1929-2019. 90 χρόνια μετά.

 

Το άρθρο αυτό δεν είναι "αυτοτελές". Ξεκινάω μια έρευνα. Για την ακρίβεια μελετάω το θέμα εδώ και δέκα χρόνια. Θα γνωρίζετε την καταστροφολογία. Στην Ελλάδα τη ζήσαμε την τελευταία δεκαετία ίσως εντονότερα ...

Το άρθρο αυτό δεν είναι "αυτοτελές". Ξεκινάω μια έρευνα. Για την ακρίβεια μελετάω το θέμα εδώ και δέκα χρόνια.

Θα γνωρίζετε την καταστροφολογία. Στην Ελλάδα τη ζήσαμε την τελευταία δεκαετία ίσως εντονότερα από τους πολίτες κάθε άλλης χώρας. Αύριο γυρνάμε στις σπηλιές, κωλόχαρτο να πάρετε κτλ.

Σήμερα το θέμα έχει πάει σε διάσταση. Είδαμε τι έγινε πριν λίγους μήνες με την Ιταλία. Είδαμε πριν χρόνια τι έγινε με την Ιαπωνία, είδαμε την βουτιά της Κίνας πριν λίγα χρόνια. Όλοι μας ζήσαμε τις επιπτώσεις του 2008-2009.

Αλήθεια τι κρατάμε από όλη αυτήν την καταστροφολογία. Έχουν καμία βάση τα λεγόμενα;

Στην περίπτωση που μένετε σε κάποια σπηλιά και δεν διαβάζετε τίποτε άλλο εκτός από το tomsnews αναφέρομαι στα ατελείωτα δημοσιεύματα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παλαιότερα για αυτό έγραφαν οι λεγόμενες "εναλλακτικές" σελίδες. Συνήθως πουλούσαν και κάποιο βιβλίο ή κάποιες υπηρεσίες που ενισχύονταν από την καταστροφολογία τους.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμα και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για κάποια σημαντική ύφεση της αμερικάνικης οικονομίας το 2020. Τα ίδια μέσα ενημέρωσης που πριν μισό χρόνο πανηγύριζαν για την ευρωστία της αμερικάνικής οικονομίας σήμερα προειδοποιούν για μια ενδεχόμενη καταστροφή. Γιατί αυτή η στροφή; Στο χορό έχει μπει και το ΔΝΤ ο πλέον αναξιόπιστος οργανισμός για προβλέψεις. Αλήθεια έχουν πέσει μέσα σε τίποτε από τη σύστασή τους;

Η αναζήτηση της ημερομηνίας

Αλήθεια υπάρχει αυτή η ημερομηνία; Μπορεί να προβλεφθεί μια καταστροφή; Η απάντηση είναι πως δυστυχώς όχι. Ακόμα και το 2008 μας έλεγαν ότι η αμερικάνικη οικονομία είναι στα καλύτερά της, οι τράπεζες πανίσχυρες, η αυτοκινητοβιομηχανία σε άνοδο. Τι αποδείχθηκε στη συνέχεια; Όλα τρύπια. "Τυπώθηκαν" μυθικά ποσά χρήματος για να μην ξαναζήσουμε ένα 1929.

Υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί που ούρλιαζαν πολύ πριν το 2008 προβλέποντας την κατάρρευση. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι ακόμα ζωντανοί και φωνάζουν και σήμερα. Διαβάζοντας και βλέποντας βίντεο δεκάδων οικονομολόγων με κάποιο κύρος στον πλανήτη κάπου συγκλίνουν. Στο 2019. Οι ίδιοι τονίζουν ότι είναι δύσκολο να ορίσεις ακριβή ημερομηνία διότι οι δείκτες είναι τόσο μαγειρεμένοι που ούτε οι ίδιοι έχουν πρόσβαση σε πραγματικά στοιχεία.

Αναζήτησα κάποιον αναλυτή κύρους να δηλώνει το αντίθετο. Ότι δηλαδή η αμερικάνικη οικονομία είναι μια χαρά και δεν θα συμβεί απολύτως τίποτε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ούτε έναν. Το αντίθετο μάλιστα. Το σύνολο συμφωνεί ότι ήδη η κατάρρευση ξεκίνησε ή θα ξεκινήσει το 2019-2020.

Η ημερομηνία έχει κάποια σημασία για μένα για την στρατηγική και τις κινήσεις μου. Βρίσκομαι σε μια φάση αναδιοργάνωσης των πάντων. Δεν είναι κακό να συμπεριλάβεις στους σχεδιασμούς σου και μια ενδεχόμενη καταστροφή. Όχι ως καθοριστικό παράγοντα λήψης αποφάσεων αλλά απλά ως παράγοντα.

Αλήθεια ακόμα και αν υπήρχε η βεβαιότητα μιας καταστροφής θα μπορούσες να κάνεις τίποτε αποτελεσματικό για να βελτιώσεις τη θέση σου; Θα απαντήσω και σε αυτό σε μελλοντικό άρθρο.

Θα συνεχίσω την αναζήτηση και θα μοιράζομαι εδώ τα συμπεράσματά μου. Θα γράψω και για την γερμανική οικονομία και κατά πόσο θα άντεχε μια κατάρρευση της αμερικάνικης οικονομίας και με ποιο τρόπο.

Καλή Κυριακή φίλοι μου. Πάω για μπάνιο.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί αργότερα να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Μην αγχώνεστε. Ο χειμώνας για μένα είναι δύσκολος. Ολόκληρο το χειμώνα περνάω μόνο μια γρίπη. Απλά η γρίπη κρατάει όλο το χειμώνα. Εκτός από το να παίρνω χάπια κάνω και κάποια άλλα πραγματάκια.
 
Ένα βίντεο το οποίο καλό είναι να δείτε και ακόμα καλύτερα δείξτε το στα παιδιά σας. Αυτά κινδυνεύουν περισσότερο. Αν δεν έχετε παιδιά κάντε και μετά δείξτε το. Είναι φοβερό πως τεχνολογικά εργαλεία τα οποία μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη τα χρησιμοποιούμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
 
Δεν θα το κρύψω είμαι μεγάλος οπαδός της Geekvape. Όχι δεν μου τα ακουμπάει αν και καλά θα κάνει κάποια στιγμή να αρχίσει γιατί έχω αγοράσει ένα σκασμό μοντάκια και RTA από δαύτους.
 
Θα το έχετε παρατηρήσει ίσως και εσείς. Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να καταλάβεις ότι ο σουλτάνος συνεχώς αδυνατίζει και το χρώμα του φέρνει προς το πτωματί.
 
Δεν βλέπω το ντοκιμαντέρ να μακροημερεύει στο YouTube για αυτό το ανεβάζω από το κινητό μου. Ένα βίντεο το οποίο κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης θα έπρεπε να δει.
 
Θέλει λίγο σουλούπωμα, ένα readme και οδηγίες εγκατάστασης. Έτσι μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στην εξέλιξη του ολοκαίνουργιου και ταχύτατου CMS. Φυσικά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη δική σας σελίδα.
 
Άρθρο για συναδέλφους. To Font Awesome είναι μια πανέμορφη και βολική συλλογή εικονιδίων για σελίδες. Το πρόβλημα είναι ότι.. είναι 2,7ΜΒ (τουλάχιστον στην έκδοση που είχα).
 
Έκλεισα τα 6 χρόνια στην ξενιτιά και πάμε για τα 7. Η υγεία μου λόγω φονικού στρες χάλια από την ηλικία των 12 χρονών. Προφανώς με ένα μικρό παιδί και μια Ελλάδα φρεσκοχρεοκοπημένη (νέα λέξη) τα επίπεδα άγχους στο ζενίθ.
 
Ανάβουμε όλα τα φώτα (δεν ξεχνάμε τη βεράντα), ηχοσύστημα, τηλεοράσεις, μίξερ, μπλέντερ, αποχυμωτή, ηλεκτρική σκούπα, θερμοσίφωνο, φούρνο μικροκυμάτων, πιστολάκι για τα μαλλιά, πλυντήριο, στεγνωτήριο, πλυντήριο πιάτων, υπολογιστές, τρυπάνι, τροχό, βραστήρα και το δονητή.
 
Το διαδίκτυο στην Ευρώπη (για αρχή) δεν θα είναι πια το ίδιο. Η φασιστική μαφία των Βρυξελλών κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε κανείς άλλος από τη γέννεση του διαδικτύου
 
Ανεξάρτητα από θεωρίες συνωμοσίας και ανθρώπους που για διάφορους λόγους σπέρνουν τον πανικό υπάρχει ένας δείκτης. Ένας δείκτης που κάθε φορά που αντιστρέφεται ξεκινάει ένα παγκόσμιο ρολόι που εντός 12 μηνών περίπου οδηγεί σε ύφεση. Δεν αντέχει όμως το σύστημα μια ύφεση οπότε θα οδηγηθούμε σε οικονομική κρίση.
 
Όπως έχω γράψει δεν χρησιμοποιώ κάποιο framework. Ό,τι χρειάζομαι το φτιάχνω μόνος μου.
 
Όταν έφτιαχνα το σύστημα που βλέπετε μπροστά σας το μόνο που δεν θα περίμενα ήταν να είναι πρώτη η Γαλλία, δεύτερη η Αμερική και τρίτη η Ελλάδα
 
Καθημερινά η ελευθερία του λόγου πλήττεται. Παγκόσμια η ελευθερία έκφρασης και κατ' επέκταση η δημοκρατία χάνουν έδαφος. Που οδηγούμαστε;
 
Τα Tooltips κάνουν την εκμάθηση ενός νέου περιβάλλοντος πολύ πιο εύκολη. Δυστυχώς οι περιηγητές με τη χρήση του title="" δείχνουν άθλια Tooltips.
 
Λένε ότι αν θέλεις να έχεις δημοφιλή σελίδα θα πρέπει να αποφύγεις δυο πράγματα. Πολιτική και θρησκεία. Ας ασχοληθώ λοιπόν και με τα δυο.
 
25 Μαρτίου σήμερα. Μόλις δυο χρόνια από την γιορτή των 200 ετών από την απελευθέρωση της χώρας, η μοίρα βρίσκει την πατρίδα μου σε μαύρα χάλια και εμένα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
 
Πόση χαρά. Είναι και πάλι Δευτέρα. Η μέρα που δίνει χαρά, ευεξία, όρεξη για δουλειά και ζωή. Είναι τόσο συγκινητική μέρα που συμβαίνουν τα περισσότερα εγκεφαλικά και εμφράγματα.
 
Για τον Shawn James και το κανάλι του My Self Reliance έχω γράψει πολλές φορές. Τι να κάνουμε, είναι το αγαπημένο μου κανάλι στο youtube. Ο τύπος διαβάζει για τη φωτογραφία (σε βίντεο) και αυτά που μαθαίνει τα εφαρμόζει στην πράξη. Το αποτέλεσμα χάρμα οφθαλμών. Πόση ομορφιά σε ένα βίντεο.
 
Σαν να μην έφτανε το πολικό ψύχος, οι τόνοι χιονιού, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο και τις γέφυρες τώρα έρχονται ιστορικές πλημμύρες και εκτόξευση τιμών σε βασικά είδη διατροφής
 
Το άρθρο αυτό ήθελα να το γράψω στις 21 Μαρτίου αλλά ανωτέρα βία δεν με άφησε. Το γράφω τώρα γιατί ακόμα δεν μπορεί να συλλάβει το άδειο μου κεφάλι ότι πέρασε ο χειμώνας.
 
Όταν ένα πουλί θα το βλέπουν σε σύντομο χρονικό διάστημα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου πρέπει τουλάχιστον να είναι καλαίσθητο και λειτουργικό.
 
Ναι με απασχολεί εδώ και βδομάδες. Δεν είναι απλό το πρόβλημα και μάλλον απαιτεί λύση από επαγγελματία του είδους. Απευθύνομαι στην ωραία κοινότητα που δημιουργήσαμε εδώ μπας και βρω λύση σε αυτό που με ταλανίζει.
 
Καλό είναι όταν κουβαλάτε το κινητό σας στην τσέπη σας να το έχετε σε λειτουργία αεροπλάνου. Ο δείκτης γονιμότητας στους νέους στην Αμερική (έχουν τουλάχιστον καλά στατιστικά) έχει πέσει 50% την τελευταία πενταετία.
 
Ο κορεατικός κολοσσός Samsung έβγαλε την πρώτη φορητή ψησταριά για το κεφάλι μας. Για να λειτουργήσει καλύτερα φροντίζουμε να έχουμε τη συσκευή πάντα κοντά στο αυτί μας. Κάνει καλύτερη δουλειά έτσι.
 
Δεν γλιτώνεις πουθενά. Μένεις σε βουνό; Ακόμα χειρότερα. Είσαι ακόμα πιο κοντά σε κάποιο δορυφόρο χαμηλής τροχιάς να σε τηγανίζει με 5G.
 
Σε λίγο καιρό το 5G θα είναι παντού. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Το 5G αποτελεί την νέα τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης των πάντων. Από κινητά μέχρι αυτοκίνητα μέχρι κάθε μορφής ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή.
 
Ολοκλήρωσα τη μηχανή στατιστικής ανάλυσης βάσει τοποθεσίας. Τα πρώτα αποτελέσματα αποτέλεσαν έκπληξη. Οι περισσότεροι αναγνώστες δεν είναι από Ελλάδα!
 
Ένα "οικονομικό" SUV παρουσιάζει ο ίδιος ο Elon Musk επί σκηνής. Θα είναι αρκετά φθηνότερο από το Model X αλλά εξίσου ασφαλές και τεχνολογικά προηγμένο. Απολαύστε τον Elon να παρουσιάζει το Model Y.
 
Έστησα και ένα Cron Jοb πράγμα που ήθελα να κάνω εδώ και πολύ καιρό. Έγραψα και τον απαραίτητο κώδικα. Απαραίτητο για μια σελίδα που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει 1.000.000 προβολές ετησίως.