Τελικά το σούταρα το retro.tomsnews.io. Γιατί δεν το κράτησα

Photo for post 2631

Σε πρώτη φάση ήθελα να δω αν γίνεται. Η απάντηση είναι πως ναι, είναι εφικτό. Για όσους δεν πρόλαβαν το προηγούμενο άρθρο μου που το πήρε ο Χάρος, δημιούργησα μια μηχανή που ρεντάρει το tomsnews για αρχαίους περιηγητές. Δεν αναφέρομαι μόνο στο CSS αλλά και στον κώδικα HTML τον ίδιο.

Η διαδικασία μου πήρε ένα πενταωράκι και η αλήθεια είναι ότι λειτούργησε. Κατάφερα μάλιστα να μετατρέπονται οι εικόνες από WebP σε JPG μέσω Polyfill. Το Polyfill είναι χονδρικά μια διαδικασία που ρεντάρεις ό,τι δεν μπορεί να κάνει ο περιηγητής σε Javascript.

Την ιδέα δεν την θεωρώ κακή. Έχεις όλη αυτή τη βάση δεδομένων και τις φωτογραφίες οπότε ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεσαι είναι να προσαρμόσεις το μηχανισμό «σερβιρίσματος» σε παλιές τεχνολογίες.

Σκέφτηκα και μια δεύτερη ακόμα πιο «προχωρημένη λύση». Να κατοχυρώσω άλλο όνομα και να δημιουργήσω μια λάιτ έκδοση της σελίδας (σε σειρές κώδικα) που απλά θα διαβάζει τη βάση και θα παρουσιάζει τα δεδομένα για παλιές συσκευές.

Έψαξα μέχρι και όνομα χώρου (domain name). Βρήκα και όνομα. Όπως επίσης διαπίστωσα ότι οι τιμές στα ονόματα και τους διακομιστές έχουν πάει στο Θεό. Θα γίνει ακριβό χόμπι το tomsnews το 2022 από ό,τι φαίνεται.

Εκτός από την πλάκα που θα είχε ένα τέτοιο προτζεκτάκι θα βοηθούσε και αυτό το 5-10% των φίλων που έχουν αρχαίους υπολογιστές και κινητά. Λυπάμαι για αυτούς. Θα πρέπει να κατεβάσουν μάλλον κάποιο νέο περιηγητή αν γίνεται.

Γιατί τελικά έκανα undo τις αλλαγές και έβαλα το πρότζεκτ στην κατάψυξη

Το κλασικό πρόβλημα με όλα στις εποχές που ζούμε. Ο χρόνος και η ενέργεια.

Θα ήταν ένα ακόμα πρότζεκτ με το οποίο δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Ήδη το tomsnews μου πέφτει πολύ. Δίνω όμως την προσωπική μου μάχη μέσα από αυτό. Το λιθαράκι που μου λέει το σύμπαν να βάλω.

Θα συνεχίσω λοιπόν με μια σούπερ τεχνολογικά εξελιγμένη σελίδα για το 90-95% των ανθρώπων εκεί έξω. Ούτως ή άλλως το 100% δεν υπάρχει ποτέ σε συμβατότητα.

Αυτό είναι το αιώνιο πρόβλημα στην εξέλιξη για τον ιστό. Οι τεχνολογίες προχωρούν, τις χρησιμοποιείς για να είσαι στην αιχμή και οι περιηγητές έχουν μια χρονοκαθυστέρηση. Πριν λίγο καιρό κατάλαβα ότι το Telegram δεν υποστηρίζει εικόνες WebP στις κοινοποιήσεις. 10 χρόνια μετά τη δημιουργία του προτύπου! Προς το παρόν 10 χρόνια μετά (!) μόνο το Twitter υποστηρίζει WebP σε κοινοποιήσεις (og:image:type). Αν είναι δυνατόν.

Η διαδικασία δεν ήταν εντελώς άσκοπη. Βρήκα 3 σημαντικά λάθη στο tomsnews όταν άλλαξα τη μηχανή ρενταρίσματος. Μου πήρε κάποια ώρα να τα διορθώσω και αυτά.

Αυτά φίλοι μου. Εύχομαι να μην στεναχώρησα κανέναν.

Συνεχίζουμε δυναμικά.

 
 

Δες περισσότερα..

Photo for post 2959

Πόσοι άνθρωποι μπορεί να διαβάζουν το tomsnews? Πόσο είναι το Target Audience? 

Το Target Audience (κοινό-στόχος) είναι θεμελιώδες μέγεθος σε κάθε στρατηγική μάρκετινγκ. Πρέπει πριν λανσάρεις μια υπηρεσία ή ένα προϊόν να γνωρίζεις ποιο και πόσο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι. Μετά μπορείς να παλέψεις για το Market Share (μερίδιο αγοράς) το οποίο μπορείς να αποκτήσεις. Πόσο είναι λοιπόν το κοινό-στόχος του tomsnews;

Photo for post 2926

tomsnews.io: η σελίδα των ομογενών της Αμερικής!

Η αλήθεια είναι ότι δεν το επέλεξα, δεν το έκανα στοχευμένα αλλά από τα στατιστικά προκύπτει ότι οι περισσότεροι αναγνώστες μου είναι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ίσως αυτό να οφείλεται ότι τα περισσότερα βίντεο που δημοσιεύω είναι στα Αγγλικά ή στο ότι η νοοτροπία και φιλοσοφία μου τα τελευταία 12 χρόνια που απουσιάζω είναι πιο κοντά πια σε αυτή των ομογενών.

Photo for post 2921

Λόγω έλλειψης επαρκών συμμετοχών πάγωσα προς το παρόν το tomsnews.pro

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους λιγοστούς φίλους που τόλμησαν να εγγραφούν για το tomsnews.pro. Το project είναι όμορφο και θεωρώ χρήσιμο απλά το timing είναι αυτή τη χρονική στιγμή λάθος. Πως προχωράμε;

Photo for post 2917

Ακολούθησε το tomsnews στο Χ (πρώην Twitter). Ως τώρα δεν μας έχει ξηλώσει τίποτα

Στο λογαριασμό αυτό ποστάρω τα νέα άρθρα του blog και εξαιρετικά σπάνια κάτι που αφορά το τέλος του κόσμου -και δεν γίνεται να μην το γράψω γιατί θα σκάσω-. Σπαμάρισμα δεν έχει.

Photo for post 2886

Η σελίδα φιλοτεχνείται πλέον από 1.200 ψηφιακά έργα τέχνης φτιαγμένα με τεχνητή νοημοσύνη

Ο στόχος ήταν διπλός: να μην έχω ούτε μια φωτογραφία με οποιοδήποτε «πνευματικό δικαίωμα» και να δημιουργήσω εκτός από μια Όαση Ελεύθερης Γραφής και έναν ύμνο στην ομορφιά των δυο φύλων.

Photo for post 2870

Καλωσήρθες κόρη μου στο blog!

Το εξωγήινο πλάσμα που κράτησα στα χέρια μου για πρώτη φορά πριν 14 χρόνια, με το βάρος των 2960 γραμμαρίων.. σήμερα γράφει άρθρα στο blog μου!

Photo for post 2860

Το πρώτο αρχείο που ανέβασα στο σύστημα downloads του tomsnews

Ολοκλήρωσα το σύστημα ασφαλών downloads της σελίδας. Τώρα πια στο  tomsnews θα βρίσκετε έγγραφα για τη μάχη της ελευθερίας, γραφικά και ό,τι άλλο χρειαστούμε στο δύσκολο αγώνα για έναν πιο ελεύθερο και δημοκρατικό κόσμο. Δωρεάν φυσικά.

Photo for post 2859

Προσεχώς στο tomsnews: Downloads!

Αυτό τον καιρό φτιάχνω το Intranet μιας εταιρείας και μια βασική λειτουργία έλλειπε από την πλατφόρμα μου: Η δυνατότητα ασφαλών Downloads. Μόλις την ολοκληρώσω θα την ενσωματώσω και εδώ. Ποιο το όφελος για τους φίλους της σελίδας;

Photo for post 2854

Άρθρο 1.000

Το σύμπαν με αξίωσε να είμαι ακόμα ζωντανός, με το blog online για να μπορώ να γράψω αυτή τη στιγμή το άρθρο Νο. 1.000. Μια σημαντική στιγμή για μένα.

Photo for post 2772

To tomsnews και τα Update του

Μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες είναι να ξαναδιαβάζω παλιά άρθρα μου και να τα.. τρολάρω. Το tomsnews ουσιαστικά δεν διαγράφει τίποτα και έχει πλάκα να τα διαβάζεις μετά από καιρό.

Photo for post 2754

Η σελίδα σπάει καθημερινά νέα ρεκόρ

Η αλήθεια είναι ότι έχω αλλάξει αρκετό κώδικα στο σύστημα. Προσπαθώ καθημερινά να το κάνω ταχύτερο, ομορφότερο αλλά και πιο λειτουργικό στο κομμάτι της χρήσης από τον επισκέπτη και τη διαχείριση

Photo for post 2752

Σοβαρά προβλήματα σύνδεσης με διακομιστές στην Αμερική

Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να δουλέψω τη σελίδα μου. Οι διακομιστές βρίσκονται στον Καναδά, η απόδοσή τους είναι μια χαρά αλλά κάτι γίνεται με τη σύνδεση με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Photo for post 2709

Τελευταία η σελίδα παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα τα οποία μάλλον οφείλονται σε υπηρεσίες DNS ή τη φιλοξενία

Μερικές φορές δεν γίνεται καν DNS Resolving του ονόματος. Δεν φτάνουμε δηλαδή καν μέχρι το Server που φιλοξενείται η σελίδα. Σημείο των καιρών και αυτό;

Photo for post 2682

Το κατάστημα διαθέτει πλέον και RSS Feed για όσους ενδιαφέρονται

Μου το είχε ζητήσει μια μικρή μερίδα αναγνωστών και δεν είχα τι να τους στείλω. Το είχα υλοποιήσει σε παλαιότερες εκδόσεις του VerdinCMS και τώρα απλά το εκσυγχρόνισα και το ξαναπρόσθεσα.

Photo for post 2605

Ο στόχος των 1.000 άρθρων

Θυμάμαι παλαιότερα είχα θέσει το στόχο των 1.000 επισκεπτών την ημέρα. Τότε αναφερόμουν σε 1.000 μοναδικούς επισκέπτες και όχι κλικς. Το στόχο αυτό τον έχω ξεπεράσει έκτοτε πολλές φορές και μάλιστα κατά πολύ. Τώρα έχω ένα νέο στόχο: να φτάσω τα 1.000 άρθρα στη σελίδα.

Photo for post 2573

Αλήθεια από πότε εξελίσσω το VerdinCMS; Έχω κάτι απορίες Σαββατιάτικο. Το άρθρο που θα διαβάσουν 2 αναγνώστες

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα ακριβώς και θα το αναλύσω παρακάτω γιατί. Είχα όντως την απορία αν μπορώ να βρω την ακριβή ημερομηνία που έγραψα την πρώτη σειρά κώδικα για αυτό. Τη βρήκα λοιπόν και τη μοιράζομαι μαζί σας.

Photo for post 2536

Γιατί ξήλωσα το tomsnews.social

Αν βαριέστε να διαβάσετε το άρθρο η απάντηση είναι απλή: δεν βρήκα 100 άτομα να το τεστάρουμε.

Photo for post 2454

Τομ, μπορώ να κοινοποιώ τα άρθρα σου στα παραδοσιακά κοινωνικά δίκτυα ή θα μου τα ξηλώσουν;

Μια καλή ερώτηση που μου θέτουν συχνά φίλοι αναγνώστες. Παλαιότερα κοινοποιούσες σχεδόν ό,τι ήθελες. Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει στα παραδοσιακά κοινωνικά δίκτυα. Η λογοκρισία εκεί αποτελεί πλέον τον κανόνα.

Photo for post 2376

Το Instagram μου έσβησε για τρίτη φορά το λογαριασμό μου. Δείτε την επίμαχη φωτογραφία για την οποία διαγράφηκε

Είναι ο τρίτος (και τελευταίος) λογαριασμός μου που διαγράφηκε. Τι ανεβάζω αλήθεια το οποίο είναι παντελώς παράνομο και οδηγεί το κοινωνικό δίκτυο του Suckerborg να μου ξηλώνει το λογαριασμό κάθε φορά;

Photo for post 2018

Επιστροφή στην κανονική ροή του προγράμματος. Καλωσήρθες VerdinCMS 4!

Ίσως να μην το παρατηρήσατε (πως να το δείτε άλλωστε) αλλά το tomsnews τρέχει με την νέα έκδοση του VerdinCMS. Χάθηκα λίγο στον κώδικα για να ολοκληρώσω την τέταρτη έκδοση.

Photo for post 2975

Όλη η ιστορία δηλαδή γίνεται για να αγοράζουν Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Hermès, Prada και Dior οι βίζιτές τους;

«Trust the science» μας λένε. Γιατί δεν το αλλάζουν σε «Trust Gucci» για να είμαστε πιο κοντά στην πραγματικότητα; Δείτε το ανάκτορο υπηρέτη της Big Pharma αξίας $10.500.000 ευρώ και τη θάλασσα από ολοκαίνουργια ρούχα, τσάντες, κοσμήματα και παπούτσια αμύθητης αξίας που βρήκαν οι άνθρωποι που το εξερεύνησαν.

Photo for post 2974

Τεχνολογίες που θα άλλαζαν τη ζωή μας και.. θάφτηκαν (2 βίντεο)

Η ζωή μας θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται από αφθονία και χαρά. Αντί αυτού όλο το μοντέλο του σημερινού κόσμου έχει βασιστεί σε μια λέξη: Scarcity (έλλειψη, στέρηση, ανεπάρκεια, σπανιότητα).

Photo for post 2973

Πάμε να δούμε που μένουν αυτοί που καθορίζουν τις τύχες μας

Οι ίδιοι άνθρωποι που μας απαγόρευσαν τα πλαστικά καλαμάκια και μας λένε να τρώμε έντομα για να σώσουμε τον πλανήτη ζουν σε σπίτια τα οποία ούτε μπορεί να συλλάβει ανθρώπου νους.

Photo for post 2972

Άνθρωπος σε κρίσιμη κατάσταση μετά την ακρόαση ελαφρώς διαφορετικής άποψης (πολύ γέλιο)

Μετά την σοβαρή έκθεση σε ελαφρώς διαφορετική άποψη ένας άνθρωπος διακομίζεται επειγόντως στο νοσοκομείο και γίνονται δραματικές προσπάθειες για την ανάνηψή του. Ένα βίντεο του The Babylon Bee που προκαλεί κράμπες από τα γέλια.

Photo for post 2971

Update για το τραυματισμένο tomsnews. Πήγα γιατρό

Το πρωί χτύπησα άσχημα το χέρι στο πόμολο της πόρτας και έσκασε πάλι η πληγή οπότε είπα να πάω στο γιατρό να το κάνει κάτι. Είπα να σας ενημερώσω για την πρόοδο. Αν δεν μπορείτε την εικόνα από πληγές μην διαβάσετε το άρθρο.

Photo for post 2970

Γερμανίδα υπουργός Παιδείας: «Τα σχολεία να ετοιμάσουν τους μαθητές για πόλεμο». Πολύ σωστή δήλωση

H Γερμανίδα υπουργός έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα, την κότα από τα αυγά, το μπρόκολο από το κοτσάνι. Αυτό ακριβώς έλλειπε από το σύστημα παιδείας της χώρας, να εκπαιδεύσουν τα παιδιά από το Αφγανιστάν, Πακιστάν, τη Συρία και την Τουρκία για ενδεχόμενο πολέμου.

Photo for post 2969

Το tomsnews είναι τραυματίας. Να προσέχετε τα ποτήρια!

Γνωρίζω ότι το tomsnews είναι η αγαπημένη σελίδα των γιατρών που δεν είναι αυτόματοι πωλητές. Η χθεσινή μέρα δεν ήταν καθόλου καλή και έπαθα κάτι το οποίο παρότι έχω μοντάρει 5-6 σπίτια και γραφεία δεν μου είχε συμβεί ποτέ. Βοήθησε λίγο η εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες και το σταμάτημα αιμοραγιών. Αν υπάρχει κανένας γιατρός ας μου πει την άποψή του.

Photo for post 2968

Σαν να τα παράτησε ολόκληρος ο κόσμος! (βίντεο)

Στο ίδιο συμπέρασμα με την Prepper Princess έχω καταλήξει και ο ίδιος.  Ο κόσμος σταμάτησε να αγοράζει σπίτια, αυτοκίνητα, να ξεχρεώνει τα δάνειά του, να ψάχνει τον έρωτα της ζωής του, να παντρεύεται, να κάνει παιδιά. Φτάσαμε στους Hikikomori που δεν βγαίνουν ούτε από το σπίτι τους πια, για χρόνια.

Photo for post 2967

Η Ρωσία στην περίπτωση που απειληθεί θα χρησιμοποιήσει όπλο ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP)

Πριν λίγες μόλις μέρες το πεντάγωνο έδωσε διακριτικό (id) σε δορυφόρο που αποτελεί οπλικό σύστημα ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP) των Ρώσων. Κοινώς μπορούν από την τροχιά να ρίξουν -μέσα σε λίγα μόλις λεπτά- κεφαλές που θα βυθίσουν στο σκοτάδι τη Δύση.

Photo for post 2966

Κάποιος να κλείσει τον Klaus Schwab σε ίδρυμα για να απαλλαγεί από τα δεινά του

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) απηύθυνε έκκληση προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως, μαζί με τους τεχνολογικούς κολοσσούς, να επιβάλουν αυταρχικά μέτρα κατά των επικριτών του. Θέλει Βόρεια Κορέα παντού και μάλιστα σήμερα.

 

Δημοφιλέστερα

Photo for post 2867

Ήρθε η ώρα να σας γνωρίσω την Αθηνά

31
Photo for post 2498

Η απόλυτη ξεφτίλα των ΜΜΕ. Παρουσιάζουν ρεπορτάζ από την Ινδία με τον Καθηγητή Ιατρικής Μιχάλη Μπάρμπα με τη διαφορά ότι είναι Καθηγητής Μάρκετινγκ!

33
Photo for post 2962

Βρέχει χρεοκοπίες στα συστημικά μέσα. Έλα πάρε-πάρε το μαγαζί με $1 (βίντεο)

23
Photo for post 2884

Όλα βαίνουν καλώς.. Η εποχή του TikTok παρουσιάζει τα κορυφαία της ταλέντα (Video Playlist)

36
Photo for post 2892

Η Φον ντερ Λάιεν εκλιπαρεί τον αυτοκράτορα Κλάους Σβαμπ στο Νταβός για πλήρη έλεγχο των πληροφοριών στο διαδίκτυο

27
Photo for post 2581

Λεπίδες γραφενίου βρέθηκαν στα €μβόλια. Αποκαλυπτικό βίντεο του Δρ. Ανδρέα Νόακ που πέθανε μυστηριωδώς λίγες ώρες μετά το γύρισμα

03
Photo for post 2911

Η φαρμακοβιομηχανία βρήκε νέο τρόπο να ξεκάνει τους Αμερικάνους: Οζέμπικ. Μια συνέντευξη του Τάκερ Κάρλσον που προκάλεσε σεισμό

20
Photo for post 2957

«17.000.000 νεκροί από τα εμβόλια Covid ως τώρα»: Καθηγητής εξελικτικής Βιολογίας Bret Weinstein. Συνέντευξη του Tucker Carlson με τον Steve Kirsch (Video)

06
Photo for post 2417

Πως θα δικαιολογήσουν την εκρηκτική αύξηση νεκρών το φθινόπωρο

02
Περισσότερα