Σκόρπιες σκέψεις για το getGreeceBack.org. Ένα ελεύθερο domain, έντονος προβληματισμός

 

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Με την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το ιστορικό διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο έφτιαξα ένα βίντεο το οποίο ξεπέρασε τις 500.000 θεάσεις. ...

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Με την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το ιστορικό διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο έφτιαξα ένα βίντεο το οποίο ξεπέρασε τις 500.000 θεάσεις. Το βίντεο το βάφτισα getGreeceBack.

Στη συνέχεια αυτό το έκανα μια σελίδα και πρόσθεσα ένα πεδίο εγγραφής για όσους επίσης θέλουν να πάρουν τη χώρα τους πίσω. Εκεί έγινε κάτι περίεργο. Γράφτηκαν 60.000 πολίτες σε ελάχιστο διάστημα.

Τη δυναμική αυτή την είδαν και άλλοι. Το όνομα κατοχυρώθηκε (όχι από εμένα) και με άλλες καταλήξεις (π.χ .gr, .net) και χρησιμοποιήθηκε από την ακροδεξιά, ακροαριστερά και άλλους καθυστερημένους. Φυσικά και δεν είχα σχέση με τίποτε από αυτά. Το μόνο domain το οποίο είχα κατοχυρώσει ήταν σε .com το οποίο παραδόξως 10 χρόνια μετά δεν είναι ελεύθερο!

getGreeceBack.org

Μια ιδέα που έχω εδώ και δέκα χρόνια είναι να κλείσω το .org. Να δημιουργήσω δηλαδή μια οργάνωση που θα δράσει σε βάθος χρόνου για δημόσια διαβούλευση, ιδέες, προτάσεις, δράσεις και φυσικά τεχνολογικά εργαλεία για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος.

Πριν αρχίσουν να μου την πέφτουν καθυστερημένοι να δηλώσω ότι δεν ανήκω και δεν άνηκα ποτέ σε κανένα πολιτικό κόμμα. Είτε δεξιό είτε αριστερό. Ο λόγος είναι απλός: δεν με εκφράζουν.

Η οργάνωση αυτή θα καλούνταν να κάνει τα εξής:

  1. Να ευαισθητοποιήσει σε πρώτη φάση κόσμο. Τόσο Έλληνες του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων. Ανθρώπων με επιρροή, ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις και απλούς πολίτες.
  2. Να θέσουμε τις βάσεις για το ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε πίσω. Εκτός από την Εθνική κυριαρχία ποια θα είναι αυτά τα χαρακτηριστικά της νέας Ελλάδας που θέλουμε.
  3. Να βοηθήσει να αμβλυνθεί η μιζέρια, δυστυχία και η μαυρίλα και να δώσει έστω μια μικρή αχτίδα ελπίδας. Θα μπορούσε δηλαδή εκτός από αχτίδα ελπίδας να βοηθήσει και υπαρκτά στην κοινωνία. Πχ οικογένειες σε ανέχεια.
  4. Να δημιουργήσει το GreekCoin το πρώτο κρυπτονόμισμα της Ελλάδας το οποίο θα μπορούσε έστω μεταβατικά να χρησιμοποιηθεί αν η Ελλάδα βγει ποτέ από το Ευρώ. Σκοπός να υπάρχει έστω κάποιο νόμισμα και να υποφέρουν λιγότερο οι πολίτες σε μια τέτοια περίπτωση.
  5. Να δημιουργήσει το πρώτο αμεσοδημοκρατικό σύστημα ψηφοφορίας. Μόλις η οργάνωση φτάσει τα 100.000 μέλη οτιδήποτε παρουσιάζεται και προτείνεται προέρχεται από δημόσια ηλεκτρονική ψηφοφορία (από το κινητό σας). Δεν υπάρχουν "αρχηγοί", "επιτροπές", "ιερατεία" τα οποία μπορούν να καπελωθούν. Δεν μπορούν 10-20 τρολ να βλάψουν την οργάνωση μιας και δεν ανήκει ουσιαστικά σε κανέναν και οι απόψεις προκύπτουν από 100.000 ανθρώπους τουλάχιστον.
  6. Όλα τα τεχνολογικά εργαλεία θα δημοσιεύονται και θα εξελίσσονται μέσω του GitHub και θα είναι ανοιχτού κώδικα. Κάθε πολίτης με γνώσεις κώδικα θα μπορεί να ελέγχει τα εργαλεία για την αρτιότητά τους.

Η διαφορά του getGreeceBack από κάποιο κίνημα που απλά φωνάζει στο δρόμο, από κάποιο πολιτικό φορέα είναι ότι θα αποτελεί τεχνολογική πλατφόρμα. Ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία για το καλό και το μέλλον της Ελλάδας.

Πήγα να το κάνω δεν θα σας το κρύψω.

Έφτασα μέχρι το κουμπί "Order Domain Now" και δεν το έκανα.

Γιατί;

Έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα για ονόματα και φιλοξενίες. Έχω γράψει πολύ κώδικα για το μέλλον της χώρας. Έχω ξοδέψει χιλιάδες ώρες για το όραμα μια ισχυρής, οργανωμένης και αξιοσέβαστης χώρας.

Πότε δεν βρήκα ούτε οικονομική, ούτε ηθική στήριξη. Πρόβλημα εκτός από την πρώτη φορά ήταν πάντα και η συμμετοχή. Ίσως ο μέσος Έλληνας έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να δαπανήσει 30 λεπτά την ημέρα για το μέλλον της χώρας και των παιδιών του που μεταναστεύουν.

Ίσως δεν θέλουμε πια την Ελλάδα μας πίσω.

Έκανα πολλά και απογοητεύτηκα. Αυτό.

(Θα χαρώ να μου στείλετε τις δικές σας απόψεις στο tom@tomsnews.net)

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
 
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας πλέον. Και πολύ καλά κάνουν. Η τεχνολογία υπάρχει για να διευκολύνει τη ζωή μας πρωτίστως, ενίοτε και για να την καταστρέφει. Σχεδόν όλα έχουν και την κακή τους χρήση.
 
Οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν που δεν ψάχνουν και αποβλακώνονται συστηματικά με διάφορους τρόπους είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ανατροπή.
 
Δεν είναι μόνο ότι είναι πανέμορφο. Μετά τα τσιπάκια DNA θεωρώ το Gene Chip το καλύτερο. Υπάρχουν και αυτά της YiHi αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου έφτιαξε τη μέρα αυτό το μοντάκι.
 
Η Γερμανία είναι νομοταγής χώρα μου λέγανε, στη Γερμανία δεν τολμάς να παρανομήσεις μου λέγανε. Όλα είναι νομότυπα μου λέγανε... Ναι καλά.
 
Χιλιάδες ατμιστών θα παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Νοεμβρίου 2019 στην Ουάσινγκτον. Οι πολίτες θα διαμαρτυρηθούν για τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί και θα ακολουθήσουν σε άλλες πολιτείες της χώρας.
 
Υπάρχουν πολλά και διάφορα κοινωνικά δίκτυα στον πλανήτη. Ο όρος κοινωνικό δίκτυο συμπεριλαμβάνει πολλά πράγματα σήμερα. Π.χ το YouTube είναι κοινωνικό δίκτυο μιας και μπορείς να αλληλεπιδράς με το περιεχόμενο. Όλα όμως έχουν ένα πράγμα κοινό. Δεν σου ανήκουν. Τι γίνεται αν μια μέρα στο ξηλώσουν;
 
Πάνε 4 χρόνια που μετανάστευσα και σχεδόν 5 που πήραμε την απόφαση. Μια τέτοια απόφαση δεν υλοποιείται από τη μια στιγμή στην άλλη.
 
Είχα την τύχη να υπηρετήσω τον Ελληνικό στρατό για 19 μήνες. Σήμερα σε περίπτωση επιστράτευσης θα είχα το βαθμό του υπολοχαγού. Ήμουν στις διαβιβάσεις.
 
Νταξ, μπορεί ακόμα στον κάμπο να μην χιόνισε αλλά το πάει προς χειμώνα. Αρχίζεις να νιώθεις ότι ο χειμώνας πλησιάζει όταν ξυπνάς το πρωί και σκοντάφτεις σε σαβούρα διότι απλά είναι πίσσα σκοτάδι.
 
Γλεντζές, εκδηλωτικός, που αγαπάει τη ζωή και το δείχνει. Είμαστε ένας λαός με αγάπη και κατανόηση, ένας λαός με φιλότιμο.
 
Κοντός ψαλμός η 31η Οκτωβρίου και ήδη το διαδίκτυο γέμισε μετρητές. Τελικά θα γίνει το ακατόρθωτο; Θα βγει έτσι απλά η Αγγλία από την ευρωπαϊκή μαφία; Θα τολμήσω να κάνω μια πρόγνωση να δούμε αν θα πέσω μέσα.
Παλαιότερα Δημοφιλή