Σκόρπιες σκέψεις για το getGreeceBack.org. Ένα ελεύθερο domain, έντονος προβληματισμός

 

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Με την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το ιστορικό διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο έφτιαξα ένα βίντεο το οποίο ξεπέρασε τις 500.000 θεάσεις. ...

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Με την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το ιστορικό διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο έφτιαξα ένα βίντεο το οποίο ξεπέρασε τις 500.000 θεάσεις. Το βίντεο το βάφτισα getGreeceBack.

Στη συνέχεια αυτό το έκανα μια σελίδα και πρόσθεσα ένα πεδίο εγγραφής για όσους επίσης θέλουν να πάρουν τη χώρα τους πίσω. Εκεί έγινε κάτι περίεργο. Γράφτηκαν 60.000 πολίτες σε ελάχιστο διάστημα.

Τη δυναμική αυτή την είδαν και άλλοι. Το όνομα κατοχυρώθηκε (όχι από εμένα) και με άλλες καταλήξεις (π.χ .gr, .net) και χρησιμοποιήθηκε από την ακροδεξιά, ακροαριστερά και άλλους καθυστερημένους. Φυσικά και δεν είχα σχέση με τίποτε από αυτά. Το μόνο domain το οποίο είχα κατοχυρώσει ήταν σε .com το οποίο παραδόξως 10 χρόνια μετά δεν είναι ελεύθερο!

getGreeceBack.org

Μια ιδέα που έχω εδώ και δέκα χρόνια είναι να κλείσω το .org. Να δημιουργήσω δηλαδή μια οργάνωση που θα δράσει σε βάθος χρόνου για δημόσια διαβούλευση, ιδέες, προτάσεις, δράσεις και φυσικά τεχνολογικά εργαλεία για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος.

Πριν αρχίσουν να μου την πέφτουν καθυστερημένοι να δηλώσω ότι δεν ανήκω και δεν άνηκα ποτέ σε κανένα πολιτικό κόμμα. Είτε δεξιό είτε αριστερό. Ο λόγος είναι απλός: δεν με εκφράζουν.

Η οργάνωση αυτή θα καλούνταν να κάνει τα εξής:

  1. Να ευαισθητοποιήσει σε πρώτη φάση κόσμο. Τόσο Έλληνες του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων. Ανθρώπων με επιρροή, ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις και απλούς πολίτες.
  2. Να θέσουμε τις βάσεις για το ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε πίσω. Εκτός από την Εθνική κυριαρχία ποια θα είναι αυτά τα χαρακτηριστικά της νέας Ελλάδας που θέλουμε.
  3. Να βοηθήσει να αμβλυνθεί η μιζέρια, δυστυχία και η μαυρίλα και να δώσει έστω μια μικρή αχτίδα ελπίδας. Θα μπορούσε δηλαδή εκτός από αχτίδα ελπίδας να βοηθήσει και υπαρκτά στην κοινωνία. Πχ οικογένειες σε ανέχεια.
  4. Να δημιουργήσει το GreekCoin το πρώτο κρυπτονόμισμα της Ελλάδας το οποίο θα μπορούσε έστω μεταβατικά να χρησιμοποιηθεί αν η Ελλάδα βγει ποτέ από το Ευρώ. Σκοπός να υπάρχει έστω κάποιο νόμισμα και να υποφέρουν λιγότερο οι πολίτες σε μια τέτοια περίπτωση.
  5. Να δημιουργήσει το πρώτο αμεσοδημοκρατικό σύστημα ψηφοφορίας. Μόλις η οργάνωση φτάσει τα 100.000 μέλη οτιδήποτε παρουσιάζεται και προτείνεται προέρχεται από δημόσια ηλεκτρονική ψηφοφορία (από το κινητό σας). Δεν υπάρχουν "αρχηγοί", "επιτροπές", "ιερατεία" τα οποία μπορούν να καπελωθούν. Δεν μπορούν 10-20 τρολ να βλάψουν την οργάνωση μιας και δεν ανήκει ουσιαστικά σε κανέναν και οι απόψεις προκύπτουν από 100.000 ανθρώπους τουλάχιστον.
  6. Όλα τα τεχνολογικά εργαλεία θα δημοσιεύονται και θα εξελίσσονται μέσω του GitHub και θα είναι ανοιχτού κώδικα. Κάθε πολίτης με γνώσεις κώδικα θα μπορεί να ελέγχει τα εργαλεία για την αρτιότητά τους.

Η διαφορά του getGreeceBack από κάποιο κίνημα που απλά φωνάζει στο δρόμο, από κάποιο πολιτικό φορέα είναι ότι θα αποτελεί τεχνολογική πλατφόρμα. Ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία για το καλό και το μέλλον της Ελλάδας.

Πήγα να το κάνω δεν θα σας το κρύψω.

Έφτασα μέχρι το κουμπί "Order Domain Now" και δεν το έκανα.

Γιατί;

Έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα για ονόματα και φιλοξενίες. Έχω γράψει πολύ κώδικα για το μέλλον της χώρας. Έχω ξοδέψει χιλιάδες ώρες για το όραμα μια ισχυρής, οργανωμένης και αξιοσέβαστης χώρας.

Πότε δεν βρήκα ούτε οικονομική, ούτε ηθική στήριξη. Πρόβλημα εκτός από την πρώτη φορά ήταν πάντα και η συμμετοχή. Ίσως ο μέσος Έλληνας έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να δαπανήσει 30 λεπτά την ημέρα για το μέλλον της χώρας και των παιδιών του που μεταναστεύουν.

Ίσως δεν θέλουμε πια την Ελλάδα μας πίσω.

Έκανα πολλά και απογοητεύτηκα. Αυτό.

(Θα χαρώ να μου στείλετε τις δικές σας απόψεις στο tom@tomsnews.net)

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί αργότερα να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Πιθανώς θα έχετε ακούσει για το περιβόητο "βασικό εισόδημα". Πυκνώνουν οι ευαγγελιστές για την εφαρμογή του. Τρεις πιθανότητες υπάρχουν. Ονειρεύονται τσάμπα χρήμα, πάσχουν από παντελή άγνοια ή απλά τα παίρνουν.
 
Οι εποχές γίνονται ολοένα και πιο περίεργες στο διαδίκτυο. Το άρθρο 13 της μαφίας των Βρυξελλών αποτελεί το πρώτο βήμα. Έπονται άλλα ακόμα χειρότερα. Τι μπορείς να κάνεις ως κάποιος που είναι προγραμματιστής και από τους παλαιότερους αρθρογράφους του ιστού;
 
Κάποτε έγραφα ότι όλοι θα επιστρέψουν να διαβάζουν ιστολόγια όπως στις παλιές καλές εποχές του διαδικτύου. Το άρθρο 13 της Ευρωπαϊκής Δικτατορίας έρχεται να επαληθεύσει αυτά που έγραφα τόσα χρόνια.
 
Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει από DNA (και κατ' επέκταση από ρετροϊούς) τότε αυτός είναι ο Νομπελίστας Kary Mullis εφευρέτης της μεθόδου PCR για τον πολλαπλασιασμό αλυσίδων DNA, μιας μεθόδου που χρησιμοποιείται σήμερα σχεδόν από το σύνολο των σχετικών εργαστηρίων του κόσμου. Δείτε και φρίξτε τι λέει.
 
Η μέθοδος Demartini βοηθάει. Ένας άνθρωπος που έφαγε 40 χρόνια για να οδηγηθεί σε αυτή τη μέθοδο. Δεν αποτελεί κάποια μαγική συνταγή που σου λύνει όλα τα προβλήματα. Αλήθεια τι σημαίνει ζωή. Τι συνθέτει μια ολοκληρωμένη ζωή με νόημα;
 
Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο πέρασε. Ένα Σαββατοκύριακο όμως που μύρισε άνοιξη. Τελείωσε όμως και επιστρέφω (όπως οι περισσότεροι) στην καθημερινότητα με εκατοντάδες σκέψεις να απασχολούν την ταλαιπωρημένη μου κεφάλα
 
Η γνώση είναι δύναμη. Η απουσία γνώσης πολλές φορές δεν είναι απλά αδυναμία αλλά θέτει σε κίνδυνο τη ζωή σου. Διάβασε το άρθρο, δες τα βίντεο και οπωσδήποτε μοιράσου το με έναν ακόμα φίλο ή αγαπημένο σου πρόσωπο.
 
Πιθανώς να παρατηρήσατε ότι οι φωτογραφίες δεν είναι πάντα σχετικές ιδίως αν το άρθρο αναφέρεται σε πρόσωπα. Τα γραφικά αλήθεια που τα βρήκες;
 
Ένα κόκκινο χαρτί ήρθε στο σπίτι μου. Γνωρίζω τη χώρα πολύ καλά. Δεν περίμενα ποτέ να δω ένα τέτοιο έγγραφο από την πρωτεύουσα του ισχυρότερου κρατιδίου της ισχυρότερης χώρας της Ευρώπης.
 
Παραθέτω εδώ έναν μαραθώνιο από δέκα ώρες βίντεο που αφορούν την υγεία. Δείτε τα, κάντε την δική σας έρευνα, ακούστε και άλλους και στο τέλος καθίστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Σίγουρα θα μάθετε περισσότερα από το να δείτε κάποιο σήριαλ ή ριάλιτι. 
 
Πρώτα θα στρώσω τη ζωή μου και μετά θα δω τι θα κάνω με τον εαυτό μου και την υγεία μου. Προέχουν άλλα τώρα.
 
Αφορμή για τη συγγραφή του άρθρου αποτέλεσε δημοσίευμα με τον τίτλο "Bloomberg: Η Ευρώπη είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της παγκόσμιας οικονομίας". Μας τα πρήξατε.
 
Ο Robert David Steele προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης το 2017 και έχει πολύ καλές διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες εντός και εκτός Αμερικής και όχι μόνο. Η συνέντευξη είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει εδώ και καιρό.
 
Αλήθεια πως μπορώ ως απλός πολίτης να πείσω την κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή μου και να πράττει βάσει της θέλησης του λαού όπως θα έπρεπε να κάνει σε μια δημοκρατία; Αλήθεια είμαι παντελώς ανήμπορος; Τι ακριβώς μπορώ να κάνω;
 
Για όσους ασχολούνται με τα ριάλιτι εμείς εδώ στο tomsnews ασχολούμαστε με μεγάλους Έλληνες που έγραψαν ιστορία στις επιστήμες και όχι μόνο
 
Συχνά δεν έχω πρόσβαση σε υπολογιστή γιατί βρίσκομαι κάπου. Μου έρχεται όμως έμπνευση και θέλω να γράψω ένα άρθρο. Τώρα πια μπορώ!
 
Στο άρθρο αυτό δεν επικεντρώνομαι αποκλειστικά στο Ελληνικό σύστημα "υγείας" αλλά αναφέρομαι στο σύνολο των συστημάτων "υγείας" του λεγόμενου δυτικού κόσμου. Αλήθεια επικεντρωνόμαστε σε αυτό που λέγεται υγεία ή εστιάζουμε στην αρρώστια οπότε θα έπρεπε να ονομάζεται εθνικό σύστημα αρρώστιας;
 
Το σύστημα είναι εντελώς νέο και αυτό δεν αφορά μόνο το περιεχόμενο. Αφορά τον κώδικα και τη φιλοσοφία. Είπα λοιπόν να εξηγήσω λίγο πως και γιατί λειτουργεί έτσι η σελίδα.
 
Ποιος είναι ο βασικός παράγοντας που σε φέρνει καθημερινά πιο κοντά στους στόχους σου. Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους επιτυχημένους, μερικές φορές τόσο επιτυχημένους που βρίσκονται στην κορυφή του πλανήτη;
 
O Dr. Bergman είναι ένας χειροπράκτης με απόψεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αιρετικές για το σύγχρονο ιατρικό κατεστημένο. Εξαιρετικά δημοφιλής στο youtube με κοντά στους 600.000 ακόλουθους παρουσιάζει στο βίντεο αυτό μια διαφορετική ματιά σε αυτό που αποκαλούμε γρίπη και κοινό κρυολόγημα.
 
Μια κραυγή αγωνίας από το tomsnews προς τους γιατρούς του Πρωθυπουργού της Ελλάδος.
 
Ένα νέο σύστημα περισσότερες δημοσιεύσεις! Πλέον θα τα λέμε από κοντά καθημερινά. Είναι ένας από τους στόχους του 2019 να μπορώ να αφιερώνω έστω μισή ώρα στο αγαπημένο μου ιστολόγιο.
 
Θα μου πείτε το άρθρο απευθύνεται σε εξηνταπεντάχρονους οπότε δεν με αφορά. Σιγά μην έχω υψηλή χοληστερίνη. Αφού είμαι νεούδι. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Παλαιότερα ίσως και να ήταν. Πλέον ιδίως ...
 
Τουλάχιστον τη στιγμή που γράφω το άρθρο ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Κίνας ή Ρωσίας δεν διαφαίνεται.  Αυτό το οποίο όμως αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα είναι το γεγονός ότι δυο στους ...
 
Ο Kevin Shipp είναι πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA ο οποίος διατέλεσε σε πολλές και καίριες θέσεις μέσα στην υπηρεσία. Ίσως η καλύτερη (και ίσως πιο αισιόδοξη) συνέντευξη που έχω δει ...
 
Όπως δεν παραλείπω να αναφέρω συχνά μου αρέσουν οι προκλήσεις. Επηρεαζόμενος από φίλους είπα να κάνω και εγώ ένα "30 day challenge" με τον τίτλο "30 days with Linux Challenge". Η ...
 
Το 2018 τουλάχιστον για μένα ήταν μια σκληρή χρονιά. Δεν γνωρίζω αν η λέξη "σκληρή" αποτυπώνει το μέγεθος του γεννητικού οργάνου που έφαγα. Κούνησα καταφατικά την κεφάλα μου διαβάζοντας το ποστ ...
 
Κυριακή σήμερα. Το πρωί ξύπνησα με ένα Ντίσελντορφ ντυμένο στα λευκά. Μου αρέσει το χιόνι. Από παιδί μου άρεσε όταν ερχόμασταν γιορτές στη Γερμανία για να επισκεφτούμε τους συγγενείς μου. Σιγά-σιγά ...
 
Εδώ και δεκαετίες η λέξη νικοτίνη έχει συνδεθεί με το τσιγάρο και το κάπνισμα. Η αλήθεια είναι ότι η νικοτίνη είναι μια χημική ουσία πολύ διαδεδομένη στη φύση. Έχετε φάει και ...
 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο πληθυσμός της Γαλλίας είναι 67 εκατομμύρια. Ο μέγιστος αριθμός πολιτών που κατέβηκαν στους δρόμους όλης της Γαλλίας με το κίνημα των κίτρινων γιλέκων σε όλες ...