Σκόρπιες σκέψεις για το getGreeceBack.org. Ένα ελεύθερο domain, έντονος προβληματισμός

 

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Με την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το ιστορικό διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο έφτιαξα ένα βίντεο το οποίο ξεπέρασε τις 500.000 θεάσεις. ...

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Με την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το ιστορικό διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο έφτιαξα ένα βίντεο το οποίο ξεπέρασε τις 500.000 θεάσεις. Το βίντεο το βάφτισα getGreeceBack.

Στη συνέχεια αυτό το έκανα μια σελίδα και πρόσθεσα ένα πεδίο εγγραφής για όσους επίσης θέλουν να πάρουν τη χώρα τους πίσω. Εκεί έγινε κάτι περίεργο. Γράφτηκαν 60.000 πολίτες σε ελάχιστο διάστημα.

Τη δυναμική αυτή την είδαν και άλλοι. Το όνομα κατοχυρώθηκε (όχι από εμένα) και με άλλες καταλήξεις (π.χ .gr, .net) και χρησιμοποιήθηκε από την ακροδεξιά, ακροαριστερά και άλλους καθυστερημένους. Φυσικά και δεν είχα σχέση με τίποτε από αυτά. Το μόνο domain το οποίο είχα κατοχυρώσει ήταν σε .com το οποίο παραδόξως 10 χρόνια μετά δεν είναι ελεύθερο!

getGreeceBack.org

Μια ιδέα που έχω εδώ και δέκα χρόνια είναι να κλείσω το .org. Να δημιουργήσω δηλαδή μια οργάνωση που θα δράσει σε βάθος χρόνου για δημόσια διαβούλευση, ιδέες, προτάσεις, δράσεις και φυσικά τεχνολογικά εργαλεία για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος.

Πριν αρχίσουν να μου την πέφτουν καθυστερημένοι να δηλώσω ότι δεν ανήκω και δεν άνηκα ποτέ σε κανένα πολιτικό κόμμα. Είτε δεξιό είτε αριστερό. Ο λόγος είναι απλός: δεν με εκφράζουν.

Η οργάνωση αυτή θα καλούνταν να κάνει τα εξής:

  1. Να ευαισθητοποιήσει σε πρώτη φάση κόσμο. Τόσο Έλληνες του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων. Ανθρώπων με επιρροή, ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις και απλούς πολίτες.
  2. Να θέσουμε τις βάσεις για το ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε πίσω. Εκτός από την Εθνική κυριαρχία ποια θα είναι αυτά τα χαρακτηριστικά της νέας Ελλάδας που θέλουμε.
  3. Να βοηθήσει να αμβλυνθεί η μιζέρια, δυστυχία και η μαυρίλα και να δώσει έστω μια μικρή αχτίδα ελπίδας. Θα μπορούσε δηλαδή εκτός από αχτίδα ελπίδας να βοηθήσει και υπαρκτά στην κοινωνία. Πχ οικογένειες σε ανέχεια.
  4. Να δημιουργήσει το GreekCoin το πρώτο κρυπτονόμισμα της Ελλάδας το οποίο θα μπορούσε έστω μεταβατικά να χρησιμοποιηθεί αν η Ελλάδα βγει ποτέ από το Ευρώ. Σκοπός να υπάρχει έστω κάποιο νόμισμα και να υποφέρουν λιγότερο οι πολίτες σε μια τέτοια περίπτωση.
  5. Να δημιουργήσει το πρώτο αμεσοδημοκρατικό σύστημα ψηφοφορίας. Μόλις η οργάνωση φτάσει τα 100.000 μέλη οτιδήποτε παρουσιάζεται και προτείνεται προέρχεται από δημόσια ηλεκτρονική ψηφοφορία (από το κινητό σας). Δεν υπάρχουν "αρχηγοί", "επιτροπές", "ιερατεία" τα οποία μπορούν να καπελωθούν. Δεν μπορούν 10-20 τρολ να βλάψουν την οργάνωση μιας και δεν ανήκει ουσιαστικά σε κανέναν και οι απόψεις προκύπτουν από 100.000 ανθρώπους τουλάχιστον.
  6. Όλα τα τεχνολογικά εργαλεία θα δημοσιεύονται και θα εξελίσσονται μέσω του GitHub και θα είναι ανοιχτού κώδικα. Κάθε πολίτης με γνώσεις κώδικα θα μπορεί να ελέγχει τα εργαλεία για την αρτιότητά τους.

Η διαφορά του getGreeceBack από κάποιο κίνημα που απλά φωνάζει στο δρόμο, από κάποιο πολιτικό φορέα είναι ότι θα αποτελεί τεχνολογική πλατφόρμα. Ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία για το καλό και το μέλλον της Ελλάδας.

Πήγα να το κάνω δεν θα σας το κρύψω.

Έφτασα μέχρι το κουμπί "Order Domain Now" και δεν το έκανα.

Γιατί;

Έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα για ονόματα και φιλοξενίες. Έχω γράψει πολύ κώδικα για το μέλλον της χώρας. Έχω ξοδέψει χιλιάδες ώρες για το όραμα μια ισχυρής, οργανωμένης και αξιοσέβαστης χώρας.

Πότε δεν βρήκα ούτε οικονομική, ούτε ηθική στήριξη. Πρόβλημα εκτός από την πρώτη φορά ήταν πάντα και η συμμετοχή. Ίσως ο μέσος Έλληνας έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να δαπανήσει 30 λεπτά την ημέρα για το μέλλον της χώρας και των παιδιών του που μεταναστεύουν.

Ίσως δεν θέλουμε πια την Ελλάδα μας πίσω.

Έκανα πολλά και απογοητεύτηκα. Αυτό.

(Θα χαρώ να μου στείλετε τις δικές σας απόψεις στο tom@tomsnews.net)

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Η μυστηριώδης γυναίκα που απαντά όλα τα μηνύματά σας
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
Παλαιότερα Δημοφιλή