1929-2019. 90 χρόνια μετά.

 

Το άρθρο αυτό δεν είναι "αυτοτελές". Ξεκινάω μια έρευνα. Για την ακρίβεια μελετάω το θέμα εδώ και δέκα χρόνια. Θα γνωρίζετε την καταστροφολογία. Στην Ελλάδα τη ζήσαμε την τελευταία δεκαετία ίσως εντονότερα ...

Το άρθρο αυτό δεν είναι "αυτοτελές". Ξεκινάω μια έρευνα. Για την ακρίβεια μελετάω το θέμα εδώ και δέκα χρόνια.

Θα γνωρίζετε την καταστροφολογία. Στην Ελλάδα τη ζήσαμε την τελευταία δεκαετία ίσως εντονότερα από τους πολίτες κάθε άλλης χώρας. Αύριο γυρνάμε στις σπηλιές, κωλόχαρτο να πάρετε κτλ.

Σήμερα το θέμα έχει πάει σε διάσταση. Είδαμε τι έγινε πριν λίγους μήνες με την Ιταλία. Είδαμε πριν χρόνια τι έγινε με την Ιαπωνία, είδαμε την βουτιά της Κίνας πριν λίγα χρόνια. Όλοι μας ζήσαμε τις επιπτώσεις του 2008-2009.

Αλήθεια τι κρατάμε από όλη αυτήν την καταστροφολογία. Έχουν καμία βάση τα λεγόμενα;

Στην περίπτωση που μένετε σε κάποια σπηλιά και δεν διαβάζετε τίποτε άλλο εκτός από το tomsnews αναφέρομαι στα ατελείωτα δημοσιεύματα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παλαιότερα για αυτό έγραφαν οι λεγόμενες "εναλλακτικές" σελίδες. Συνήθως πουλούσαν και κάποιο βιβλίο ή κάποιες υπηρεσίες που ενισχύονταν από την καταστροφολογία τους.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμα και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για κάποια σημαντική ύφεση της αμερικάνικης οικονομίας το 2020. Τα ίδια μέσα ενημέρωσης που πριν μισό χρόνο πανηγύριζαν για την ευρωστία της αμερικάνικής οικονομίας σήμερα προειδοποιούν για μια ενδεχόμενη καταστροφή. Γιατί αυτή η στροφή; Στο χορό έχει μπει και το ΔΝΤ ο πλέον αναξιόπιστος οργανισμός για προβλέψεις. Αλήθεια έχουν πέσει μέσα σε τίποτε από τη σύστασή τους;

Η αναζήτηση της ημερομηνίας

Αλήθεια υπάρχει αυτή η ημερομηνία; Μπορεί να προβλεφθεί μια καταστροφή; Η απάντηση είναι πως δυστυχώς όχι. Ακόμα και το 2008 μας έλεγαν ότι η αμερικάνικη οικονομία είναι στα καλύτερά της, οι τράπεζες πανίσχυρες, η αυτοκινητοβιομηχανία σε άνοδο. Τι αποδείχθηκε στη συνέχεια; Όλα τρύπια. "Τυπώθηκαν" μυθικά ποσά χρήματος για να μην ξαναζήσουμε ένα 1929.

Υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί που ούρλιαζαν πολύ πριν το 2008 προβλέποντας την κατάρρευση. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι ακόμα ζωντανοί και φωνάζουν και σήμερα. Διαβάζοντας και βλέποντας βίντεο δεκάδων οικονομολόγων με κάποιο κύρος στον πλανήτη κάπου συγκλίνουν. Στο 2019. Οι ίδιοι τονίζουν ότι είναι δύσκολο να ορίσεις ακριβή ημερομηνία διότι οι δείκτες είναι τόσο μαγειρεμένοι που ούτε οι ίδιοι έχουν πρόσβαση σε πραγματικά στοιχεία.

Αναζήτησα κάποιον αναλυτή κύρους να δηλώνει το αντίθετο. Ότι δηλαδή η αμερικάνικη οικονομία είναι μια χαρά και δεν θα συμβεί απολύτως τίποτε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ούτε έναν. Το αντίθετο μάλιστα. Το σύνολο συμφωνεί ότι ήδη η κατάρρευση ξεκίνησε ή θα ξεκινήσει το 2019-2020.

Η ημερομηνία έχει κάποια σημασία για μένα για την στρατηγική και τις κινήσεις μου. Βρίσκομαι σε μια φάση αναδιοργάνωσης των πάντων. Δεν είναι κακό να συμπεριλάβεις στους σχεδιασμούς σου και μια ενδεχόμενη καταστροφή. Όχι ως καθοριστικό παράγοντα λήψης αποφάσεων αλλά απλά ως παράγοντα.

Αλήθεια ακόμα και αν υπήρχε η βεβαιότητα μιας καταστροφής θα μπορούσες να κάνεις τίποτε αποτελεσματικό για να βελτιώσεις τη θέση σου; Θα απαντήσω και σε αυτό σε μελλοντικό άρθρο.

Θα συνεχίσω την αναζήτηση και θα μοιράζομαι εδώ τα συμπεράσματά μου. Θα γράψω και για την γερμανική οικονομία και κατά πόσο θα άντεχε μια κατάρρευση της αμερικάνικης οικονομίας και με ποιο τρόπο.

Καλή Κυριακή φίλοι μου. Πάω για μπάνιο.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
Παλαιότερα Δημοφιλή