Ο Ρώσος γιατρός μου. Όταν τιμάς τον τίτλο του γιατρού και το μικρό σου όνομα.

 

Στην Ελλάδα δεν θα το κρύψω είχα δημιουργήσει μια λίστα εξαιρετικών γιατρών τους οποίους καλούσα κάθε φορά που είχα κάποιο πρόβλημα. Μου πήρε αρκετό καιρό για να τους βρω αλλά ...

Στην Ελλάδα δεν θα το κρύψω είχα δημιουργήσει μια λίστα εξαιρετικών γιατρών τους οποίους καλούσα κάθε φορά που είχα κάποιο πρόβλημα. Μου πήρε αρκετό καιρό για να τους βρω αλλά ήμουν σε πολύ καλό δρόμο. Εξαιρετικοί γιατροί τους οποίους φυσικά πλήρωνα από την τσέπη μου.

Ερχόμενος Γερμανία χρειάστηκα καταρχάς τη δεκαπλάσια ιατρική υποστήριξη από ότι στην Ελλάδα. Κύρια αιτία το απάνθρωπο περιβάλλον και το άγχος. Οι Γερμανοί έχουν δημιουργήσει για τον ίδιο τους τον εαυτό ένα αγκυλωμένο και βαθιά αρρωστημένο πλαίσιο ζωής.

Δεν γνώριζα κανέναν και όλως παραδόξως ελάχιστοι μου συνέστησαν κάποιο γιατρό ως "καλό". Έκτοτε έχω αλλάξει καμιά δεκαριά γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Το τι απάνθρωπα ζώα έχω συναντήσει δεν περιγράφεται. Άνθρωποι των οποίων θα έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα η άδεια άσκησης επαγγέλματος και να τους στείλουν με κλωτσιές πίσω στα θρανία.

Σε μεγάλο βαθμό δεν ευθύνονται οι γιατροί της χώρας για τις κακές υπηρεσίες και τον σταρχιδισμό τους. Η Μέρκελ εκτός του ότι διέλυσε την Ευρώπη διέλυσε και το γερμανικό σύστημα υγείας. Οι γιατροί παίρνουν από τον κύριο ασφαλιστικό φορέα 20€ το τρίμηνο για έναν ασθενή. Ποσό γελοίο. Τόσο ήταν, αν κάτι άλλαξε ενημερώστε με στα σχόλια. Τα ιατρεία έχουν χιλιάδες πελάτες για να μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά οπότε μετατρέπεσαι αυτομάτως από ασθενή σε έναν απλό κωδικό. Δεν μπορεί να σε γνωρίζει προσωπικά και το ιστορικό σου. Δεν θέλει καν να ασχοληθεί μαζί σου. Δεν προλαβαίνει. Σε μερικές ειδικότητες απλά για να πάρεις ραντεβού περνούν έως και τρεις μήνες. Ως τότε έχεις πεθάνει.

Έχω βριστεί με κάτι Γερμανούς γιατρούς που είχα παλαιότερα. Εντελώς ζωώδης αντιμετώπιση. Ο ένας μου είπε στα μούτρα "ξέρεις πόσο χρόνο έχω για να ασχοληθώ μαζί σου; Δυόμιση λεπτά. Τόσα σου αναλογούν". Αναφερόταν προφανώς στο περιβόητο εικοσάρικο το τρίμηνο. Έχασα τις αισθήσεις μου μέσα στο ιατρείο και με συνέφεραν με σωληνάκια. Ήταν η τρίτη φορά στη ζωή μου που έσβησαν τα φώτα στα καλά καθούμενα.

Ερχόμενος στο Ντίσελντορφ επίσης δεν γνώριζα κανέναν. Ακόμα και σήμερα γνωρίζω ελάχιστους στην πόλη. Όχι φίλε μου δεν θα κάνεις φίλους Γερμανούς. Όχι γιατί δεν το θέλεις εσύ αλλά γιατί δεν το θέλουν αυτοί. Πήγα λοιπόν τυχαία σε ένα γιατρό στη γειτονιά μου. Ρώσος.

Ο άνθρωπος ασχολήθηκε μαζί μου. Προσπάθησε (ή τουλάχιστον έτσι δείχνει) να έρθει στη θέση μου. Με στήριξε με διάφορους τρόπους κάνοντας εξετάσεις, με αγωγές, με πειράματα, ό,τι μπορούσε. Έδειχνε να πονάει όταν μου είπε ότι έχω ακόμα 5 χρόνια ζωής αν συνεχίσω έτσι. Δεν έχω δει γιατρό να του ξύνεται παπάρι στη Γερμανία εκτός του Ευγένιου (ναι έτσι τον λένε).

Ειδικός στην καταπολέμηση του πόνου (ναι είναι ειδικότητα αυτό) με διάφορους τρόπους. Φίλοι και γνωστοί έκαναν βελονισμό στο συγκεκριμένο γιατρό και σώθηκαν. Δεν έκανα κάτι τέτοιο ακόμα αλλά γιατί να μην το δοκιμάσω αν χρειαστεί.

Σήμερα τουλάχιστον οι δείκτες μου είναι καλύτεροι από τότε που ήμουν 20. Τελευταία και μετά τη διακοπή του καπνίσματος νιώθω να κατοικώ σε νέο σώμα.

Σε ευχαριστώ Ευγένιε. Τιμάς τον τίτλο του ιατρού και το μικρό σου όνομα.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί αργότερα να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Ναι με απασχολεί εδώ και βδομάδες. Δεν είναι απλό το πρόβλημα και μάλλον απαιτεί λύση από επαγγελματία του είδους. Απευθύνομαι στην ωραία κοινότητα που δημιουργήσαμε εδώ μπας και βρω λύση σε αυτό που με ταλανίζει.
 
Καλό είναι όταν κουβαλάτε το κινητό σας στην τσέπη σας να το έχετε σε λειτουργία αεροπλάνου. Ο δείκτης γονιμότητας στους νέους στην Αμερική (έχουν τουλάχιστον καλά στατιστικά) έχει πέσει 50% την τελευταία πενταετία.
 
Ο κορεατικός κολοσσός Samsung έβγαλε την πρώτη φορητή ψησταριά για το κεφάλι μας. Για να λειτουργήσει καλύτερα φροντίζουμε να έχουμε τη συσκευή πάντα κοντά στο αυτί μας. Κάνει καλύτερη δουλειά έτσι.
 
Δεν γλιτώνεις πουθενά. Μένεις σε βουνό; Ακόμα χειρότερα. Είσαι ακόμα πιο κοντά σε κάποιο δορυφόρο χαμηλής τροχιάς να σε τηγανίζει με 5G.
 
Σε λίγο καιρό το 5G θα είναι παντού. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Το 5G αποτελεί την νέα τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης των πάντων. Από κινητά μέχρι αυτοκίνητα μέχρι κάθε μορφής ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή.
 
Ολοκλήρωσα τη μηχανή στατιστικής ανάλυσης βάσει τοποθεσίας. Τα πρώτα αποτελέσματα αποτέλεσαν έκπληξη. Οι περισσότεροι αναγνώστες δεν είναι από Ελλάδα!
 
Ένα "οικονομικό" SUV παρουσιάζει ο ίδιος ο Elon Musk επί σκηνής. Θα είναι αρκετά φθηνότερο από το Model X αλλά εξίσου ασφαλές και τεχνολογικά προηγμένο. Απολαύστε τον Elon να παρουσιάζει το Model Y.
 
Έστησα και ένα Cron Jοb πράγμα που ήθελα να κάνω εδώ και πολύ καιρό. Έγραψα και τον απαραίτητο κώδικα. Απαραίτητο για μια σελίδα που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει 1.000.000 προβολές ετησίως.
 
Το άρθρο αυτό το είχα γράψει το διάστημα που ήμουν στην Αθήνα. Θυμάμαι τότε σας συγκίνησε οπότε το ξαναπροσθέτω στη σελίδα μου.
 
Μου πήρε πολύ χρόνο να το σχεδιάσω. Στο μέλλον θέλω να κατασκευάσω το δικό μου σπίτι. Ένα μικρό σπίτι (Tiny Home) το οποίο να εξυπηρετεί τις ανάγκες μου. Πιθανότατα θα το φτιάξω να λειτουργεί και εκτός δικτύου (off-grid).
 
Ένας τύπος από το Βερολίνο από ότι φαίνεται έβαλε "στο μάτι" Έλληνες κατόχους σελίδων κάθε λογής. Οι περισσότεροι τρομάζουν με τις απειλές των δικηγόρων του και πληρώνουν. Μια κομπίνα με εκτιμώμενο τζίρο 30.000.000€ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ και όχι μόνο.
 
Η αλήθεια είναι ότι το είχα ξεφτιλίσει. Να φανταστείτε είχα ποστάρει ολόκληρη φωτογραφία με μπριζόλες. Δεν γνώριζα ότι ο Suckerberg ήταν Vegan.
 
50 λεπτά παρουσίασης κάθε χώρου και λειτουργίας του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού. Απόλαυση σε υψηλή ευκρίνεια. Κάτι σαν πορνό για διαστημόπληκτους.
 
Πόσο να χρεώσω για ένα λογότυπο; Η ερώτηση μπορεί να επεκταθεί σε κάθε είδους υπηρεσία. Ο τύπος που έκανε το βίντεο είναι νέο εύρημα για μένα. Είδα ήδη 3-4. Δείτε το οπωσδήποτε αν πουλάτε υπηρεσίες.
 
Δύο τύποι με τη νόσο Alzheimer βρίσκονται στην παραλία.
 
Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα (ιδιαίτερα και με την ενασχόλησή μου με κινήματα) ένα μοναδικό Ελληνικό φαινόμενο.  Το φαινόμενο της αυτοϊκανοποίησης με κείμενα (ο μόνος που την καταβρίσκει είναι ο συγγραφέας του).
 
Η σελίδα όπως και ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία. Γράφω πολλά χρόνια. Η σελίδα όπως τη βλέπετε σήμερα έχει περίπου 150 άρθρα. Στη διαδρομή έχω γράψει χιλιάδες άρθρα. 
 
Άρθρο για συναδέλφους προγραμματιστές. Μου πήρε ένα Σαββατοκύριακο για να φτιάξω ένα datepicker και να μανατζάρω το χρόνο στο σύστημα. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο διότι στο παρόν σύστημα εμπλέκονται τρεις ζώνες ώρας!
 
Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο του Greg Hunter, πρώην δημοσιογράφου του CNN. Στο βίντεο αυτό παίρνει συνέντευξη τον Dane Wigington έναν άνθρωπο που ξόδεψε μεγάλο μέρος της ζωής του σε αυτό που λέμε γεωμηχανική.
 
Έχετε κάνει καμιά φορά κάποια αναδρομή να σκεφτείτε μια μεγάλη αλλαγή της ζωής σας πότε ξεκίνησε; Όχι, δεν εννοώ το πρώτο βήμα, την πρώτη δράση αλλά την πρώτη σκέψη για αυτή την μεγάλη αλλαγή;
 
Σιγά την είδηση θα μου πείτε. Κάνεις και τίποτε άλλο; Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα όχι. Το έκανα όμως για κάποιο καλό λόγο. Σήμερα 7 Μαρτίου 2019 είναι η μέρα που κατάφερα να γράψω κάτι το οποίο ονειρευόμουν από το ..1992
 
Η εταιρεία του Elon SpaceX συνεργάζεται πλέον με την NASA εδώ και καιρό. Η NASA απέδειξε (ιδίως μετά την ξεφτίλα του ARES-1) ότι δεν μπορεί να πετάξει ούτε χαρταετό. Ευτυχώς που υπάρχει ο Elon Musk και μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ξανά.
 
Ένα βίντεο που με έβαλε σε σκέψεις. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία βετεράνος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου της Αμερικής. Απολαμβάνει τη ζωή χωρίς κάποια σοβαρή πάθηση στα 109 του. Τι έκανε για να φτάσει ως εδώ;
 
Τα στατιστικά στοιχεία προκύπτουν από το WorthOfWeb.com μια έγκυρη σελίδα που χρησιμοποιείται για την αγοραπωλησία σελίδων και όχι μόνο. Τα στοιχεία τα συλλέγει από διάφορες αξιόπιστες πηγές. Έχει υπολογίσει μέχρι σήμερα την αξία  11.149.042 ιστοσελίδων.
 
Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που βλέπετε μπροστά σας. Πως δουλεύει; Τι βλέπει ένας διαχειριστής; Ένα σύντομο βίντεο που τα δείχνει όλα.
 
Μια ζωγραφιά της κόρης μου. Τι σκεφτόταν άραγε όταν την έφτιαχνε. Γιατί έρημος, γουρούνι και καμήλα; Κανείς ψυχολόγος εδώ; Να ανησυχήσω γιατρέ;
 
Μια σχαρίτσα των 49€ της Tefal. Ένα μικρό μπαλκόνι και μια ευτελούς αξίας (δεδομένου του αποτελέσματος) σχαρίτσα δίνει χαρά εδώ και χρόνια σε μικρούς και μεγάλους. Ναι, όλο αυτό μόνος μου το έγραψα.
 
Μια σειρά άρθρων σχετική με τον συγγραφέα της σελίδας. Ποιο και γιατί είναι το αγαπημένο σου κανάλι;
 
Κάνουν τίποτα τα συμπληρώματα ή αποτελούν πεταμένα λεφτά; Πως κατέληξες σε αυτά που διάλεξες; Τι παίρνεις και δεν μας δίνεις;
 
Η αλήθεια είναι ότι μοιράζομαι μαζί σας αρκετά από τα βίντεο τα οποία βλέπω. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Αλήθεια ένα βίντεο πόσες λέξεις είναι; Συχνά λέω σε φίλους ότι το YouTube είναι η σύγχρονη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Είναι όντως;