Η επιστήμη του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Οδηγός για αρχάριους.

Photo for post 1366

Ήρθε η ώρα να το κόψετε. Δεν μπορείτε ή δεν αισθάνεστε έτοιμος να στερηθείτε τη νικοτίνη.Στην εποχή μας (ευτυχώς) υπάρχει εναλλακτική λύση. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Κάποιος φίλος σας ήδη έχει ή βλέπετε τριγύρω σας άτομα στο καφέ να ρουφάνε κάτι περίεργες ηλεκτρονικές συσκευές βγάζοντας ντουμάνι ατμού που σας θυμίζει τη φασολάδα της γιαγιάς.

Σκέφτεστε, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Θα πάω να πάρω και εγώ ένα. Όλα ίδια είναι, σιγά.

Παίρνετε το πρώτο. Κάτι η πυκνότητα του καπνού, κάτι η μπαταρία, κάτι η αίσθηση, κάτι η γεύση δεν σας κάνει.

Ναι, κάνατε έρευνα στο διαδίκτυο. Βρήκατε το καλύτερο και όμως δεν είναι.

Κάτι τέτοιο έκανα και εγώ

Δύσκολα μπορεί να σας συμβουλέψει φίλος. Ίσως ναι για τη διάρκεια της μπαταρίας ή την ποιότητα κατασκευής μιας συσκευής. Τα υπόλοιπα όμως είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Είναι θέμα γούστου. Δύσκολο πράγμα το γούστο. Ξέρετε είναι εκείνο που ταλαιπωρεί στρατούς αντρών έξω από τα Ζάρα.

Αγόρασα λοιπόν αρχικά το Vype της εικόνας. Τέλειο για αρχάριους. Πανεύκολο στη χρήση. Βιδώνεις κάτι έτοιμες αμπούλες που έχουν τον "καυστήρα" ήδη ενσωματωμένο. Βιδώνεις, ρουφάς, τελείωσες. Δεν χύνεται τίποτα, είναι πανάλαφρο και πανεύκολο στη χρήση. Το κόστος της συσκευής αστείο. Το πήρα 15€ με μια προσφορά που έχει αυτή την εποχή. Έχει όμως ένας τεράστιο μειονέκτημα. Τρεις αμπούλες κάνουν 7€ και ήθελα τρεις την ημέρα.

Είπαμε κόβοντας το κάπνισμα όχι μόνο να ζήσουμε 100 χρόνια αλλά να πάρουμε και εκείνη την Porsche. Το παράτησα λοιπόν.

Πριν από αυτό είχα πάρει την απόλυτη φώλα. Το Vapour 2 Trinity. Πήρα δυο για 200€. Κανένα από τα δυο δεν δούλεψε σωστά. Και τα δυο είχαν σοβαρές διαρροές και προβλήματα στα ηλεκτρονικά. Η υποστήριξη πολύ καλή. Μου έστειλαν αντικατάσταση χωρίς να έχω καν στείλει το χαλασμένο. Το νέο.. τα ίδια. Τι να το κάνω. Τα νεύρα μου. Είχα κάνει την ερευνά μου και είχε πολύ καλές κριτικές στον διεθνή τύπο. Μάλλον λαδώνουν καλά.

Κάναμε έρευνα αγοράς. Ρωτήσαμε φίλους θεριακλήδες. Το θέμα είναι να βρούμε και μάλιστα να είναι διαθέσιμο στη Γερμανία. Επίσης το κόστος να μην είναι απαγορευτικό.

Βρήκαμε ένα γαμάτο μαγαζί το οποίο σας συστήνω ανεπιφύλακτα στην περιοχή του Ντίσελντορφ (παιδιά μου χρωστάτε φράγκα για τη διαφήμιση). Αξίζουν όμως το λινκ.

https://www.vampirevape.de/

Το μαγαζί αυτό είναι εξειδικευμένο στο ηλεκτρονικό ντουμάνιασμα. Ο τύπος που μας εξυπηρέτησε θύμιζε τραίνο την ώρα που μας το πουλούσε. Σχεδόν δεν τον βλέπαμε. Αλλά ήξερε καλά το άθλημα.

Μας συμβούλεψε για κάνα μισάωρο, δοκιμάσαμε καμιά τριανταριά γεύσεις (έχουν ειδικό πάγκο να δοκιμάσεις με καμιά 30ριά ηλεκτρονικά τσιγάρα) και καταλήξαμε σε αυτό της φωτογραφίας παρακάτω.

Μου αρέσει που έχει και ελληνικό όνομα. Λέγεται Aspire Zelos και βγαίνει εδώ στα 52€. Με άλλα 10€ σου δίνει και 3 μπουκαλάκια με διάφορες γεύσεις που επιλέγεις για να βρεις αυτό που σου αρέσει.

Το ερωτεύτηκα. Πολύ δυνατή μπαταρία και αίσθηση καλύτερη από τσιγάρο. Δίνει πραγματικά την αίσθηση ότι καπνίζεις. Ντουμάνι.

Πλέον φτιάχνω και δικά μου "ζουμιά". Το εικονιζόμενο που έφτιαξα λέγεται "Tropical Islands". Ναι κύριοι ντουμανιάζω στην Καραϊβική πλέον. Τουλάχιστον έτσι αισθάνομαι. Σε επόμενο άρθρο θα γράψω τα τιπ μου για το μαγείρεμα ζουμιών.

Τώρα το κόστος είναι κοντά στο 1-1,5€ την ημέρα. Για Γερμανία το ποσό αυτό είναι αποδεκτό. Ντουμανιάζω και αρκετά είναι η αλήθεια. Το ακριβό είναι η νικοτίνη. Η βάση (κάτι σαν ορός) κάνει 14€ το λίτρο!

Σήμερα κλείνω 18 μέρες άκαπνος. Ο οργανισμός μου γλίτωσε περί τα 1.000 τσιγάρα!

Τολμήστε το. Θα με θυμηθείτε.

 
 

Δες περισσότερα..

Photo for post 2918

Ένας σεφ φτιάχνει χάμπουργκερ όπως γινόταν κατά τη διαδρομή των τελευταίων 100 ετών (βίντεο)

Δηλώνω φανατικός οπαδός των Hamburger, οπότε είπα να μοιραστώ μαζί σας όχι μόνο την ιστορία αλλά και την εξέλιξη από μπιφτέκι σε ψωμί του τοστ (!) μέχρι τη σημερινή μορφή του. Όλα αυτά από έναν σεφ με 30 χρόνια εμπειρία!

Photo for post 2884

Όλα βαίνουν καλώς.. Η εποχή του TikTok παρουσιάζει τα κορυφαία της ταλέντα (Video Playlist)

Ο «Layze» είναι ένα κανάλι στο YouTube o οποίος με πολύ διασκεδαστικό τρόπο σχολιάζει τους Top Influencers από πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram. Χθες γελούσα μόνος μου στον καναπέ απολαμβάνοντας τις δημιουργίες του και αποφάσισα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Photo for post 2869

Ένα άρθρο της κόρης του Τομ

Λίγα λόγια για εμένα και για το θέμα του άρθρου μου... Γεια σας, με λένε Μαρία είμαι 14 ετών και είμαι η κόρη του φοβερού, τρελού κομψού και σούπερ έξυπνου Τομ.

Photo for post 2839

«Rich Men North of Richmond» του Oliver Anthony. Το τραγούδι που γκρέμισε το διαδίκτυο

Μεταδίδεται ως φωτιά στα κοινωνικά δίκτυα. Το τραγούδι που πιθανότατα θα αποτελέσει το Soundtrack της μάχης της ανθρωπότητας για την ελευθερία

Photo for post 2811

1η Μαρτίου 2023 τελείωσαν το άτμισμα στη Γερμανία

Κατέστρεψαν σε μια μέρα ολόκληρο τον κλάδο. Vape Shops, εταιρείες κατασκευής Mod, Tanks, εταιρείες Liquids, εκθέσεις, Events, όλα τέλος. Το σχέδιό τους το άτμισμα να είναι ακριβότερο από το κάπνισμα υλοποιήθηκε. Τώρα μένει να το γυρίσουν όλοι στο Marlboro.

Photo for post 2800

Η αγαπημένη μου μουσική όταν γράφω κώδικα

Όταν γράφω κώδικα δεν θέλω η μουσική να περιλαμβάνει φωνητικά ή υψηλές συχνότητες να μου τρυπάνε τα μηνίγγια. Είναι λογικό ότι οι λέξεις σε μπερδεύουν. Δείτε τι ακούω όταν γράφω κώδικα τους τελευταίους μήνες.

Photo for post 2763

Τι μουσική ακούω όταν γράφω κώδικα για το tomsnews;

Προφανώς όταν γράφω κώδικα δεν μπορώ να επιλέγω συνεχώς διαφορετικά τραγούδια. Χρειάζομαι έναν προσωπικό DJ. Ευτυχώς μου βγαίνει τσάμπα. Όχι, και ο άλλος τσάμπα μου βγαίνει.

Photo for post 2724

Το νέο μου αντίσκηνο θα έχει ρόδες

Τώρα κατάλαβα γιατί ήθελα πάντα ένα Ford Transit. Με αυτό θα γυρίσω όλη την Ελλάδα παρκάροντάς το σε διάφορα κάμπινγκ για να χαλαρώνουν τα νεύρα μου από την υπερβολική δόση γερμανίλας.

Photo for post 2717

Ένα πολύ καλό κανάλι μιας Prepper από την Αυστρία: «Survival Lilly»

Το κανάλι της έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ιδίως αν ζεις στη Γερμανία. Η Αυστρία θεωρείται κάτι σα χώρα-ξαδερφάκι εδώ. Ανεβάζει τακτικά ειδήσεις και χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση με την κρίση της ενέργειας και όχι μόνο. Προετοιμάζεται εδώ και χρόνια όπως κάνω και εγώ.

Photo for post 2699

Εξοπλισμός Part 4: Το άτμισμα

Το άτμισμα θεωρητικά δεν ανήκει στον κλασικό εξοπλισμό κατασκήνωσης. Για έναν άνθρωπο που ατμίζει όμως αποτελεί ένα θέμα. Κάπως πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί το μαραφέτι για να μην το γυρίσεις στο κάπνισμα και πάρει η ζωή σου την κάτω βόλτα.

Photo for post 2698

Το επιδεικτικό βηχαλάκι. Το αποτέλεσμα της ολικής πλύσης εγκεφάλων πολύ πριν τον C∅vid

Θέλω να γράψω για κάτι που παρατήρησα στις διακοπές μου στην Ελλάδα. Την έκταση πλύσης (έως πολτοποίησης) εγκεφάλου που έχει υποστεί μια σημαντική μερίδα πολιτών σε σχέση με το άτμισμα.

Photo for post 2697

Εξοπλισμός Part 3: Το στρώμα

Πολύ κλάμα με αυτό το θέμα του στρώματος στην εκδρομή μου. Έσκασε μόλις τη δεύτερη μέρα της διαμονής μου. Πολύ κοτρόνα, χάλι μαύρο ο ύπνος. Με τι αντικαθιστώ αυτό που είχα και τι θα κάνω για να κοιμάμαι σα πουλάκι; 🐥

Photo for post 2694

Kατασκήνωση αναγνωστών του tomsnews - Αύγουστος 2023

Τελευταία δεν έχουμε πολύ δουλειά και έριξα μια ματιά στα Κάμπινγκ της Χαλκιδικής σκεπτόμενος μια ιδέα. Δεν θα ήταν ενδιαφέρον να μαζευόμαστε τέλη Αυγούστου σε ένα κάμπινγκ-καφρίλα να φιλοσοφούμε για την πορεία του κόσμου και να πίνουμε παγωμένες μπύρες;

Photo for post 2693

Εξοπλισμός Part 2: Η καρέκλα

Η καρέκλα είναι ένα αμφιλεγόμενο είδος στο Outdoor. Η αλήθεια είναι ότι για μια εκδρομή Σαββατοκύριακου ή τριημέρου δεν χρειάζεται απαραίτητα. Στην εκδρομή μου τι δεν θα έδινα να είχα μια!

Photo for post 2691

Εξοπλισμός Part 1: τα πασαλάκια

Τα πασαλάκια είναι ένα θέμα που πολλοί (μεταξύ αυτών υπήρξα και εγώ) σνομπάρουν. Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της εκδρομής έπεσε λόγω ανέμων η σκηνή. Αναπτύχθηκαν τρελές θερμοκρασίες και χάλασαν ηλεκτρονικά. Αν είχα μυαλό θα είχα αγοράσει τα συγκεκριμένα νωρίτερα.

Photo for post 2686

Solo 7-day overnight in Sithonia Chalkidiki - Η επιστροφή

Επέστρεψα λοιπόν μετά το 7-day overnight το οποίο τελικά ήταν 11-day overnight. Τι λειτούργησε, τι πήγε στραβά, πως πέρασα.

Photo for post 2685

Solo 7-day overnight in Sithonia Chalkidiki - Η αναχώρηση

Τελικά κατάφερα να οργανωθώ κάπως. Δεν θα μπορέσω να δημοσιεύσω άρθρα στο tomsnews για τις επόμενες 15 μέρες. Θα προσπαθήσω να γεμίσω τις μπαταρίες μου για τις μάχες του χειμώνα.

Photo for post 2684

Βρέθηκε το βιβλίο! Τελικά δεν το έφαγε Ρακούν

Κρίμα για το Ρακούν φυσικά γιατί έμεινε νηστικό, γκουντ φορ μι γιατί επιτέλους θα το διαβάσω. Το βιβλίο είναι το «Entepreneurial you» της Dorie Clark. Αποτέλεσε σύσταση  μιας μάνας 4 παιδιών με επιτυχημένες επιχειρήσεις στα ακίνητα.

Photo for post 2683

Solo 7-day overnight in Sithonia Chalkidiki - Πιο απροετοίμαστος πεθαίνεις

Βρίσκομαι ήδη σε άδεια! Τις επόμενες μέρες θα βυθίσω το λάγνο κορμί μου στη θάλασσα. Οπότε λογικά θα ανεβεί η στάθμη 5-6 εκατοστά και η Νέα Υόρκη θα μετατραπεί σε λίμνη. Πως πάει το πλάνο Τομ;

Photo for post 2655

Solo 7-day overnight in Sithonia Chalkidiki - Βρήκα τη λύση

Η λύση ήταν μπροστά στα μάτια μου τόσο καιρό. Έχω εξοπλισμό επιβίωσης χιλιάδων ευρώ τον οποίο μάζεψα με πολύ κόπο την τελευταία πενταετία. Καιρός λοιπόν να τα τεστάρω όλα αυτά.

Photo for post 2644

Βρήκα ένα καταπληκτικό κανάλι Outdoor στο YouTube με 150.000 συνδρομητές από το Γιάννουλη Λάρισας!

Παρακολουθώ εδώ και χρόνια καναδικά κανάλια στο YouTube με θέμα το Outdoor και Bushcraft. «Τρελούς» δηλαδή που με ένα μικρό σακίδιο πηγαίνουν στο δάσος και επιβιώνουν εκεί για λίγες μέρες. Η άγρια φύση του Καναδά, τα πλάνα και η διαδικασία δημιουργίας των κατασκευών τους με χαλαρώνει λίγο από την καθημερινότητα. Ίσως όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Photo for post 2394

To eBay Γερμανίας απαγορεύει την πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων και εξαρτημάτων από ιδιώτη σε ιδιώτη

Χθες πήγα να βάλω στο eBay κάτι βασούλες που έφτιαξα από πιστόνι αλουμινίου και στην οθόνη μου εμφανίστηκε ένα εξοργιστικό μήνυμα

Photo for post 2382

Το έριξα στη χειροτεχνία. Φτιάχνω αυτό

Η δημιουργία είναι όμορφο πράγμα. Όταν μάλιστα οδηγεί σε αντικείμενα με χρηστική αξία τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα.

Photo for post 2374

Το να κόψεις το κάπνισμα δεν ήταν ποτέ ευκολότερο! Innokin EQ FLTR

Μια συσκευή της Innokin η οποία δεν είναι Heat Not Burn (iQOS κτλ). Μια συσκευή όμως η οποία θα κάνει τη μετάβαση ενός καπνιστή στο άτμισμα ακόμα ευκολότερη

Photo for post 2363

Για όσους ισχυρίζονται ότι «δεν μπορούν». Η ιστορία του Vaping With Vic

Ο Vic έχει βραβευτεί για 5 συνεχόμενες χρονιές ως ο κορυφαίος Vape Reviewer του Ηνωμένου Βασιλείου. Ποια είναι όμως η ιστορία του;

Photo for post 2252

Επιτέλους βγάλτε ένα καινούργιο μοντάκι με διπλές 21700 μπαταρίες

Οι φίλοι του αθλήματος θα αναρωτιούνται γιατί δεν γράφω πια άρθρα για νέα μοντάκια. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πήξει στα AIO, τα Pods, Podmods και όλη αυτή τη σαβούρα

Photo for post 2155

Ζώντας για περισσότερο από ένα μήνα με το Evdilo της Uwell

Μετά το θάνατο του Dovpo Odin 200 έψαχνα ένα μοντάκι με διπλές 21700 μπαταρίες με κόστος που μπορώ να πληρώσω. Ρουφάω πολύ πράμα οπότε χρειαζόμουν κάτι με μπόλικη μπαταρία

Photo for post 2067

Τα αγαπημένα μου ζουμιά. Μια πονεμένη ιστορία

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς ζουμιά έχω δοκιμάσει τα τελευταία 2 χρόνια. Γνωρίζω όμως ποια είναι τα αγαπημένα μου. Αυτά που κάνουν τα σάλια μου να τρέχουν

Photo for post 2066

Ωραίος ο νέος Ναυτίλος. Ιδανική συσκευή για κάποιον που θέλει να κόψει το κάπνισμα

H Aspire είναι μια εταιρεία στην οποία οφείλω ουσιαστικά τη διακοπή του καπνίσματος. Με το Kit του Ναυτίλου αποχωρίστηκα για πάντα μια συνήθεια που πιθανότατα θα με έστελνε στα ραδίκια

Photo for post 2037

Τι μουσική ακούμε εδώ στο tomsnews

Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!

 

Δημοφιλέστερα

Περισσότερα