1929-2019. 90 χρόνια μετά.

 

Το άρθρο αυτό δεν είναι "αυτοτελές". Ξεκινάω μια έρευνα. Για την ακρίβεια μελετάω το θέμα εδώ και δέκα χρόνια. Θα γνωρίζετε την καταστροφολογία. Στην Ελλάδα τη ζήσαμε την τελευταία δεκαετία ίσως εντονότερα ...

Το άρθρο αυτό δεν είναι "αυτοτελές". Ξεκινάω μια έρευνα. Για την ακρίβεια μελετάω το θέμα εδώ και δέκα χρόνια.

Θα γνωρίζετε την καταστροφολογία. Στην Ελλάδα τη ζήσαμε την τελευταία δεκαετία ίσως εντονότερα από τους πολίτες κάθε άλλης χώρας. Αύριο γυρνάμε στις σπηλιές, κωλόχαρτο να πάρετε κτλ.

Σήμερα το θέμα έχει πάει σε διάσταση. Είδαμε τι έγινε πριν λίγους μήνες με την Ιταλία. Είδαμε πριν χρόνια τι έγινε με την Ιαπωνία, είδαμε την βουτιά της Κίνας πριν λίγα χρόνια. Όλοι μας ζήσαμε τις επιπτώσεις του 2008-2009.

Αλήθεια τι κρατάμε από όλη αυτήν την καταστροφολογία. Έχουν καμία βάση τα λεγόμενα;

Στην περίπτωση που μένετε σε κάποια σπηλιά και δεν διαβάζετε τίποτε άλλο εκτός από το tomsnews αναφέρομαι στα ατελείωτα δημοσιεύματα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παλαιότερα για αυτό έγραφαν οι λεγόμενες "εναλλακτικές" σελίδες. Συνήθως πουλούσαν και κάποιο βιβλίο ή κάποιες υπηρεσίες που ενισχύονταν από την καταστροφολογία τους.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμα και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για κάποια σημαντική ύφεση της αμερικάνικης οικονομίας το 2020. Τα ίδια μέσα ενημέρωσης που πριν μισό χρόνο πανηγύριζαν για την ευρωστία της αμερικάνικής οικονομίας σήμερα προειδοποιούν για μια ενδεχόμενη καταστροφή. Γιατί αυτή η στροφή; Στο χορό έχει μπει και το ΔΝΤ ο πλέον αναξιόπιστος οργανισμός για προβλέψεις. Αλήθεια έχουν πέσει μέσα σε τίποτε από τη σύστασή τους;

Η αναζήτηση της ημερομηνίας

Αλήθεια υπάρχει αυτή η ημερομηνία; Μπορεί να προβλεφθεί μια καταστροφή; Η απάντηση είναι πως δυστυχώς όχι. Ακόμα και το 2008 μας έλεγαν ότι η αμερικάνικη οικονομία είναι στα καλύτερά της, οι τράπεζες πανίσχυρες, η αυτοκινητοβιομηχανία σε άνοδο. Τι αποδείχθηκε στη συνέχεια; Όλα τρύπια. "Τυπώθηκαν" μυθικά ποσά χρήματος για να μην ξαναζήσουμε ένα 1929.

Υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί που ούρλιαζαν πολύ πριν το 2008 προβλέποντας την κατάρρευση. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι ακόμα ζωντανοί και φωνάζουν και σήμερα. Διαβάζοντας και βλέποντας βίντεο δεκάδων οικονομολόγων με κάποιο κύρος στον πλανήτη κάπου συγκλίνουν. Στο 2019. Οι ίδιοι τονίζουν ότι είναι δύσκολο να ορίσεις ακριβή ημερομηνία διότι οι δείκτες είναι τόσο μαγειρεμένοι που ούτε οι ίδιοι έχουν πρόσβαση σε πραγματικά στοιχεία.

Αναζήτησα κάποιον αναλυτή κύρους να δηλώνει το αντίθετο. Ότι δηλαδή η αμερικάνικη οικονομία είναι μια χαρά και δεν θα συμβεί απολύτως τίποτε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ούτε έναν. Το αντίθετο μάλιστα. Το σύνολο συμφωνεί ότι ήδη η κατάρρευση ξεκίνησε ή θα ξεκινήσει το 2019-2020.

Η ημερομηνία έχει κάποια σημασία για μένα για την στρατηγική και τις κινήσεις μου. Βρίσκομαι σε μια φάση αναδιοργάνωσης των πάντων. Δεν είναι κακό να συμπεριλάβεις στους σχεδιασμούς σου και μια ενδεχόμενη καταστροφή. Όχι ως καθοριστικό παράγοντα λήψης αποφάσεων αλλά απλά ως παράγοντα.

Αλήθεια ακόμα και αν υπήρχε η βεβαιότητα μιας καταστροφής θα μπορούσες να κάνεις τίποτε αποτελεσματικό για να βελτιώσεις τη θέση σου; Θα απαντήσω και σε αυτό σε μελλοντικό άρθρο.

Θα συνεχίσω την αναζήτηση και θα μοιράζομαι εδώ τα συμπεράσματά μου. Θα γράψω και για την γερμανική οικονομία και κατά πόσο θα άντεχε μια κατάρρευση της αμερικάνικης οικονομίας και με ποιο τρόπο.

Καλή Κυριακή φίλοι μου. Πάω για μπάνιο.

Show me some LOVE

Please share this post! Use the buttons below.

 
Δεν είναι πολλά είναι αλήθεια. Λιγότερα από 300. Το γεγονός και μόνο ότι είναι 300 ενώ έχω γράψει χιλιάδες κάτι λέει
 
Έχω περάσει από κάμερες της Canon (70D), περίεργα μικρόφωνα σε μέγεθος αγγουριού, τρίποδες, τσάντες με μπαταρίες και μνήμες. Τώρα προσπαθώ να δημιουργήσω ένα σύστημα που μπορώ να κουβαλάω παντού και πάντα μαζί μου.
 
Βρήκα λίγο χρόνο και καθάρισα τα τεύχη που έχω μαζέψει εδώ και χρόνια με προσοχή. Βρήκα και ζελατίνες στο Άμαζον και τα έχωσα μέσα.  Έτσι μου ήρθε να τα διαβάσω όλα πάλι από την αρχή. Στην επόμενη καραντίνα.
 
Ένα από τα πιο περίεργα και μοναχικά καλοκαίρια ολόκληρης της ζωής μου. Τεχνικά έκανα πολλά πράγματα. Δεν άφησα το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος. Αυτή η ιστορία όμως με τον ιό έχει αλλάξει τις ζωές θαρρώ όλων. Μεταξύ αυτών φυσικά και τη δική μου.
 
Δεν βγάζω άκρη. Δεν έχει καμία λογική. Κάποιος να μου το εξηγήσει.
 
Εδώ και χρόνια παρακολουθώ βίντεο μετατροπής φορτηγών ή λεωφορείων σε σπίτια. Ακολουθώ κανάλια ανθρώπων που μετατρέπουν ή επισκευάζουν τέτοιου τύπου οχήματα. Με τις ώρες μιλάμε.
 
Ο Fun Fun Function είναι συνάδελφος προγραμματιστής που παρατάει το YouTube μετά από 5 χρόνια για να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό στον τομέα .. της ψυχικής υγείας. Παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα της παγκόσμιας ψυχικής υγείας που μαστίζει την εποχή μας
 
Είχα καιρό να γράφω 2-3 άρθρα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει. Τώρα γράφω πάλι κείμενα και συνάμα μπόλικο κώδικα. Βρίσκω πάλι τη χαρά και την ικανότητα να το κάνω.
 
Γνωρίζω ότι τη σελίδα μου την διαβάζουν πολιτικοί διαφόρων χωρών. Όπως επίσης και επιφανείς νομικοί. Το Facebook παραβιάζει τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων εξαναγκάζοντας το χρήστη να ανεβάσει όλο τον κατάλογο των επαφών του! Τι ζούμε.
 
Συχνά πυκνά με ρωτούν φίλοι τι υπολογιστή χρησιμοποιώ για να γράψω κώδικα και τα κείμενα του tomsnews. Καιρός ήταν λοιπόν να αφιερώσω ένα άρθρο και σε αυτό.
 
Μια πολιτεία μόνο δέχθηκε 900 email από πολίτες ότι παρέλαβαν από Κίνα φακέλους με σπόρους που ουδέποτε παρήγγειλαν! Σε εγρήγορση οι αρχές εκδίδουν εσπευσμένα οδηγίες για το περίεργο φαινόμενο και την ασφάλεια των πολιτών.  Φόβοι για τις καλλιέργειες.
 
Λατρεύω το περπάτημα. Ένα χούι που έχω από μικρός. Παλαιότερα το έκανα μόνος. Το περπάτημα με χαλαρώνει, βάζει τις σκέψεις μου σε μια σειρά. Πλέον στις βόλτες έχω την τιμή να με συνοδεύει μια μικρή κυρία. Η κόρη μου.
 
Μια δουλειά που ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου του 2018 ολοκληρώθηκε χθες. Την ημερομηνία 25 Ιουλίου 2020 θα την θυμάμαι για καιρό ακόμα.
 
Στο YouTube μπορείς να χάνεις το χρόνο σου ή να μάθεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Είναι θέμα επιλογής όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εδώ στο tomsnews συχνά παρουσιάζουμε κάποια κανάλια που θεωρούμε ότι προσφέρουν κάτι.
 
Τομ στην καταστροφή λειτουργείς καλύτερα. Αυτό είπε ένας φίλος ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια φίλος γιατί τρελάθηκε από την πολλή χορτοφαγία και απομόνωση.
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει μια μελαγχολία. Μα θα μου πείτε μπαίνει το καλοκαιράκι και εσύ στεναχωριέσαι; Υπάρχει κάτι το οποίο η μετανάστευση κάνει ολοένα και πιο δύσκολο.
 
Τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά, η κόρη μου επισκέπτεται (!) το σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Κάποια κρατίδια σκέφτονται να άρουν όλους τους περιορισμούς.
 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..