Πως βγάζουμε φράγκα. Μια σειρά άρθρων από το tomsnews

 

Για όσους με γνωρίζουν κάνω έρευνες από παιδί. Μια δίψα για γνώση την είχα πάντα. Μάλλον είναι γονιδιακό το θέμα. Την γνώση την αποκτώ κατά κάποιο περίεργο τρόπο σε.. θεματικές ενότητες. Όταν ...

Για όσους με γνωρίζουν κάνω έρευνες από παιδί. Μια δίψα για γνώση την είχα πάντα. Μάλλον είναι γονιδιακό το θέμα.

Την γνώση την αποκτώ κατά κάποιο περίεργο τρόπο σε.. θεματικές ενότητες.

Όταν δεν γνωρίζω κάτι θέλω να μάθω τα πάντα για αυτό

Δεν με ενδιαφέρουν τα πάντα στον κόσμο. Δεν θα έφτανε ο χρόνος και η χωρητικότητα του εγκεφάλου μου να μάθω τα πάντα.

Όταν όμως κάτι για οποιοδήποτε λόγο μου κεντρίσει το ενδιαφέρον θέλω να μάθω τα πάντα για αυτό.

Βοηθάει λίγο ότι πρακτικά κατέχω τρεις γλώσσες σε επίπεδο μητρικής. Αγγλικά, Γερμανικά και Ελληνικά. Υπάρχει μπόλικη πληροφορία εκεί έξω με αυτό το σετ γλωσσών.

Η τελευταία μου ενότητα ήταν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Είναι ολόκληρη επιστήμη. Μετά από χιλιάδες άρθρα και βίντεο η γνώση μου εμπλουτίστηκε. Το ταξίδι ξεκίνησε με την απορία μου αν το ηλεκτρονικό είναι εξίσου βλαβερό με το κλασικό τσιγάρο. Η απάντηση μονολεκτικά είναι:

Είναι 95% ασφαλέστερο

Στη συνέχεια επεκτάθηκα στην ορολογία, τις διαθέσιμες τεχνολογίες και φυσικά προϊόντα.

Τώρα θα ταξιδέψουμε μαζί στην επόμενη ενότητα. Εφόσον φυσικά θέλετε να διαβάζετε το tomsnews.

Η επόμενη ενότητα

Τι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον αυτή τη φορά. Δεν γνωρίζω αν μπορώ να το χαρακτηρίσω ενδιαφέρον. Ίσως ανάγκη, ίσως η επιθυμία να βρω μια διαχρονική λύση. Ίσως επειδή βαρέθηκα να βάζω καταπληκτικά προϊόντα στον πάτο μου.

Προϊόντα πληροφορικής (λογισμικό κυρίως) γράφω και δημιουργώ στο φτερό. Υπάρχει μια συσσωρευμένη εμπειρία 25 ετών. Κατοχύρωση ονομάτων, παραμετροποίηση φιλοξενίας, στήσιμο σελίδων, εφαρμογές διαδικτύου, apps κινητών, λογότυπα, σλόγκαν, πινακίδες, ό,τι τραβάει η ψυχή σου.

Έχω βγάλει χρήματα στη ζωή μου. Σε αρκετά μικρή ηλικία κιόλας. Δεν τα βρήκα έτοιμα. Ήρθα Γερμανία με μια παλιότσαντα και 3 τζιν παντελόνια. Έστησα πάλι μια ολόκληρη ζωή και μετακόμισα στο Ντίσελντορφ. Δεν θεωρώ ότι πλούτισα όμως. Προς το παρόν συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς.

Οι εποχές άλλαξαν. Το χρήμα έχει χάσει το 96% της αγοραστικής του δύναμης (από το 1971) και το 1% έχει τα χρήματα του υπόλοιπου 99%. Η ταχύτητα φτωχοποίησης του 99% είναι εκθετική. Υπάρχουν σχετικά διαγράμματα. Το αναφέρουν συχνά-πυκνά και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Κάνεις δεν κάνει τίποτε για αυτό.

Οι τράπεζες σφίγγουν τα ζωνάρια. Πρώτα φρόντισαν όλα να περνούν από τις τράπεζες και τώρα κλείνουν σταδιακά τις κάνουλες. Πρώτο αποτέλεσμα η κάθετη πτώση πωλήσεων αυτοκινήτων. Αφήστε το Channel Stuffing που κάνουν.

Πως βγάζουμε φράγκα

Όχι, δεν αναφέρομαι σε ελβετικά φράγκα αλλά σε χρήμα γενικώς. Νταξ έχω τρελό χιούμορ.

Θα παραθέσω κομμάτια της έρευνάς μου στο tomsnews μέσα από μια σειρά άρθρων και βίντεο. Στο κάτω μέρος της σελίδας φαίνονται τα βίντεο που μου αρέσουν και έχω δει.

Θα συνταξιδέψουμε μαζί;

Το ταξίδι σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον και στο τέλος ίσως..

βγάλουμε και λεφτά!

Κρατήστε σελιδοδείκτη

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
 
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της ζωής μας πλέον. Και πολύ καλά κάνουν. Η τεχνολογία υπάρχει για να διευκολύνει τη ζωή μας πρωτίστως, ενίοτε και για να την καταστρέφει. Σχεδόν όλα έχουν και την κακή τους χρήση.
 
Οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν που δεν ψάχνουν και αποβλακώνονται συστηματικά με διάφορους τρόπους είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ανατροπή.
 
Δεν είναι μόνο ότι είναι πανέμορφο. Μετά τα τσιπάκια DNA θεωρώ το Gene Chip το καλύτερο. Υπάρχουν και αυτά της YiHi αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου έφτιαξε τη μέρα αυτό το μοντάκι.
 
Η Γερμανία είναι νομοταγής χώρα μου λέγανε, στη Γερμανία δεν τολμάς να παρανομήσεις μου λέγανε. Όλα είναι νομότυπα μου λέγανε... Ναι καλά.
 
Χιλιάδες ατμιστών θα παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Νοεμβρίου 2019 στην Ουάσινγκτον. Οι πολίτες θα διαμαρτυρηθούν για τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί και θα ακολουθήσουν σε άλλες πολιτείες της χώρας.
 
Υπάρχουν πολλά και διάφορα κοινωνικά δίκτυα στον πλανήτη. Ο όρος κοινωνικό δίκτυο συμπεριλαμβάνει πολλά πράγματα σήμερα. Π.χ το YouTube είναι κοινωνικό δίκτυο μιας και μπορείς να αλληλεπιδράς με το περιεχόμενο. Όλα όμως έχουν ένα πράγμα κοινό. Δεν σου ανήκουν. Τι γίνεται αν μια μέρα στο ξηλώσουν;
 
Πάνε 4 χρόνια που μετανάστευσα και σχεδόν 5 που πήραμε την απόφαση. Μια τέτοια απόφαση δεν υλοποιείται από τη μια στιγμή στην άλλη.
 
Είχα την τύχη να υπηρετήσω τον Ελληνικό στρατό για 19 μήνες. Σήμερα σε περίπτωση επιστράτευσης θα είχα το βαθμό του υπολοχαγού. Ήμουν στις διαβιβάσεις.
 
Νταξ, μπορεί ακόμα στον κάμπο να μην χιόνισε αλλά το πάει προς χειμώνα. Αρχίζεις να νιώθεις ότι ο χειμώνας πλησιάζει όταν ξυπνάς το πρωί και σκοντάφτεις σε σαβούρα διότι απλά είναι πίσσα σκοτάδι.
 
Γλεντζές, εκδηλωτικός, που αγαπάει τη ζωή και το δείχνει. Είμαστε ένας λαός με αγάπη και κατανόηση, ένας λαός με φιλότιμο.
 
Κοντός ψαλμός η 31η Οκτωβρίου και ήδη το διαδίκτυο γέμισε μετρητές. Τελικά θα γίνει το ακατόρθωτο; Θα βγει έτσι απλά η Αγγλία από την ευρωπαϊκή μαφία; Θα τολμήσω να κάνω μια πρόγνωση να δούμε αν θα πέσω μέσα.
Παλαιότερα Δημοφιλή