Επιστροφή για μια ακόμα φορά στην αρθρογραφία. Τα νέα μου.

 

Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να γράψω άρθρο. Το τελευταίο διάστημα ήταν (όπως τα τελευταία δέκα χρόνια) δύσκολο. Δεν αρκεί να δημιουργήσεις μια εταιρεία. Δεν αρκεί να τελειοποιήσεις 5-6 ...

Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να γράψω άρθρο. Το τελευταίο διάστημα ήταν (όπως τα τελευταία δέκα χρόνια) δύσκολο.

Δεν αρκεί να δημιουργήσεις μια εταιρεία. Δεν αρκεί να τελειοποιήσεις 5-6 καινοτόμα προϊόντα. Μετά μένει ουσιαστικά ένα ακόμα πράγμα. Το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις. Το τελευταίο κομμάτι λίγη σχέση έχει με όλα τα προηγούμενα βήματα.

Είχαμε και την ατυχία η πρώτη μεγάλη δουλειά να πέσει σε χρεοκοπημένο πελάτη! Κάντε μου μια χάρη. Ακόμα και αν μια επιχείρηση έχει τρελή δουλειά, ακόμα και αν σας πουλάνε μούρη ψάξτε την. Η αλήθεια είναι ότι παρά την εικοσαετή μου εμπειρία δεν το περίμενα. Για την αλήθεια δεν το πίστευα.

Το διάστημα αυτό, ίσως το δυσκολότερο στη ζωή μου. Είναι γνωστό στις επιχειρήσεις (ιδίως τις αυτοδημιούργητες) ότι λίγο πριν την άνοδο μένεις μόνος. Η ρευστότητα περιορισμένη ή μηδενική και δύσκολα σε στηρίζουν ή πιστεύουν στα οράματά σου. Τίποτε το καινούργιο για μένα. Ούτως ή άλλως το επόμενο διάστημα θα δείξει. Ήταν το εγχείρημά μου καλή ιδέα ή όχι; Σίγουρα αν αποτύχω θα βρεθούν πολλοί ψευδοπροφήτες και χαιρέκακοι αλλά δεν με νοιάζει αυτό.

Το σίγουρο είναι ότι η Γερμανία δεν είναι πια αυτό που ήταν. Καμία σχέση. Αυτό μάλλον δεν αποτελεί είδηση. Η πραγματική παγκόσμια οικονομία έχει τα χάλια της. Οι πολίτες καθημερινά φτωχότεροι σχεδόν σε κάθε άκρη του κόσμου. Συχνά πυκνά επειδή βρίσκομαι στην αγορά αναρωτιέμαι πόσο θα πάει αυτό το χάλι.

Μην περιμένετε να αντιδράσει κανείς. Μην περιμένετε να τελειώσει σύντομα το μαρτύριο της σταγόνας. Θα πάει τουλάχιστον άλλα πέντε μπορεί και δέκα χρόνια. Πρέπει να εξαθλιωθεί η πλειονότητα των πολιτών και να τους πάρουν τα σπίτια, επιχειρήσεις, γη και οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο. Στη Γερμανία μπορείς να πάρεις τα πάντα από έναν πολίτη ακόμα και με χρέος 500€. Ναι το κρεβάτι και την τηλεόραση. Έτσι απλά.

Μετά διάφοροι φωστήρες θα λανσάρουν ένα νέο "σύστημα" και με χαρά οι πολίτες θα ακολουθήσουν. Το νέο σύστημα θα κρατήσει πάλι καμιά πενηνταριά χρόνια και πάει λέγοντας. Ως τότε θα δουλεύουμε 40-50 ώρες την εβδομάδα περιμένοντας να γεράσουμε (βλ. σύνταξη στα 70+) για να μπορούμε να τρώμε βραστό ρύζι και να δίνουμε τα υπόλοιπα σε φάρμακα.

Είπα να μη γράφω για πολιτική. Δεν γράφω. Μια διαπίστωση είναι η οποία στους ανθρώπους που το ψάχνουν λίγο παραπάνω γίνεται αντιληπτή. Η δική μας γενιά πέρασε τα πιο δημιουργικά της χρόνια σε κρίση. Οι επόμενες το σύμπαν να βάλει το χέρι του. Μπορεί να είναι πιο έξυπνοι και λιγότερο κοιμισμένοι από εμάς. Θα δείξει. Ίσως απαιτήσουν μια καλύτερη ζωή. Διάβαζα για την πτώση της ανατολικής Γερμανίας. Διαβάστε και εσείς έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Σας εύχομαι μια όμορφη βραδιά και εύχομαι να περνάτε καλύτερα από εμένα.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεις τις τελευταίες οάσεις ελεύθερης δημόσιας γραφής. Στήριξε τη σελίδα για να μπορεί να στηρίξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στα τελευταία μου άρθρα..

 
Το γράφω με σχετική σιγουριά διότι το έγραψε το Κοράνι (Bild). Επιστήμονες της κακιάς ώρας συμβούλεψαν λέει την Ανγκέλα της καρδιάς μας να τα ανοίξει σταδιακά όλα.
 
Είχαμε διαβάσει ότι οι Κινέζοι είχαν πειραματιστεί με φάρμακα κατά του AIDS. Στη συνέχεια το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει πλέον ότι ο ιός επιτίθεται στα Τ-λεμφοκύτταρα όπως ακριβώς και ο HIV (AIDS).
 
Η Γερμανία εκτός της Βαυαρίας δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυστηρή καραντίνα με χαρτάκια, SMS και ποινές αν εξέλθεις της οικίας σου χωρίς σημαντικό λόγο.
 
Έλλειψα αρκετό καιρό το γνωρίζω αν και όσοι με ακολουθείτε στο Twitter θα διαβάζατε νέα μου.
 
Άλλη μια φορά θα αναφερθώ στα σόσιαλ μίντια. Αυτές τις μαγικές πλατφόρμες με τα πολλά περίεργα...
 
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι πέρα για πέρα αληθινό 
 
Στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις μας υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Παντού παίζει μουσική. Έχουμε δεχθεί πολλές ερωτήσεις τι ακριβώς ακούμε μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Έτσι αποφασίσαμε η Βίκυ και εγώ να κάνουμε ένα άρθρο-λίστα τραγουδιών. Απολαύστε τα!
 
Ο κόσμος γύρω μας δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει. Χρόνια πάλευα με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος μας όντως έχει θέματα ή εγώ απλά βλέπω τα πράγματα προβληματικά. Αφού δεν μου ταιριάζει ας γράψω προτάσεις για έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο.
 
Η ανθρώπινη βλακεία είναι αήττητη. Κυριολεκτικά! Τάδε έφη Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια χαρά και η αγορά της Αμερικής σε φρενήρη άνθηση. Από ό,τι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Και κάπως έτσι τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια στην αρχή και μετά συνηθίζεις σιγά σιγά. Κακό πράγμα η συνήθεια. 
 
Πριν λίγο καιρό έγραψε η Βίκυ ένα άρθρο για το θέμα. Ως θύμα και γω της νόσου ήθελα να γράψω τη θέση μου για την πάθηση. Έχω σκεφτεί και λύσεις στο πρόβλημα εκτός αυτού που σκέφτηκε πιθανώς η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιους να τσουβαλιάζουν κατηγορίες ανθρώπων έτσι αυθαίρετα και γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά..
 
Για μένα το YouTube ήταν μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσης. Ίσως αυτό ακούγεται περίεργο σε μια πλατφόρμα όπου οι φάρσες και τα βίντεο με γάτες τα σπάνε. Ήταν η διασκέδασή μου, η χαλάρωση, μια τεράστια πηγή γνώσης.
 
Είπα και γω να χαλαρώσω λίγο στο youtube βλέποντας τα απομεινάρια των καναλιών που παρακολουθώ. Σκάει στα μούτρα μου μια διαφήμιση στα γερμανικά. Ένας στους δυο Γερμανούς θα νοσήσει από καρκίνο. Ασφαλίσου να πάρεις 50.000€.
 
Όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. Δεν πιστεύω να μη με πιστεύετε;
 
Σήμερα μπήκα στο τραμ μιας άλλης γραμμής από αυτήν που συνήθως παίρνω για να πάω στη δουλειά μου.
 
Παλαιότερα χρειαζόμασταν ηχεία για τον υπολογιστή. Πιθανώς έναν ενισχυτή στο σαλόνι με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων, κασετών, ραδιοφώνου κτλ. Σήμερα τα ενεργά ηχεία είναι τόσο ποιοτικά και με την προσθήκη bluetooth αντικαθιστούν επάξια πολύ ακριβότερα συστήματα.
 
Είναι ένα θέμα και αυτό. Ο κόσμος υποφέρει. Μόλις αγόρασε την 4Κ τηλεόρασή του και δεν έχει περιεχόμενο να δει σε αυτή την ανάλυση. Το tomsnews είναι εδώ να βοηθήσει και στο κομμάτι αυτό.
 
Μάθε παιδί μου γράμματα. Ό,τι μάθεις στη ζωή σου καλό είναι.
 
Λένε πως στα κομμωτήρια, τους μπάρμαν και τους δικηγόρους λένε τα πάντα. Και ναι, αυτό ισχύει. Σε ένα κομμωτήριο μπορείς να μάθεις τα  άπλυτα του γείτονα, τους καημούς που τραβάει μία γυναίκα από το σόι και τα πεθερικά της , τα πάντα.
 
Όταν ήμουν μικρή, 4 ετών περίπου σε ένα ταξίδι μας από Γερμανία Ελλάδα οι γονείς μου με πήγαν στην Αθήνα μας να δω την πρωτεύουσα και όσα πιο πολλά από τα αρχαία μνημεία της.
 
Όπως έχω γράψει κι άλλη φορά είμαι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Θέμα χαρακτήρα. Ένα παραπάνω εδώ στη Γερμανία που είναι τελείως διαφορετική από τη χώρα μας. Είναι σαν παιχνίδι για μένα.
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Forbes πριν δυο χρόνια. Απορώ με τον πόλεμο κατά του ατμίσματος πως τους ξέφυγε και δεν το έχουν ξηλώσει ακόμα. Δείτε λίγο ποια είναι η Sally Satel.
 
Υπάρχει ένα κανάλι στο youtube το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Εκτός του ότι λατρεύω να ακούω Αγγλικά (Βρετανικά) υπάρχει ένας τύπος που πάει και βρίσκει παλιές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και όχι μόνο, τις επισκευάζει και τις παρουσιάζει. Δείτε το κανάλι του Techmoan.
 
Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.
 
Και κάνεις μια έτσι κι έχουν περάσει 49 ολόκληρα χρόνια κι εσύ κάποιες στιγμές, λίγες νιώθεις ακόμη παιδί. Γιατί παιδί είσαι όσο ζουν οι γονείς σου..
 
Κάτι που δεν περίμενα ποτέ να αποκτήσω ήταν το σύνδρομο του γραμματοκιβωτίου. Ναι προφανώς και δεν είναι ιατρικός όρος, διότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη Γερμανία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα που έζησα τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια θέματα.
 
Η σελίδα για πολύ καιρό είχε έναν αρθρογράφο. Την αρχοντιά μου. Στην πορεία η σελίδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γράφουν και άλλοι. Ναι, και εσύ μπορείς.
 
Παρασκευή σήμερα, τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας για μένα τουλάχιστον. Υπερτιμημένη ως μέρα αλλά η πιο κοντινή στο ΣΚ της καρδιάς μας. Περπατάς ανάλαφρα το πρωί να πας στη στάση να πάρεις το τραμ και...
Παλαιότερα Δημοφιλή