Mouse mover. Η ποντικοκίνηση για τα σεμινάριά σας.

 

Στην περίπτωση που κάνετε σεμινάρια μέσω βίντεο (τηλεμάθηση) είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο υπολογιστής σας παρακολουθείται. Ο απλούστερος τρόπος με τον οποίο προσπαθεί ο διαχειριστής του δικτύου να καταλάβει αν είστε στον υπολογιστή δεν είναι η κάμερα αλλά η κίνηση του ποντικιού.

Στην εταιρεία που κάνουμε τα σεμινάρια ρωτήσαμε λόγω του νέου νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων για το θέμα. Στη Γερμανία όλη μέρα αλληλομηνύονται και αυτό έχει πλάκα. Η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να απαντήσει τι ακριβώς παρακολουθεί και τι ακριβώς καταγράφει. Η καταγραφή της κίνησης του ποντικιού στην οθόνη αποτελεί αδίκημα.

Η εταιρεία δεν καταγράφει την κίνηση του ποντικιού αλλά κάνει κάτι άλλο

Κάνει ουσιαστικά το αντίθετο. Σε περίπτωση που το ποντίκι δεν κινηθεί για πέντε λεπτά στέλνει ένα σήμα κάπου ότι το κοπρόσκυλο την κοπάνησε. Μετά στέλνουν κάποιον για να δουν τι γίνεται. Φαντάζομαι κάποιος με πέτσινη μαύρη στολή, άρβυλα και νεκροκεφαλές στο καπέλο.

Δεν τις μπορώ αυτές τις παπαριές

Δεν είμαστε μαθητούδια του δημοτικού εδώ. Άνθρωποι 30, 40, 50 μέχρι και 60 χρονών με παιδιά ή ακόμα και εγγόνια παρακολουθούν αυτά τα σεμινάρια. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Αν κάποιος ζαλιστεί ή δεν νιώθει καλά φυσικά και πρέπει να βγει έξω να πάρει λίγο αέρα. Αυτά είναι σαδιστικές παπαριές της εποχής του 1940.

Οι παρακολουθήσεις τέτοιου τύπου αν δεν το κατέστησα σαφές μου τη δίνουν.

Αντίμετρα

Πρώτα από όλα ο υπολογιστής ήταν κλειδωμένος ώστε να μην μπορώ να εγκαταστήσω αυτά τα οποία χρειάζομαι για να κάνω αυτά που πρέπει για να μάθω τη γλώσσα για την οποία βρίσκομαι εδώ.

Του μάμησα τα πρέκια και τώρα εγκαθιστώ ό,τι θέλω. Την ίδια ιστορία έζησα σε προηγούμενη δουλειά. Ο υπεύθυνος πληροφορικής μου έδωσε κλειδωμένο μηχάνημα. Το ξεκλείδωσα εντελώς σε μισή ώρα. Για τρία χρόνια που δούλευα εκεί δεν με ρώτησε πως ή γιατί ξεκλείδωσα το μηχάνημα και πέρασα αυτά που χρειαζόμουν για τη δουλειά μου. Μέχρι σήμερα έχω την απορία γιατί δεν το έκανε.

Συνήθως καταγράφονται και οι σελίδες τις οποίες επισκέπτεσαι. Αυτό το κάνει και η εταιρεία στην οποία κάνω τα σεμινάρια. Η λύση είναι απλή και σε αυτό το θέμα. Επειδή τα δεδομένα δεν βρίσκονται στον υπολογιστή σου δεν μπορείς να τα σβήσεις ή να τα τροποποιήσεις. Η λύση είναι η εφαρμογή μιας τακτικής πολέμου. 

Η τακτική της σύγχυσης

Φτιάχνουμε λοιπόν ένα προγραμματάκι που τραβάει από το api μιας σελίδας τυχαίες διευθύνσεις ιστοσελίδων. Δεν μιλάμε για μια δυο αλλά χιλιάδες. Το προγραμματάκι αυτό πυροδοτεί εκατοντάδες διευθύνσεις το λεπτό. Σαν να είστε υπεράνθρωπος και να επισκέπτεστε εκατοντάδες σελίδες το λεπτό.

Μόλις σας την πει κάποιος για το πρόβλημα (αφού εκραγούν οι βάσεις δεδομένων του διαχειριστή) του δηλώνετε με βλέμμα αγελάδας:

Μεγάλε σου φαίνομαι για άνθρωπος που μπορεί να μπαίνει σε εκατοντάδες σελίδες το λεπτό; Για τσέκαρε τους βλακώδεις αλγορίθμους παρακολούθησης που έχεις διότι μάλλον δεν δουλεύουν σωστά.

Οι σελίδες που πραγματικά επισκέφτηκες θάβονται ανάμεσα σε χιλιάδες άσχετες εγγραφές.

Κατά δεύτερον έλυσα το πρόβλημα του ποντικιού

Το μάθημα είναι για την εκμάθηση της Java. Οπότε έγραψα ένα μικρό προγραμματάκι σε Java και δημιούργησα και ένα εκτελέσιμο για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας. Αν τυχόν μου έλεγε κάποιος κάτι θα του απαντούσα

Μεγάλε κάνω σεμινάρια Java. Θα γράφω ό,τι γουστάρω σε Java. Για να μάθω τη γλώσσα βρίσκομαι εδώ. Ο έλεγχος των περιφερειακών εντάσσεται στις γνώσεις που πρέπει να αποκτήσω. Σάλτα και μαμήσου τώρα.

Το προγραμματάκι λοιπόν κινεί το ποντίκι συνεχώς. Με τον τρόπο αυτό δεν παρουσιάζεται η ακινησία που ειδοποιεί την κομαντατούρ ότι πήγες για χέσιμο.

Κατεβάστε το από εδώ

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
 
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας πλέον. Και πολύ καλά κάνουν. Η τεχνολογία υπάρχει για να διευκολύνει τη ζωή μας πρωτίστως, ενίοτε και για να την καταστρέφει. Σχεδόν όλα έχουν και την κακή τους χρήση.
 
Οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν που δεν ψάχνουν και αποβλακώνονται συστηματικά με διάφορους τρόπους είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ανατροπή.
 
Δεν είναι μόνο ότι είναι πανέμορφο. Μετά τα τσιπάκια DNA θεωρώ το Gene Chip το καλύτερο. Υπάρχουν και αυτά της YiHi αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου έφτιαξε τη μέρα αυτό το μοντάκι.
 
Η Γερμανία είναι νομοταγής χώρα μου λέγανε, στη Γερμανία δεν τολμάς να παρανομήσεις μου λέγανε. Όλα είναι νομότυπα μου λέγανε... Ναι καλά.
 
Χιλιάδες ατμιστών θα παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Νοεμβρίου 2019 στην Ουάσινγκτον. Οι πολίτες θα διαμαρτυρηθούν για τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί και θα ακολουθήσουν σε άλλες πολιτείες της χώρας.
 
Υπάρχουν πολλά και διάφορα κοινωνικά δίκτυα στον πλανήτη. Ο όρος κοινωνικό δίκτυο συμπεριλαμβάνει πολλά πράγματα σήμερα. Π.χ το YouTube είναι κοινωνικό δίκτυο μιας και μπορείς να αλληλεπιδράς με το περιεχόμενο. Όλα όμως έχουν ένα πράγμα κοινό. Δεν σου ανήκουν. Τι γίνεται αν μια μέρα στο ξηλώσουν;
 
Πάνε 4 χρόνια που μετανάστευσα και σχεδόν 5 που πήραμε την απόφαση. Μια τέτοια απόφαση δεν υλοποιείται από τη μια στιγμή στην άλλη.
 
Είχα την τύχη να υπηρετήσω τον Ελληνικό στρατό για 19 μήνες. Σήμερα σε περίπτωση επιστράτευσης θα είχα το βαθμό του υπολοχαγού. Ήμουν στις διαβιβάσεις.
 
Νταξ, μπορεί ακόμα στον κάμπο να μην χιόνισε αλλά το πάει προς χειμώνα. Αρχίζεις να νιώθεις ότι ο χειμώνας πλησιάζει όταν ξυπνάς το πρωί και σκοντάφτεις σε σαβούρα διότι απλά είναι πίσσα σκοτάδι.
 
Γλεντζές, εκδηλωτικός, που αγαπάει τη ζωή και το δείχνει. Είμαστε ένας λαός με αγάπη και κατανόηση, ένας λαός με φιλότιμο.
 
Κοντός ψαλμός η 31η Οκτωβρίου και ήδη το διαδίκτυο γέμισε μετρητές. Τελικά θα γίνει το ακατόρθωτο; Θα βγει έτσι απλά η Αγγλία από την ευρωπαϊκή μαφία; Θα τολμήσω να κάνω μια πρόγνωση να δούμε αν θα πέσω μέσα.
Παλαιότερα Δημοφιλή