Ο Τραμπ απαγορεύει τα αρώματα για ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Αμερική και εξοργίζει 13.000.000 ατμιστές. Το διαδίκτυο ξεσηκώνεται.

 

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από την γυναίκα του Μελάνια Τραμπ η οποία αποφάσισε μη έχοντας τι άλλο να κάνει στη ζωή της να ξεκινήσει τον ανένδοτο κατά του ατμίσματος.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η Μελάνια αποφάσισε να ξεκινήσει ανένδοτο κατά του ατμίσματος μετά τα περιστατικά ηλιθίων που άτμισαν δοχεία THC τα οποία προμηθεύτηκαν από τη μαύρη αγορά και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. Μέχρι σήμερα ουδείς (ούτε οι ίδιοι) γνωρίζουν αν όντως άτμισαν υποπροϊόν της Κάνναβης ή μαρμαρόσκονη με αμμωνία. Δεν μπορείς να γνωρίζεις όταν αγοράζεις ηλιθιότητες από τη μαύρη αγορά.

Το Tweet με το οποίο ξεκίνησε τον ανένδοτο η Μελάνια Τραμπ

I am deeply concerned about the growing epidemic of e-cigarette use in our children. We need to do all we can to protect the public from tobacco-related disease and death, and prevent e-cigarettes from becoming an on-ramp to nicotine addiction for a generation of youth.  
@HHSGov

Μετά από αυτό ακολούθησε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μια φονική κρεβατομουρμούρα που οδήγησε τον αμερικάνο πρόεδρο να κοιμηθεί στον καναπέ και να κάνει δηλώσεις την επόμενη ημέρα περί απαγόρευσης των αρωμάτων για ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Κοπέλα μου καλή ενημερώσου πριν αρχίσεις να γράφεις παπαριές απογευματιάτικα από τον επίχρυσο καναπέ σου. Ενημερώσου. Είσαι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Εκθέτεις τον σύζυγό σου ο οποίος τσίμπησε και τώρα δεν ξέρει από που να το μαζέψει.

Απαγόρευση των αρωμάτων για ηλεκτρονικό τσιγάρο εκτός της γεύσης του καπνού

Έτσι θεωρεί ο Τραμπ ότι θα λύσει το πρόβλημα ηλιθίων που πηγαίνουν και ατμίζουν αμφιβόλου ποιότητας χημικά από τη μαύρη αγορά απλά γιατί αποφάσισαν να μαστουρώσουν με THC.

Tetrahydrocannabinol (THC) is one of at least 113 cannabinoids identified in cannabis. THC is the principal psychoactive constituent of cannabis. With chemical name (−)-trans-Δ⁹-tetrahydrocannabinol, the term THC also refers to cannabinoid isomers. 

Like most pharmacologically-active secondary metabolites of plants, THC is a lipid found in cannabis, assumed to be involved in the plant's self-defense, putatively against insect predation, ultraviolet light, and environmental stress.

Tο THC δεν έχει καμία σχέση με το άτμισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν προσθέσει χλωρίνη στα ηλεκτρονικά τους και να τα άτμιζαν. Ακόμα καλύτερα βενζίνη ή κυάνιο.

Αν δηλαδή κάποιο βλαμμένο αγοράσει μια μπύρα από το περίπτερο και προσθέσει μπάλες ναφθαλίνης για γεύση και στο τέλος τα τινάξει θα πρέπει να απαγορευθεί η πώληση μπύρας στην επικράτεια; Τι ζούμε Θεέ μου.

Η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη.

500.000 Αμερικάνοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από το κάπνισμα και 50.000 από το παθητικό κάπνισμα. Στην Ευρώπη 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από το κάπνισμα και 70.000 από το παθητικό κάπνισμα.

Το τσιγάρο σκοτώνει ολόκληρες πόλεις από ανθρώπους κάθε χρόνο. 

Το άτμισμα υπάρχει εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Ένα μεγάλο μέρος καπνιστών το έχει γυρίσει στο ηλεκτρονικό, μεταξύ αυτών και εγώ. Η υγεία μου (συγκρίνοντας και τις αιματολογικές) ένα μόλις χρόνο μετά πολύ-πολύ καλύτερη. Έχει αλλάξει όλη μου η ζωή. Είχα φτάσει στα πρόθυρα του θανάτου καπνίζοντας 80 τσιγάρα την ημέρα.

Ουδείς κόβει το κάπνισμα και ατμίζει αποκλειστικά γεύσεις καπνού

Το αντίθετο μάλιστα. Βάσει των τελευταίων μετρήσεων της FDA (U.S. Food and Drug Administration) στην Αμερική οι ενήλικες που διακόπτουν το κάπνισμα μέσω του ατμίσματος προτιμούν γεύσεις φρούτων.  Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο αυτό. Τη στιγμή που γράφω το άρθρο ατμίζω καρπούζι με φράουλα και ακτινίδιο. Με γεύση γλυκού μάλιστα. Ναι, είμαι ενήλικος. Πολύ μετά την ηλικία των 18. Η γεύση του καπνού στο ηλεκτρονικό είναι τόσο μάπα που μου προκαλεί τάση για εμετό.

Το τουίτ της Μελάνια Τραμπ και οι δράσεις του συζύγου της θα σκοτώσουν στο επόμενο διάστημα 500.000 ανθρώπους επιπλέον

Οι αριθμοί που ανέφερα λίγο παραπάνω για τους νεκρούς από το κάπνισμα παραδοσιακού τσιγάρου είναι αυτοί που είναι διότι 13.000.000 άνθρωποι στην Αμερική ατμίζουν κόβοντας το παραδοσιακό τσιγάρο. Το άτμισμα είναι κατά 95% ασφαλέστερο βάσει του Royal College of Physicians. Μια έρευνα που ουδείς τόλμησε ποτέ να αμφισβητήσει. Τα στοιχεία υπάρχουν στο διαδίκτυο. Τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης απλά δεν τα προβάλλουν. Ψάξτε λίγο και τι ακριβώς είναι το Royal College of Physicians.

Καταγεγραμμένος θάνατο που να οφείλεται αποκλειστικά και αποδεδειγμένα ΜΟΝΟ από τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου (κακώς το λέμε έτσι) με την ορθή χρήση ζουμιού VG/PG, αρώματος και νικοτίνης ΔΕΝ υπάρχει. Ούτε ένας.  Περιστατικά για τα οποία πιθανώς διαβάσατε δεν εμπίπτουν στην κατηγορία που προανέφερα. Ψάξτε το λίγο.

Αντίθετα σε Ευρώπη και Αμερική μόνο ετησίως πεθαίνουν από το παραδοσιακό κάπνισμα συνολικά 1.320.000 άνθρωποι. Κάθε χρόνο.

Με την απαγόρευση των αρωμάτων θα κλείσουν σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων ειδών ατμίσματος. Οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου θα δυσκολεύονται να βρουν τα αγαπημένα τους ζουμιά που τους κρατούν μακριά από το παραδοσιακό τσιγάρο. Μεγάλο ποσοστό κέρδους αντλούν τα καταστήματα αυτά από την πώληση ζουμιών. Από τις συσκευές βγάζουν πολύ λίγα και δεν αγοράζεις συνεχώς ως ατμιστής συσκευές.

Μεγάλο μέρος αυτών θα επιστρέψει απλά στο κάπνισμα. Ο αριθμός των νεκρών από το κάπνισμα θα αυξηθεί δραματικά. Ο αριθμός ανήλικων που θα καπνίζουν αντί να αμτίζουν θα σπάσει ρεκόρ δεκαετίας. Η απαγόρευση αρωμάτων σε συνδυασμό με την γκεμπελική προπαγάνδα κατά του ατμίσματος θα οδηγήσουν τους ανθρώπους στην αγκαλιά της βιομηχανίας καπνού και της φαρμακοβιομηχανίας στη συνέχεια.

Με τον τρόπο αυτό οι θάνατοι από το παραδοσιακό κάπνισμα στην Αμερική θα διπλασιαστούν. Μπράβο Μελάνια! Μόλις σκότωσες 500.000 συμπολίτες σου.

Το διαδίκτυο πήρε φωτιά. Πολίτες από χώρες όλου του κόσμου άρχισαν να κινητοποιούνται. Είναι τόσο εξοργιστικό και άδικο αυτό που συμβαίνει που ακόμα και άνθρωποι που δεν ατμίζουν συμπαραστέκονται στη μάχη.

Δείτε τι λένε οι μεγαλύτεροι γιουτούμπερς του είδους για το θέμα.

Γιατί δεν μας στέλνουν απευθείας κούτες Marlboro στο σπίτι να το γυρίσουμε στο κάπνισμα και να μην βασανιζόμαστε γράφοντας άρθρα και δημιουργώντας βίντεο; Να ησυχάσουμε όλοι με την παραπληροφόρηση, και την γενικευμένη ημιμάθεια που επικρατεί.

Ασταδιάλα πια.

Παρακαλώ μοιράστε το άρθρο μπας και ξεστραβωθεί κανείς και σώσει τη ζωή του. Δεν είναι μόνο οι νεκροί από το κάπνισμα αλλά και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρκίνο των πνευμόνων και καρδιακά νοσήματα. Ας υπάρχει ένας εναλλακτικός και αποτελεσματικός τρόπος διακοπής του καπνίσματος ο οποίος είναι κατά πολύ λιγότερο επιβλαβής. Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Για τους ανήλικους τα πράγματα είναι απλά. Θα πρέπει να ελέγχεται καλύτερα η διάθεση αυτών των προϊόντων. Οι ανήλικες δεν πρέπει να καπνίζουν, να πίνουν αλκοόλ και να ατμίζουν. Τόσο απλό είναι. 

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Η μυστηριώδης γυναίκα που απαντά όλα τα μηνύματά σας
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
Παλαιότερα Δημοφιλή