Σκόρπιες σκέψεις για το getGreeceBack.org. Ένα ελεύθερο domain, έντονος προβληματισμός

 

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Με την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το ιστορικό διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο έφτιαξα ένα βίντεο το οποίο ξεπέρασε τις 500.000 θεάσεις. ...

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Με την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το ιστορικό διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο έφτιαξα ένα βίντεο το οποίο ξεπέρασε τις 500.000 θεάσεις. Το βίντεο το βάφτισα getGreeceBack.

Στη συνέχεια αυτό το έκανα μια σελίδα και πρόσθεσα ένα πεδίο εγγραφής για όσους επίσης θέλουν να πάρουν τη χώρα τους πίσω. Εκεί έγινε κάτι περίεργο. Γράφτηκαν 60.000 πολίτες σε ελάχιστο διάστημα.

Τη δυναμική αυτή την είδαν και άλλοι. Το όνομα κατοχυρώθηκε (όχι από εμένα) και με άλλες καταλήξεις (π.χ .gr, .net) και χρησιμοποιήθηκε από την ακροδεξιά, ακροαριστερά και άλλους καθυστερημένους. Φυσικά και δεν είχα σχέση με τίποτε από αυτά. Το μόνο domain το οποίο είχα κατοχυρώσει ήταν σε .com το οποίο παραδόξως 10 χρόνια μετά δεν είναι ελεύθερο!

getGreeceBack.org

Μια ιδέα που έχω εδώ και δέκα χρόνια είναι να κλείσω το .org. Να δημιουργήσω δηλαδή μια οργάνωση που θα δράσει σε βάθος χρόνου για δημόσια διαβούλευση, ιδέες, προτάσεις, δράσεις και φυσικά τεχνολογικά εργαλεία για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος.

Πριν αρχίσουν να μου την πέφτουν καθυστερημένοι να δηλώσω ότι δεν ανήκω και δεν άνηκα ποτέ σε κανένα πολιτικό κόμμα. Είτε δεξιό είτε αριστερό. Ο λόγος είναι απλός: δεν με εκφράζουν.

Η οργάνωση αυτή θα καλούνταν να κάνει τα εξής:

  1. Να ευαισθητοποιήσει σε πρώτη φάση κόσμο. Τόσο Έλληνες του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων. Ανθρώπων με επιρροή, ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις και απλούς πολίτες.
  2. Να θέσουμε τις βάσεις για το ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε πίσω. Εκτός από την Εθνική κυριαρχία ποια θα είναι αυτά τα χαρακτηριστικά της νέας Ελλάδας που θέλουμε.
  3. Να βοηθήσει να αμβλυνθεί η μιζέρια, δυστυχία και η μαυρίλα και να δώσει έστω μια μικρή αχτίδα ελπίδας. Θα μπορούσε δηλαδή εκτός από αχτίδα ελπίδας να βοηθήσει και υπαρκτά στην κοινωνία. Πχ οικογένειες σε ανέχεια.
  4. Να δημιουργήσει το GreekCoin το πρώτο κρυπτονόμισμα της Ελλάδας το οποίο θα μπορούσε έστω μεταβατικά να χρησιμοποιηθεί αν η Ελλάδα βγει ποτέ από το Ευρώ. Σκοπός να υπάρχει έστω κάποιο νόμισμα και να υποφέρουν λιγότερο οι πολίτες σε μια τέτοια περίπτωση.
  5. Να δημιουργήσει το πρώτο αμεσοδημοκρατικό σύστημα ψηφοφορίας. Μόλις η οργάνωση φτάσει τα 100.000 μέλη οτιδήποτε παρουσιάζεται και προτείνεται προέρχεται από δημόσια ηλεκτρονική ψηφοφορία (από το κινητό σας). Δεν υπάρχουν "αρχηγοί", "επιτροπές", "ιερατεία" τα οποία μπορούν να καπελωθούν. Δεν μπορούν 10-20 τρολ να βλάψουν την οργάνωση μιας και δεν ανήκει ουσιαστικά σε κανέναν και οι απόψεις προκύπτουν από 100.000 ανθρώπους τουλάχιστον.
  6. Όλα τα τεχνολογικά εργαλεία θα δημοσιεύονται και θα εξελίσσονται μέσω του GitHub και θα είναι ανοιχτού κώδικα. Κάθε πολίτης με γνώσεις κώδικα θα μπορεί να ελέγχει τα εργαλεία για την αρτιότητά τους.

Η διαφορά του getGreeceBack από κάποιο κίνημα που απλά φωνάζει στο δρόμο, από κάποιο πολιτικό φορέα είναι ότι θα αποτελεί τεχνολογική πλατφόρμα. Ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία για το καλό και το μέλλον της Ελλάδας.

Πήγα να το κάνω δεν θα σας το κρύψω.

Έφτασα μέχρι το κουμπί "Order Domain Now" και δεν το έκανα.

Γιατί;

Έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα για ονόματα και φιλοξενίες. Έχω γράψει πολύ κώδικα για το μέλλον της χώρας. Έχω ξοδέψει χιλιάδες ώρες για το όραμα μια ισχυρής, οργανωμένης και αξιοσέβαστης χώρας.

Πότε δεν βρήκα ούτε οικονομική, ούτε ηθική στήριξη. Πρόβλημα εκτός από την πρώτη φορά ήταν πάντα και η συμμετοχή. Ίσως ο μέσος Έλληνας έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να δαπανήσει 30 λεπτά την ημέρα για το μέλλον της χώρας και των παιδιών του που μεταναστεύουν.

Ίσως δεν θέλουμε πια την Ελλάδα μας πίσω.

Έκανα πολλά και απογοητεύτηκα. Αυτό.

(Θα χαρώ να μου στείλετε τις δικές σας απόψεις στο tom@tomsnews.net)

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί αργότερα να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Για κάποιο περίεργο λόγο είχα μια έκδοση των Windows 10 που θα έληγε (!). Μη με ρωτήσετε γιατί, δεν γνωρίζω. Μου ζάλισε ένα μήνυμα τα κάκαλα ότι θα λήξει και επίσης σταμάτησε να δέχεται αναβαθμίσεις. Επίσης μη με ρωτήσετε γιατί.
 
Αφορμή για τη συγγραφή του άρθρου αποτέλεσε μια συνέντευξη που έδωσα για κάποιο λόγο τηλεφωνικά σε μια εταιρεία. Υπέφερα εργαζόμενος για μια εταιρεία για τρία χρόνια και έμαθα πολλά. Αν σκοπεύετε να δουλέψετε ως προγραμματιστής διαβάστε το άρθρο.
 
Ας δούμε τι είπε το 2009 ο εφευρέτης του NULL για το λάθος των δις δολαρίων.
 
Το άρθρο αυτό είναι εισαγωγικό. Αυτό που λέμε για ζέσταμα. Θα εμβαθύνω στο θέμα σε μελλοντικά άρθρα. Το άρθρο δεν έχει γραφεί για να σας αγχώσει. Το αντίθετο μάλιστα. Λειτουργεί μυοχαλαρωτικά, απομακρύνει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση. Μάλιστα πιθανώς θα σας κάνει καλύτερα προετοιμασμένους.
 
Ένα ακόμα από τα θετικά των σεμιναρίων που παρακολουθώ είναι ότι μπορώ να τεστάρω το tomsnews σε υπολογιστές με απαρχαιωμένους περιηγητές.
 
Πιθανότατα αν δεν ζούσατε σε κάποιο ερημικό βουνό θα έχετε ακούσει τη σειρά "Παντρεμένοι με παιδιά" της αμερικάνικής τηλεόρασης. Πρωταγωνιστής ο "Αλ Μπάντι" που έκανε γενιές ολόκληρες να ξεκαρδιστούν στα γέλια. Το χιούμορ ιδιόρρυθμο ίσως αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.
 
Το ρεύμα ιδίως στις δυτικές χώρες το θεωρούμε δεδομένο. Υπάρχει έτσι απλά, ανεβάζουμε ένα διακόπτη και ανάβει μια λάμπα. Δεν κόβεται σχεδόν ποτέ και με μια μόνο κίνηση έχουμε στη διάθεσή μας θεωρητικά όση ενέργεια θέλουμε. Είναι όμως έτσι;
 
Η σελίδα μου είχε 100-200 επισκέπτες την ημέρα. Τις τελευταίες μέρες ξεπερνά τις 20.000 την ημέρα. Απλά ως μέτρο σύγκρισης η σελίδα pitsirikos.net έχει 8.000 επισκέπτες την ημέρα.
 
Μια καλή ιδέα του Haze Outdoors την οποία ακολούθησαν σχεδόν το σύνολο των δημιουργών περιεχομένου του YouTube που ασχολούνται με το λεγόμενο Bushcraft και Outdoor. Η "δοκιμασία" προτρέπει να ψήσεις ένα στέικ στην εξοχή και μέσα στο βίντεο να πεις μερικά λόγια για την ψυχική υγεία των ανδρών και κατά επέκταση όλων.
 
Δεν θυμάμαι να έχω αφήσει τη σελίδα μου τόσο καιρό χωρίς άρθρο. Δεν σας εγκατέλειψα όμως ηθελημένα. Με εγκατέλειψε ο εαυτός μου. Έχω τόσα πολλά να σας γράψω που δεν γνωρίζω από που να αρχίσω.
 
Μην αγχώνεστε. Ο χειμώνας για μένα είναι δύσκολος. Ολόκληρο το χειμώνα περνάω μόνο μια γρίπη. Απλά η γρίπη κρατάει όλο το χειμώνα. Εκτός από το να παίρνω χάπια κάνω και κάποια άλλα πραγματάκια.
 
Ένα βίντεο το οποίο καλό είναι να δείτε και ακόμα καλύτερα δείξτε το στα παιδιά σας. Αυτά κινδυνεύουν περισσότερο. Αν δεν έχετε παιδιά κάντε και μετά δείξτε το. Είναι φοβερό πως τεχνολογικά εργαλεία τα οποία μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη τα χρησιμοποιούμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
 
Δεν θα το κρύψω είμαι μεγάλος οπαδός της Geekvape. Όχι δεν μου τα ακουμπάει αν και καλά θα κάνει κάποια στιγμή να αρχίσει γιατί έχω αγοράσει ένα σκασμό μοντάκια και RTA από δαύτους.
 
Θα το έχετε παρατηρήσει ίσως και εσείς. Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να καταλάβεις ότι ο σουλτάνος συνεχώς αδυνατίζει και το χρώμα του φέρνει προς το πτωματί.
 
Δεν βλέπω το ντοκιμαντέρ να μακροημερεύει στο YouTube για αυτό το ανεβάζω από το κινητό μου. Ένα βίντεο το οποίο κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης θα έπρεπε να δει.
 
Θέλει λίγο σουλούπωμα, ένα readme και οδηγίες εγκατάστασης. Έτσι μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στην εξέλιξη του ολοκαίνουργιου και ταχύτατου CMS. Φυσικά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη δική σας σελίδα.
 
Άρθρο για συναδέλφους. To Font Awesome είναι μια πανέμορφη και βολική συλλογή εικονιδίων για σελίδες. Το πρόβλημα είναι ότι.. είναι 2,7ΜΒ (τουλάχιστον στην έκδοση που είχα).
 
Έκλεισα τα 6 χρόνια στην ξενιτιά και πάμε για τα 7. Η υγεία μου λόγω φονικού στρες χάλια από την ηλικία των 12 χρονών. Προφανώς με ένα μικρό παιδί και μια Ελλάδα φρεσκοχρεοκοπημένη (νέα λέξη) τα επίπεδα άγχους στο ζενίθ.
 
Ανάβουμε όλα τα φώτα (δεν ξεχνάμε τη βεράντα), ηχοσύστημα, τηλεοράσεις, μίξερ, μπλέντερ, αποχυμωτή, ηλεκτρική σκούπα, θερμοσίφωνο, φούρνο μικροκυμάτων, πιστολάκι για τα μαλλιά, πλυντήριο, στεγνωτήριο, πλυντήριο πιάτων, υπολογιστές, τρυπάνι, τροχό, βραστήρα και το δονητή.
 
Το διαδίκτυο στην Ευρώπη (για αρχή) δεν θα είναι πια το ίδιο. Η φασιστική μαφία των Βρυξελλών κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε κανείς άλλος από τη γέννεση του διαδικτύου
 
Ανεξάρτητα από θεωρίες συνωμοσίας και ανθρώπους που για διάφορους λόγους σπέρνουν τον πανικό υπάρχει ένας δείκτης. Ένας δείκτης που κάθε φορά που αντιστρέφεται ξεκινάει ένα παγκόσμιο ρολόι που εντός 12 μηνών περίπου οδηγεί σε ύφεση. Δεν αντέχει όμως το σύστημα μια ύφεση οπότε θα οδηγηθούμε σε οικονομική κρίση.
 
Όπως έχω γράψει δεν χρησιμοποιώ κάποιο framework. Ό,τι χρειάζομαι το φτιάχνω μόνος μου.
 
Όταν έφτιαχνα το σύστημα που βλέπετε μπροστά σας το μόνο που δεν θα περίμενα ήταν να είναι πρώτη η Γαλλία, δεύτερη η Αμερική και τρίτη η Ελλάδα
 
Καθημερινά η ελευθερία του λόγου πλήττεται. Παγκόσμια η ελευθερία έκφρασης και κατ' επέκταση η δημοκρατία χάνουν έδαφος. Που οδηγούμαστε;
 
Τα Tooltips κάνουν την εκμάθηση ενός νέου περιβάλλοντος πολύ πιο εύκολη. Δυστυχώς οι περιηγητές με τη χρήση του title="" δείχνουν άθλια Tooltips.
 
Λένε ότι αν θέλεις να έχεις δημοφιλή σελίδα θα πρέπει να αποφύγεις δυο πράγματα. Πολιτική και θρησκεία. Ας ασχοληθώ λοιπόν και με τα δυο.
 
25 Μαρτίου σήμερα. Μόλις δυο χρόνια από την γιορτή των 200 ετών από την απελευθέρωση της χώρας, η μοίρα βρίσκει την πατρίδα μου σε μαύρα χάλια και εμένα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
 
Πόση χαρά. Είναι και πάλι Δευτέρα. Η μέρα που δίνει χαρά, ευεξία, όρεξη για δουλειά και ζωή. Είναι τόσο συγκινητική μέρα που συμβαίνουν τα περισσότερα εγκεφαλικά και εμφράγματα.
 
Για τον Shawn James και το κανάλι του My Self Reliance έχω γράψει πολλές φορές. Τι να κάνουμε, είναι το αγαπημένο μου κανάλι στο youtube. Ο τύπος διαβάζει για τη φωτογραφία (σε βίντεο) και αυτά που μαθαίνει τα εφαρμόζει στην πράξη. Το αποτέλεσμα χάρμα οφθαλμών. Πόση ομορφιά σε ένα βίντεο.
 
Σαν να μην έφτανε το πολικό ψύχος, οι τόνοι χιονιού, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο και τις γέφυρες τώρα έρχονται ιστορικές πλημμύρες και εκτόξευση τιμών σε βασικά είδη διατροφής