1929-2019. 90 χρόνια μετά.

 

Το άρθρο αυτό δεν είναι "αυτοτελές". Ξεκινάω μια έρευνα. Για την ακρίβεια μελετάω το θέμα εδώ και δέκα χρόνια. Θα γνωρίζετε την καταστροφολογία. Στην Ελλάδα τη ζήσαμε την τελευταία δεκαετία ίσως εντονότερα ...

Το άρθρο αυτό δεν είναι "αυτοτελές". Ξεκινάω μια έρευνα. Για την ακρίβεια μελετάω το θέμα εδώ και δέκα χρόνια.

Θα γνωρίζετε την καταστροφολογία. Στην Ελλάδα τη ζήσαμε την τελευταία δεκαετία ίσως εντονότερα από τους πολίτες κάθε άλλης χώρας. Αύριο γυρνάμε στις σπηλιές, κωλόχαρτο να πάρετε κτλ.

Σήμερα το θέμα έχει πάει σε διάσταση. Είδαμε τι έγινε πριν λίγους μήνες με την Ιταλία. Είδαμε πριν χρόνια τι έγινε με την Ιαπωνία, είδαμε την βουτιά της Κίνας πριν λίγα χρόνια. Όλοι μας ζήσαμε τις επιπτώσεις του 2008-2009.

Αλήθεια τι κρατάμε από όλη αυτήν την καταστροφολογία. Έχουν καμία βάση τα λεγόμενα;

Στην περίπτωση που μένετε σε κάποια σπηλιά και δεν διαβάζετε τίποτε άλλο εκτός από το tomsnews αναφέρομαι στα ατελείωτα δημοσιεύματα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παλαιότερα για αυτό έγραφαν οι λεγόμενες "εναλλακτικές" σελίδες. Συνήθως πουλούσαν και κάποιο βιβλίο ή κάποιες υπηρεσίες που ενισχύονταν από την καταστροφολογία τους.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμα και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για κάποια σημαντική ύφεση της αμερικάνικης οικονομίας το 2020. Τα ίδια μέσα ενημέρωσης που πριν μισό χρόνο πανηγύριζαν για την ευρωστία της αμερικάνικής οικονομίας σήμερα προειδοποιούν για μια ενδεχόμενη καταστροφή. Γιατί αυτή η στροφή; Στο χορό έχει μπει και το ΔΝΤ ο πλέον αναξιόπιστος οργανισμός για προβλέψεις. Αλήθεια έχουν πέσει μέσα σε τίποτε από τη σύστασή τους;

Η αναζήτηση της ημερομηνίας

Αλήθεια υπάρχει αυτή η ημερομηνία; Μπορεί να προβλεφθεί μια καταστροφή; Η απάντηση είναι πως δυστυχώς όχι. Ακόμα και το 2008 μας έλεγαν ότι η αμερικάνικη οικονομία είναι στα καλύτερά της, οι τράπεζες πανίσχυρες, η αυτοκινητοβιομηχανία σε άνοδο. Τι αποδείχθηκε στη συνέχεια; Όλα τρύπια. "Τυπώθηκαν" μυθικά ποσά χρήματος για να μην ξαναζήσουμε ένα 1929.

Υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί που ούρλιαζαν πολύ πριν το 2008 προβλέποντας την κατάρρευση. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι ακόμα ζωντανοί και φωνάζουν και σήμερα. Διαβάζοντας και βλέποντας βίντεο δεκάδων οικονομολόγων με κάποιο κύρος στον πλανήτη κάπου συγκλίνουν. Στο 2019. Οι ίδιοι τονίζουν ότι είναι δύσκολο να ορίσεις ακριβή ημερομηνία διότι οι δείκτες είναι τόσο μαγειρεμένοι που ούτε οι ίδιοι έχουν πρόσβαση σε πραγματικά στοιχεία.

Αναζήτησα κάποιον αναλυτή κύρους να δηλώνει το αντίθετο. Ότι δηλαδή η αμερικάνικη οικονομία είναι μια χαρά και δεν θα συμβεί απολύτως τίποτε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ούτε έναν. Το αντίθετο μάλιστα. Το σύνολο συμφωνεί ότι ήδη η κατάρρευση ξεκίνησε ή θα ξεκινήσει το 2019-2020.

Η ημερομηνία έχει κάποια σημασία για μένα για την στρατηγική και τις κινήσεις μου. Βρίσκομαι σε μια φάση αναδιοργάνωσης των πάντων. Δεν είναι κακό να συμπεριλάβεις στους σχεδιασμούς σου και μια ενδεχόμενη καταστροφή. Όχι ως καθοριστικό παράγοντα λήψης αποφάσεων αλλά απλά ως παράγοντα.

Αλήθεια ακόμα και αν υπήρχε η βεβαιότητα μιας καταστροφής θα μπορούσες να κάνεις τίποτε αποτελεσματικό για να βελτιώσεις τη θέση σου; Θα απαντήσω και σε αυτό σε μελλοντικό άρθρο.

Θα συνεχίσω την αναζήτηση και θα μοιράζομαι εδώ τα συμπεράσματά μου. Θα γράψω και για την γερμανική οικονομία και κατά πόσο θα άντεχε μια κατάρρευση της αμερικάνικης οικονομίας και με ποιο τρόπο.

Καλή Κυριακή φίλοι μου. Πάω για μπάνιο.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Το επάγγελμα του προγραμματιστή τα έχει αυτά. Απαιτεί συνεχή επιμόρφωση. Αρκεί φυσικά να μαθαίνεις και κάτι. Σε έναν υπολογιστή που να δουλεύει. Κάπως. Έστω λίγο.
 
Drones χτύπησαν την μεγαλύτερη εγκατάσταση επεξεργασίας πετρελαίου στην Σαουδική Αραβία καθώς και τη δεύτερη μεγαλύτερη. Αναμένεται ραγδαία αύξηση των τιμών και πανικός στην παγκόσμια αγορά και τα χρηματιστήρια.
 
Δεν μπορώ να σας περιγράψω την χαρά που ένιωσα μπαίνοντας σε κάποια μικρά καταστήματα που πουλούσαν χειροτεχνίες φτιαγμένες από κυρίες που απλά ήθελαν να έχουν κάποιο επιπλέον εισόδημα.
 
Ένα απίστευτο βίντεο το οποίο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά σου δίνει την πλήρη εικόνα της πραγματικότητας. Δείτε το και μοιραστείτε το με ανθρώπους βαριά θύματα της παραπληροφόρησης.
 
Επιτέλους ο Αμερικάνος πρόεδρος ενημέρωθηκε από τους συμβούλους του για το άτμισμα. Επίσης από το τουίτ του δείχνει να έμαθε τι ακριβώς έγινε με τα περιστατικά που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. Η Μελάνια κοιμάται πλέον στον καναπέ.
 
Η όλη ιστορία ξεκίνησε από την γυναίκα του Μελάνια Τραμπ η οποία αποφάσισε μη έχοντας τι άλλο να κάνει στη ζωή της να ξεκινήσει τον ανένδοτο κατά του ατμίσματος.
 
Πόσες φορές έχουμε δικαιολογηθεί στον εαυτό μας. Εδώ που είμαι πως να προκόψω. Πως να δημιουργήσω ένα εισόδημα για τον εαυτό μου εδώ που είμαι. Η πόλη, χωριό, ύπαιθρος στην οποία βρίσκομαι δεν προσφέρεται για τίποτα. Υπάρχουν όμως άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο τα καταφέρνουν αλλά τα καταφέρνουν στην έρημο!
 
Ζω σε μια πόλη που η ενοικίαση μιας τρώγλης 65-80 τμ κοστίζει περί τα 1.000€ το μήνα. Σπίτια τα οποία έχουν παντού κολλημένα χαρτιά με πριονίδι (βλ. ταπετσαρία) και συνήθως δεν έχουν μπαλκόνι. Τα σπίτια δε αυτά πρέπει να χτίστηκαν τα περισσότερα επί Καποδίστρια.
 
Η πραγματική αξία του χρυσού σήμερα είναι στα 87.000$ η ουγκιά. Από που προκύπτει αλήθεια αυτό;
 
Το κανάλι Financial turmoil explained το παρακολουθώ εδώ και καιρό. Ένας απλός άνθρωπος ο οποίος φαίνεται ότι έχει κλονισμένη υγεία αναλύει με μόνο γνώμονα τη λογική αν θα καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία και μάλιστα σύντομα. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
 
Λίγες μέρες στη Γερμανία και ο πρώτος ιός αποφάσισε να με ρίξει στον καναπέ. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
 
Είναι ενάντια στις αρχές μου να γράφω ανώνυμα. Πιστεύω στο θάρρος της γνώμης, στην πραγματική δημόσια γραφή. Δεν φοβάμαι κανέναν και ποτέ δεν το έκανα. Ακόμα και όταν είχα μια τηλεοπτική εκπομπή, οι απειλές ενάντια στην ζωή μου καθημερινές και έναν αστυνομικό που ποτέ δεν ζήτησα να με φυλάει στο διαμέρισμά μου στο Παγκράτι.
 
Γνωρίζω ότι σας έλειψα αλλά το είχα ανάγκη. Η Γερμανία είναι μια χώρα με τοξικό περιβάλλον πλέον. Λίγο να λειτουργεί το κεφάλι σου τα ψυχοφάρμακα δεν τα αποφεύγεις. Προτίμησα αντί για ψυχοφάρμακα να πάω ολιγοήμερες διακοπές μόνος.
 
Για κάποιο περίεργο λόγο είχα μια έκδοση των Windows 10 που θα έληγε (!). Μη με ρωτήσετε γιατί, δεν γνωρίζω. Μου ζάλισε ένα μήνυμα τα κάκαλα ότι θα λήξει και επίσης σταμάτησε να δέχεται αναβαθμίσεις. Επίσης μη με ρωτήσετε γιατί.
 
Αφορμή για τη συγγραφή του άρθρου αποτέλεσε μια συνέντευξη που έδωσα για κάποιο λόγο τηλεφωνικά σε μια εταιρεία. Υπέφερα εργαζόμενος για μια εταιρεία για τρία χρόνια και έμαθα πολλά. Αν σκοπεύετε να δουλέψετε ως προγραμματιστής διαβάστε το άρθρο.
 
Ας δούμε τι είπε το 2009 ο εφευρέτης του NULL για το λάθος των δις δολαρίων.
 
Το άρθρο αυτό είναι εισαγωγικό. Αυτό που λέμε για ζέσταμα. Θα εμβαθύνω στο θέμα σε μελλοντικά άρθρα. Το άρθρο δεν έχει γραφεί για να σας αγχώσει. Το αντίθετο μάλιστα. Λειτουργεί μυοχαλαρωτικά, απομακρύνει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση. Μάλιστα πιθανώς θα σας κάνει καλύτερα προετοιμασμένους.
 
Ένα ακόμα από τα θετικά των σεμιναρίων που παρακολουθώ είναι ότι μπορώ να τεστάρω το tomsnews σε υπολογιστές με απαρχαιωμένους περιηγητές.
 
Πιθανότατα αν δεν ζούσατε σε κάποιο ερημικό βουνό θα έχετε ακούσει τη σειρά "Παντρεμένοι με παιδιά" της αμερικάνικής τηλεόρασης. Πρωταγωνιστής ο "Αλ Μπάντι" που έκανε γενιές ολόκληρες να ξεκαρδιστούν στα γέλια. Το χιούμορ ιδιόρρυθμο ίσως αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.
 
Οι Γερμανοί για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα στην προφορά αγγλικών λέξεων. Για την ακρίβεια δεν έχουν μόνο ένα πρόβλημα αλλά πολλά. Ας επικεντρωθούμε όμως στο κύριο. Προφέρουν το "α" ως "ε". Για την ακρίβεια αντικαθιστούν στο μυαλό τους στα αγγλικά το "a" με το "ä" το οποίο προφέρεται κατά κάποιο τρόπο ως έψιλον.
 
Μια χαρά είμαι. Υγιής και κούκλος. Καλά για το κούκλος το συζητάμε. Απλά το διάστημα αυτό κάνω κάτι οκτάωρα σεμινάρια Java.
 
Το ρεύμα ιδίως στις δυτικές χώρες το θεωρούμε δεδομένο. Υπάρχει έτσι απλά, ανεβάζουμε ένα διακόπτη και ανάβει μια λάμπα. Δεν κόβεται σχεδόν ποτέ και με μια μόνο κίνηση έχουμε στη διάθεσή μας θεωρητικά όση ενέργεια θέλουμε. Είναι όμως έτσι;
 
Η σελίδα μου είχε 100-200 επισκέπτες την ημέρα. Τις τελευταίες μέρες ξεπερνά τις 20.000 την ημέρα. Απλά ως μέτρο σύγκρισης η σελίδα pitsirikos.net έχει 8.000 επισκέπτες την ημέρα.
 
Μια καλή ιδέα του Haze Outdoors την οποία ακολούθησαν σχεδόν το σύνολο των δημιουργών περιεχομένου του YouTube που ασχολούνται με το λεγόμενο Bushcraft και Outdoor. Η "δοκιμασία" προτρέπει να ψήσεις ένα στέικ στην εξοχή και μέσα στο βίντεο να πεις μερικά λόγια για την ψυχική υγεία των ανδρών και κατά επέκταση όλων.
 
Δεν θυμάμαι να έχω αφήσει τη σελίδα μου τόσο καιρό χωρίς άρθρο. Δεν σας εγκατέλειψα όμως ηθελημένα. Με εγκατέλειψε ο εαυτός μου. Έχω τόσα πολλά να σας γράψω που δεν γνωρίζω από που να αρχίσω.
 
Μην αγχώνεστε. Ο χειμώνας για μένα είναι δύσκολος. Ολόκληρο το χειμώνα περνάω μόνο μια γρίπη. Απλά η γρίπη κρατάει όλο το χειμώνα. Εκτός από το να παίρνω χάπια κάνω και κάποια άλλα πραγματάκια.
 
Ένα βίντεο το οποίο καλό είναι να δείτε και ακόμα καλύτερα δείξτε το στα παιδιά σας. Αυτά κινδυνεύουν περισσότερο. Αν δεν έχετε παιδιά κάντε και μετά δείξτε το. Είναι φοβερό πως τεχνολογικά εργαλεία τα οποία μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη τα χρησιμοποιούμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
 
Δεν θα το κρύψω είμαι μεγάλος οπαδός της Geekvape. Όχι δεν μου τα ακουμπάει αν και καλά θα κάνει κάποια στιγμή να αρχίσει γιατί έχω αγοράσει ένα σκασμό μοντάκια και RTA από δαύτους.
 
Θα το έχετε παρατηρήσει ίσως και εσείς. Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να καταλάβεις ότι ο σουλτάνος συνεχώς αδυνατίζει και το χρώμα του φέρνει προς το πτωματί.
 
Δεν βλέπω το ντοκιμαντέρ να μακροημερεύει στο YouTube για αυτό το ανεβάζω από το κινητό μου. Ένα βίντεο το οποίο κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης θα έπρεπε να δει.