Και τώρα τι κάνουμε που το tomsnews είναι το No.1 ανεξάρτητο προσωπικό blog;

 

Η σελίδα μου είχε 100-200 επισκέπτες την ημέρα. Τις τελευταίες μέρες ξεπερνά τις 20.000 την ημέρα. Απλά ως μέτρο σύγκρισης η σελίδα pitsirikos.net έχει 8.000 επισκέπτες την ημέρα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά μου υπολόγιζα ότι η σελίδα θα έχει 1.000 επισκέπτες την ημέρα ως το τέλος του χρόνου (2019). Για το λόγο αυτό είχα μεταφέρει τη μηχανή των στατιστικών στο API (κάτι δικά μου) ώστε να μπορεί το σύστημα να διαχειριστεί τον όγκο των στατιστικών.

Και μετά έγινε το μπαμ

Από 100-200 η σελίδα καθημερινά ξεπερνά πλέον τους 20.000 επισκέπτες. Δεν αναφέρομαι σε hits. Αναφέρομαι σε 20.000 διαφορετικές IP.

Κάπως έτσι για να υπολογιστεί η σελίδα των στατιστικών περιμένω... 3 δευτερόλεπτα.

Απλά για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης θα παραθέσω τη σελίδα του pitsirikos.net 

https://www.worthofweb.com/website-value/pitsirikos.net/

Η σελίδα του πασίγνωστου blogger έχει περίπου (δείτε το λινκ παραπάνω) περί τους 8.000 επισκέπτες την ημέρα. Το tomsnews δηλαδή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο έχει περισσότερους από τους διπλάσιους επισκέπτες!

Η σελίδα πλέον να προσθέσω διαβάζεται σε 124 χώρες!

Τώρα τι κάνουμε;

Η αλήθεια είναι ότι έχω σοκαριστεί. Έχω τρομάξει. Ένα άρθρο για το 5G εκτόξευσε τη σελίδα στα ουράνια. Το άρθρο το δημοσίευσαν δεκάδες μεγάλες σελίδες τις οποίες και ευχαριστώ. Είχαν μάλιστα την ευαισθησία να προσθέσουν μια παραπομπή στη σελίδα. Τους διπλοευχαριστώ για αυτό. Η σελίδα μου ανήκει στους αναγνώστες της και το εννοώ. Για το λόγο αυτό γράφω στο υποσέλιδο "Public Domain" και το εννοώ.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά, δεν με τρομάζουν. Μπορώ να γράψω ό,τι θέλω και θα το κάνω.

Τι θα ήθελες να συμβεί

Είχα θέσει ένα στόχο. Έτσι απλά αφηρημένα και αόριστα. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και μου αρέσουν και οι στόχοι. Είχα πει (και έτσι έδειχναν τα στατιστικά) ότι ήθελα μέχρι το τέλος του χρόνου 1.000 επισκέπτες την ημέρα. Να υπάρχει μια όμορφη και συμπαγής κοινότητα για να μοιραζόμαστε την αλήθεια στις περίεργες εποχές που ζούμε. Βλέπετε τι γίνεται για τρίτη φορά εκεί δίπλα στο youtube. Της σκούπας το κάγκελο. Εδώ παραμένει μια όαση ελεύθερης δημόσιας γραφής.

Γράφω από παιδί. Κυριολεκτικά από παιδί. Αγαπώ τη γραφή. Εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια θα επιθυμούσα αυτή μου η αγάπη να μπορεί να αυτοχρηματοδοτήσει τον εαυτό της. Δεν τα κατάφερα ως σήμερα. Θα αναγκαστώ να πληρώνω περισσότερα για διακομιστές τώρα που γίνεται το έλα να δεις σε επισκεψιμότητα. Θα το κάνω για μια ακόμα αφορά από την τσέπη μου.

Δεν έχω ιδέα πως θα μπορούσε η σελίδα να βγάζει τα έξοδά της. Αν έχετε καμιά ιδέα στείλτε κανένα email εδώ.

Έχω σοκαριστεί και δεν γνωρίζω τι να πω

Συγχωρέστε τις σκόρπιες σκέψεις μου. Η δημοτικότητα της σελίδας με γεμίζει ευθύνη. Ευθύνη για το περιεχόμενο και τη συχνότητα που γράφω.

Το άρθρο δεν το γράφω για να δείξω πόσο φοβερός είμαι. Σε καμία περίπτωση. Απλά θεωρώ ότι κάτι έπρεπε να γράψω για το θέμα όπως για κάθε τι σημαντικό που μου συμβαίνει.

Δεν μου αρέσουν τα θα και οι υποσχέσεις. Συνεχίζω να κάνω αυτό που έκανα τόσα χρόνια. Άρθρα με θάρρος και τόλμη και μοναδικό γνώμονα την αλήθεια.

Σας ευχαριστώ για αυτό το όμορφο ταξίδι τόσα χρόνια.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
Παλαιότερα Δημοφιλή