Δοκιμάζοντας το tomsnews σε παλιούς υπολογιστές

 

Ένα ακόμα από τα θετικά των σεμιναρίων που παρακολουθώ είναι ότι μπορώ να τεστάρω το tomsnews σε υπολογιστές με απαρχαιωμένους περιηγητές.

Προφανώς και θα μπορούσα να κάνω το ίδιο με δικούς μου υπολογιστές χρησιμοποιώντας Virtual Machines. Το γνωρίζω και ως ένα βαθμό το έχω κάνει. Πάντα όμως η δοκιμή σε πραγματικά περιβάλλοντα ελλοχεύει εκπλήξεις.

Είναι όμως και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο αν και δεν θα έπρεπε. Π.χ στο δίκτυο που βρίσκομαι υπάρχουν περιορισμοί. Αν φυσικά οι ρυθμίσεις του δικτύου ήταν σωστές δεν θα επηρέαζαν την εμφάνιση μια σύγχρονης σελίδας. Έλα ντε που ακόμα και αυτές έχουν γίνει στο πόδι.

Αρχαία σαβούρα

Να φανταστείτε βρήκα στο μηχάνημα τον Safari! Ναι, είναι PC και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ. Αν θυμάμαι καλά η Apple σταμάτησε την εξέλιξη του Safari για Windows το 2012. Τι δουλειά έχει αυτή η παλιά σαβούρα στο μηχάνημα δεν έχω ιδέα.

Ο Firefox εδώ είναι 11 εκδόσεις πίσω. Ο Chrome επίσης στα ίδια χάλια.

Άσχετο αλλά ας το γράψω εδώ. Το πληκτρολόγιο της Cherry που έχω εδώ είναι η απόλυτη σαβούρα. Πονάνε τα μάτια μου, τα χέρια μου, τα δάχτυλα, ο καρπός και το πουλί μου.

Κενό ασφαλείας

Ενημέρωσα και τον πρώτο μας καθηγητή (αυτός κάτι σκάμπαζε) ότι λογισμικό που δεν αναβαθμίζεται αποτελεί σοβαρό κενό ασφαλείας. Ενημέρωσε το τεχνικό τμήμα. Το αποτέλεσμα είναι να έχω δυο Firefox ταυτόχρονα. Μια αρχαία έκδοση και μια παλιά! Πετάει η ομάδα. Αν ξαναδιαμαρτυρηθώ μάλλον θα έχω τρεις Firefox και ούτω καθεξής.

Όταν μάλιστα βιντεοσκοπούνται (τύπου Skype) εκατοντάδες μαθητές τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά. Αν τα βίντεο αυτά πέσουν σε λάθος χέρια τον ήπιαν. Ιδίως εδώ στη Γερμανία που βρίσκομαι προσωρινά.

Η ασφάλεια ενός δικτύου είναι σοβαρό θέμα. Οι αναβαθμίσεις λογισμικού θέμα υψίστης σημασίας. Όπου όμως και αν πήγα στη Γερμανία συνήθως τα συστήματα ή το λογισμικό (ή και τα δυο) είναι απαρχαιωμένα. Δεν το περίμενα αυτό. Μια πανίσχυρη χώρα με ανίσχυρους υπολογιστές και λογισμικό.

Γιατί έγραψα άρθρο για το θέμα

Απλά για να θυμηθώ να κάνω δυο αλλαγές στον κώδικα.

  1. Το % padding του Firefox στις φωτογραφίες των άρθρων δεν τις εμφανίζει σωστά (στην αρχαία έκδοση).
  2. Το lazy.js παρότι είναι παλιά ιστορία δεν δείχνει να δουλεύει σωστά σε παλαιούς περιηγητές.
  3. Είναι και ένα τρίτο. Μπήκατε υπερβολικά πολλοί το τελευταίο διάστημα στη σελίδα μου με αποτέλεσμα να έχει στουμπώσει η βάση στατιστικών. Κάτι πρέπει να κάνω και για αυτό διότι ο υπολογισμός αργεί και μου τη δίνει.

Κάτι δικά μου τεχνικά. Απλά αγνοήστε τα.

Σας φιλώ στο κούτελο όπως κάνω πάντα και θα τα πούμε αύριο. Εκτός και αν βαριέμαι και γράψω ένα ακόμα άρθρο αν και σήμερα το παράκανα.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Η μυστηριώδης γυναίκα που απαντά όλα τα μηνύματά σας
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
Παλαιότερα Δημοφιλή