Mouse mover. Η ποντικοκίνηση για τα σεμινάριά σας.

 

Στην περίπτωση που κάνετε σεμινάρια μέσω βίντεο (τηλεμάθηση) είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο υπολογιστής σας παρακολουθείται. Ο απλούστερος τρόπος με τον οποίο προσπαθεί ο διαχειριστής του δικτύου να καταλάβει αν είστε στον υπολογιστή δεν είναι η κάμερα αλλά η κίνηση του ποντικιού.

Στην εταιρεία που κάνουμε τα σεμινάρια ρωτήσαμε λόγω του νέου νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων για το θέμα. Στη Γερμανία όλη μέρα αλληλομηνύονται και αυτό έχει πλάκα. Η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να απαντήσει τι ακριβώς παρακολουθεί και τι ακριβώς καταγράφει. Η καταγραφή της κίνησης του ποντικιού στην οθόνη αποτελεί αδίκημα.

Η εταιρεία δεν καταγράφει την κίνηση του ποντικιού αλλά κάνει κάτι άλλο

Κάνει ουσιαστικά το αντίθετο. Σε περίπτωση που το ποντίκι δεν κινηθεί για πέντε λεπτά στέλνει ένα σήμα κάπου ότι το κοπρόσκυλο την κοπάνησε. Μετά στέλνουν κάποιον για να δουν τι γίνεται. Φαντάζομαι κάποιος με πέτσινη μαύρη στολή, άρβυλα και νεκροκεφαλές στο καπέλο.

Δεν τις μπορώ αυτές τις παπαριές

Δεν είμαστε μαθητούδια του δημοτικού εδώ. Άνθρωποι 30, 40, 50 μέχρι και 60 χρονών με παιδιά ή ακόμα και εγγόνια παρακολουθούν αυτά τα σεμινάρια. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Αν κάποιος ζαλιστεί ή δεν νιώθει καλά φυσικά και πρέπει να βγει έξω να πάρει λίγο αέρα. Αυτά είναι σαδιστικές παπαριές της εποχής του 1940.

Οι παρακολουθήσεις τέτοιου τύπου αν δεν το κατέστησα σαφές μου τη δίνουν.

Αντίμετρα

Πρώτα από όλα ο υπολογιστής ήταν κλειδωμένος ώστε να μην μπορώ να εγκαταστήσω αυτά τα οποία χρειάζομαι για να κάνω αυτά που πρέπει για να μάθω τη γλώσσα για την οποία βρίσκομαι εδώ.

Του μάμησα τα πρέκια και τώρα εγκαθιστώ ό,τι θέλω. Την ίδια ιστορία έζησα σε προηγούμενη δουλειά. Ο υπεύθυνος πληροφορικής μου έδωσε κλειδωμένο μηχάνημα. Το ξεκλείδωσα εντελώς σε μισή ώρα. Για τρία χρόνια που δούλευα εκεί δεν με ρώτησε πως ή γιατί ξεκλείδωσα το μηχάνημα και πέρασα αυτά που χρειαζόμουν για τη δουλειά μου. Μέχρι σήμερα έχω την απορία γιατί δεν το έκανε.

Συνήθως καταγράφονται και οι σελίδες τις οποίες επισκέπτεσαι. Αυτό το κάνει και η εταιρεία στην οποία κάνω τα σεμινάρια. Η λύση είναι απλή και σε αυτό το θέμα. Επειδή τα δεδομένα δεν βρίσκονται στον υπολογιστή σου δεν μπορείς να τα σβήσεις ή να τα τροποποιήσεις. Η λύση είναι η εφαρμογή μιας τακτικής πολέμου. 

Η τακτική της σύγχυσης

Φτιάχνουμε λοιπόν ένα προγραμματάκι που τραβάει από το api μιας σελίδας τυχαίες διευθύνσεις ιστοσελίδων. Δεν μιλάμε για μια δυο αλλά χιλιάδες. Το προγραμματάκι αυτό πυροδοτεί εκατοντάδες διευθύνσεις το λεπτό. Σαν να είστε υπεράνθρωπος και να επισκέπτεστε εκατοντάδες σελίδες το λεπτό.

Μόλις σας την πει κάποιος για το πρόβλημα (αφού εκραγούν οι βάσεις δεδομένων του διαχειριστή) του δηλώνετε με βλέμμα αγελάδας:

Μεγάλε σου φαίνομαι για άνθρωπος που μπορεί να μπαίνει σε εκατοντάδες σελίδες το λεπτό; Για τσέκαρε τους βλακώδεις αλγορίθμους παρακολούθησης που έχεις διότι μάλλον δεν δουλεύουν σωστά.

Οι σελίδες που πραγματικά επισκέφτηκες θάβονται ανάμεσα σε χιλιάδες άσχετες εγγραφές.

Κατά δεύτερον έλυσα το πρόβλημα του ποντικιού

Το μάθημα είναι για την εκμάθηση της Java. Οπότε έγραψα ένα μικρό προγραμματάκι σε Java και δημιούργησα και ένα εκτελέσιμο για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας. Αν τυχόν μου έλεγε κάποιος κάτι θα του απαντούσα

Μεγάλε κάνω σεμινάρια Java. Θα γράφω ό,τι γουστάρω σε Java. Για να μάθω τη γλώσσα βρίσκομαι εδώ. Ο έλεγχος των περιφερειακών εντάσσεται στις γνώσεις που πρέπει να αποκτήσω. Σάλτα και μαμήσου τώρα.

Το προγραμματάκι λοιπόν κινεί το ποντίκι συνεχώς. Με τον τρόπο αυτό δεν παρουσιάζεται η ακινησία που ειδοποιεί την κομαντατούρ ότι πήγες για χέσιμο.

Κατεβάστε το από εδώ

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Η μυστηριώδης γυναίκα που απαντά όλα τα μηνύματά σας
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
Παλαιότερα Δημοφιλή