi αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου έφτιαξε τη μέρα αυτό το μοντάκι.
 
Η Γερμανία είναι νομοταγής χώρα μου λέγανε, στη Γερμανία δεν τολμάς να παρανομήσεις μου λέγανε. Όλα είναι νομότυπα μου λέγανε... Ναι καλά.
 
Χιλιάδες ατμιστών θα παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Νοεμβρίου 2019 στην Ουάσινγκτον. Οι πολίτες θα διαμαρτυρηθούν για τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί και θα ακολουθήσουν σε άλλες πολιτείες της χώρας.
 
Υπάρχουν πολλά και διάφορα κοινωνικά δίκτυα στον πλανήτη. Ο όρος κοινωνικό δίκτυο συμπεριλαμβάνει πολλά πράγματα σήμερα. Π.χ το YouTube είναι κοινωνικό δίκτυο μιας και μπορείς να αλληλεπιδράς με το περιεχόμενο. Όλα όμως έχουν ένα πράγμα κοινό. Δεν σου ανήκουν. Τι γίνεται αν μια μέρα στο ξηλώσουν;
 
Πάνε 4 χρόνια που μετανάστευσα και σχεδόν 5 που πήραμε την απόφαση. Μια τέτοια απόφαση δεν υλοποιείται από τη μια στιγμή στην άλλη.
 
Είχα την τύχη να υπηρετήσω τον Ελληνικό στρατό για 19 μήνες. Σήμερα σε περίπτωση επιστράτευσης θα είχα το βαθμό του υπολοχαγού. Ήμουν στις διαβιβάσεις.
 
Νταξ, μπορεί ακόμα στον κάμπο να μην χιόνισε αλλά το πάει προς χειμώνα. Αρχίζεις να νιώθεις ότι ο χειμώνας πλησιάζει όταν ξυπνάς το πρωί και σκοντάφτεις σε σαβούρα διότι απλά είναι πίσσα σκοτάδι.
 
Γλεντζές, εκδηλωτικός, που αγαπάει τη ζωή και το δείχνει. Είμαστε ένας λαός με αγάπη και κατανόηση, ένας λαός με φιλότιμο.
 
Κοντός ψαλμός η 31η Οκτωβρίου και ήδη το διαδίκτυο γέμισε μετρητές. Τελικά θα γίνει το ακατόρθωτο; Θα βγει έτσι απλά η Αγγλία από την ευρωπαϊκή μαφία; Θα τολμήσω να κάνω μια πρόγνωση να δούμε αν θα πέσω μέσα.
Παλαιότερα Δημοφιλή